Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Terugblik 2016: Overnames in de hostingmarkt

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 30 december 2016 08:00 uur

De consolidatie van de hostingmarkt is al een paar jaar gaande. Ook in 2016 zijn er weer verschillende overnames gedaan waarmee de consolidatiegolf zich heeft voortgezet. De meest spraakmakende overnames werden ook dit jaar weer gedaan door ’the usual suspects’ die als een stofzuiger hun middelgrote concurrenten overnemen. In dit artikel een overzicht van de meest opvallende overnames dit jaar.

De meest spraakmakende overname van dit jaar is wat mij betreft die van Byte en HostingXS door de Intelligent Group (het moederbedrijf van Combell). Ook werd de Belgische branchegenoot Openminds door het bedrijf overgenomen.

Ook Internedservices, dat in het verleden al een oneindige reeks overnames heeft gedaan en tegenwoordig zelf onderdeel van KPN is, maakte dit jaar de overname bekend van Redbee en Fortytwo. Verder zijn nog noemenswaardig op het gebied van webhosting Ermis werd overgenomen door de grote Franse branchegenoot Ikoula en heet sindsdien Ikoula Nederland en Oxillion dat branchegenoot Business Hosting overnam.

In het hogere segment is Vancis overgenomen door investeringmaatschappij Strikwerda, nam RAM Infotechnology concurrent computication over en Parentix deed hetzelfde met Efficon en KPN dat RoutIT – waar het al een minderheidsbelang in had – volledig overneemt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.