Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Leaseweb gaat in beroep tegen BREIN

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 29 juni 2007 09:00 uur

Leaseweb vindt het vonnis van de rechtbank in het kort geding dat door BREIN was aangespannen niet terecht en gaat daarom in beroep zo meldt de advocaat van Leaseweb, Joël van der Goen van Van der Goen advocaten in Soest tegenover Planet.

Van der Goen is van mening dat de uitspraken van BREIN niet terecht zijn en de rechtbank haar uitspraak niet voldoende heeft onderbouwd en dat ze daarom beroep tegen het vonnis aantekent bij het Hof. Verder stelt Van der Goen dat BREIN onjuistheden over Leaseweb verspreid dat gerommeerde partijen als KLPD (politie), Rabobank en KPMG als klant heeft.

Ook kloppen de procedures van BREIN niet, dat “standaardbriefjes zonder onderbouwing” werkt. Als laatste punt stelt Van der Goen dat de website Demonoid.com niet offline is gehaald naar aanleiding van de aankondiging van BREIN dat er meer rechtszaken gaan volgen.

Dit gaat interessant worden, de hele jurisprudentie is op dit moment gebaseerd op het arrest Lycos/Pessers van de Hoge Raad en een aantal vonnissen in kort geding (BREIN tegen UPC en BREIN tegen KPN), het aankomende beroep kan daarom van grote betekenis zijn gezien de weinige jurisprudentie op dit gebied. Het is te hopen dat de ongewenste precedenten en halt toe worden geroepen door het gerechtshof.

Verder waardering voor Leaseweb die de handschoen in het gevecht tegen BREIN opnieuw oppakt, blijft vechten voor haar eigen belangen, die van haar klanten en tegelijk ook opkomt voor alle concullega ISP’s en internet gebruikers!

Casper Bakker, 29 juni 2007 10:02 am

Ik ben blij dat ik Leaseweb klant ben in deze. Net zoals ik blij ben BIT en XS4ALL klant te zijn.

Arjan Bijnen, 29 juni 2007 10:50 am

Al zal Leaseweb gerommeerde partijen als KLPD, Rabobank en KPMG als klant hebben... Wat doet dat ter zaken in deze zaak?? Ik vindt dat het absoluut niet aan Brein is om dit aan het licht te stellen.

Partijen als de KLPD gaan over het algemeen met de bedrijven waarmee zei in zee gaan contracten aan waaronder onderandere verklaard wordt dat er geen steekpenningen worden aangenomen etc. Ook wordt er vaak in gesteld dat de ISP absoluut annonimiteit moet bieden en zich niet uit mag laten dat zei dergelijke klanten als klant hebben.

Wie is Brein dan om dit juist wel te gaan publiceren?? Welk recht wordt hiermee geschonden door Brein??

Al jaren ben ik van mening dat Recht op Bescherming van Privacy gevoelige gegevens ten alle tijden boven het auteursrecht komt. Jammer voor Brein maar laat meneer Uilskuiken aub weer lekker in de zandbak gaan spelen.

Absoluut een zeer goede zaak van Leaseweb dat zei niet zomaar toegeeft aan de bedreigingen van Brein(loos).

Arnout Veenman, 29 juni 2007 10:52 am

Arjan, de advocaat van Leasweb schermt met de referenties, om zo te laten zien dat Leaseweb niet de vrijhaven voor illegale websites is zoals BREIN beweert.

Arjan Bijnen, 29 juni 2007 11:07 am

@Arnout: Excuses... Ik las dezelfde tekst maar het het net iets anders geïnterpreteerd ;-).

Peter, 30 juni 2007 12:01 am

hihi en ik dacht dat Arnout's spelling slecht was maar nu ik die van Arjan heb gezien... :p (niet direct in /dev/null schoppen Arnout, dit mag je zien als een compliment richting jou ;-)

Arjan Bijnen, 30 juni 2007 2:21 am

@Peter: Zo hebben we allemaal onze minder sterke kanten he Peter..... Vooral als er snel getypt wordt wil er nog wel eens een foutje inglippen.... So what? Take it or leave it :-p

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.