Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kabinet houdt vast aan 18 maanden dataretentie

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 augustus 2007 09:58 uur

Torentje van minister-president BalkenendeIn een (zover ik weet) nog niet openbaar advies van de Raad van State adviseert zij de regering de dataretentie termijn op 12 maanden te stellen. Ondanks dat heeft het kabinet gisteren besloten om vast te houden aan 18 maanden dataretentie, zo meldt de NOS.

Het woord is dan nu aan onze beide parlementaire kamers, mogelijk amendeert men het wetsvoorstel zoals het nu is en komt er toch een kortere termijn in de wet of het wetvoorstel kan natuurlijk ook volledig worden verworpen.

CDA senator Franken heeft al eerder laten weten dat hij de hele Eerste Kamer tegen het wetsvoorstel heeft gemobiliseerd en dat hij het wetsvoorstel in de huidige vorm gaat torpederen. Het gaat dus spannend worden wat er in de politieke poppenkast aan de Lange Poten en het Binnen Hof in Den Haag gaat gebeuren.

Laten we hopen dat onze parlementariërs zich niet door populisme en angst laten leiden en ook oog hebben voor het belang van burgerrechten én vooral ook van providers. Daarnaast is het ook zo dat des te meer en langer dataretentie data bewaard wordt, des te meer er op straat kan komen te liggen, zoals afgelopen week gebeurde in Engeland.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.