Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: Interoute, Byte en Bytesnet Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 28 september 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: Interoute breidt netwerk in Nederland fors uit, 80% van Magento webshops heeft basisveiligheid niet op orde en op 29 oktober openen Bytesnet Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam hun deuren voor het publiek tijdens een gezamenlijk evenement.

Interoute breidt netwerk in Nederland fors uit

Interoute maakt bekend dat het zijn netwerk in Nederland heeft uitgebouwd. Het Amsterdamse metronetwerk is uitgebreid met glasvezelkabels over een afstand van 43 kilometer en de capaciteit van dat netwerk is vergroot met 21 procent. Onderdeel van deze uitbreiding is de toevoeging van een nieuwe kabelroute van 22 kilometer tussen het Amsterdam Science Park en Amsterdam Zuid-Oost. De bedrijven en instellingen uit de regio kunnen hierdoor gebruik maken van de verhoogde datatransfercapaciteit en de groei van het aantal hogesnelheidsroutes in dit drukke dataverkeersknooppunt.
Lees het volledige bericht

80% van Magento webshops heeft basisveiligheid niet op orde

In recent onderzoek, uitgevoerd door hostingbedrijf Byte onder 216.394 Magento webshops wereldwijd, blijkt dat het merendeel van deze shops de basisveiligheid niet op orde heeft. Het gaat om veiligheidslekken waar Magento de afgelopen maanden voor heeft gewaarschuwd. De veiligheidslekken lijken niet de interesse van de shopeigenaren of -bouwers te hebben maar wel van de hackers. Het aantal hackpogingen om op shops in te breken is namelijk enorm. Ter illustratie: wekelijks worden er alleen al op de Magento-servers van Byte 19.000 hackpogingen op deze veiligheidslekken afgeweerd. De interesse van hackers is natuurlijk niet voor niets, want inbreken op webshops betekent toegang tot de klantgegevens en de mogelijkheid om betalingen om te leiden.
Lees het volledige bericht

Regionale datacenters bundelen krachten

Op donderdag 29 oktober wordt voor de derde keer het TIER010 evenement gehouden. Tijdens het evenement worden IT-managers en directieleden uit de ICT-sector in de gelegenheid gesteld om drie deelnemende datacenters in één dag te bezoeken. De bezoekers mogen tijdens deze dag een kijkje in de keuken nemen van de streng beveiligde datacenters: Bytesnet Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

BT’s ‘Cloud of Clouds’ versterkt wereldwijde samenwerkingsdiensten

BT kondigt vandaag de wereldwijde beschikbaarheid aan van drie nieuwe cloudgebaseerde oplossingen die gebruikers in staat stellen om samenwerkingstools en -diensten van verschillende technologieplatforms en leveranciers eenvoudig te integreren. Keuzevrijheid, veiligheid en een goede gebruikerservaring vullen samen de ‘Cloud of Clouds’ belofte voor multi-vendor unified communications- en collaboration omgevingen in.
Lees het volledige bericht

Nog veel online kansen voor het MKB

Uit onderzoek dat recent door hostingprovider Argeweb is uitgevoerd onder het MKB, blijkt dat meer dan 50% van de MKB’ers nog geen aandacht besteed aan SEO (zoekmachineoptimalisatie). Van de ondervraagden geeft 17% aan SEO uit te besteden aan een externe partij. Argeweb ziet dan ook nog veel online kansen voor het MKB. Argeweb is niet de enige die deze kansen ziet. Want opvallend is dat meer dan 75% van de respondenten aangeeft dat zij het belangrijk vinden om een goede positie in Google te hebben met hun bedrijfswebsite. Daarbij geeft meer dan de helft van de respondenten aan dat een hoge positie in de zoekmachines zal bijdragen aan het succes van hun bedrijf.
Lees het volledige bericht

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!