Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 belangrijkste nieuws van oktober

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 10 november 2014 10:00 uur

Oktober stond op ISPam.nl in het teken van de actualiteiten waaronder de storing bij Open Peering, een glasvezelbreuk en een gasblussing bij een datacenter. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenter. Dit keer naast de 10 top best gelezen artikelen, de top 3 van de redactie en ook een top 5 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van oktober:

1. Storing Open Peering maakt veel Nederlandse hosters en websites onbereikbaar

Woensdagavond 22 oktober rond 23:00 uur is Open Peering getroffen door een storing. In eerste instantie leek het zo te zijn of dat de storing bij zusterbedrijf NL-ix was, as gevolg van een stroomstoring in het NIKHEF datacenter. Verschillende hosters maakten daar melding van.
Lees het volledige bericht

2. Fotoverslag van een glasvezelbreuk

Vorige week werd bij graafwerkzaamheden in Alkmaar verschillende glasvezelducts gebroken. Dat is helaas een tafereel dat vaker voorkomt. Vanmorgen heeft A2B Internet op Twitter een fotoverslag bijgehouden van de schade die was ontstaan en de werkzaamheden die nodig waren om de eindjes van alle glasvezels weer met elkaar te verbinden. Hierbij de tweets met de foto’s van A2B Internet.
Lees het volledige bericht

3. Brandmelding leidt tot gasblussing in BIT-2B datacenter

In het BIT-2B datacenter is 9 oktober kort na middernacht een brandmelding geweest. Na de melding volgde automatisch een gasblussing van het datacenter. Door de enorme luchtdruk die de gasblussing veroorzaakte, raakte ook een deel van de servers ontregeld en mogelijk zelfs beschadigd.
Lees het volledige bericht

4. Wat kun je verwachten als je gaat werken voor LeaseWeb?

ISPam.nl wil graag weten wie de bedrijven in de branche zijn. Het personeel dat een bedrijf zoekt, zegt veel over een bedrijf. Daarom beginnen we met interviews naar aanleiding van interessante vacatures. Hostingbedrijf LeaseWeb is als tweede aan de beurt. Zij zoeken een Technical Support Engineer. Een technische functie met flexibele werktijden, waarbij je de kans krijgt om veel te werken met Linux-systemen. Charlotte Zweers, Senior Recruiter, vertelt meer.
Lees het volledige bericht

5. Open Peering opnieuw getroffen door korte storing

Open Peering is 23 oktober voor de tweede dag achter elkaar getroffen door een korte storing. Verschillende hosters maken daar melding van. Ook in de traffic statistieken van Open Peering is kort na 22:00 uur een grote dip te zien. Verschillende hosters en grote websites waren tijdelijk minder goed bereikbaar door de storing.
Lees het volledige bericht

6. KLPD: ‘We trekken geen servers meer uit de kast’

De politie neemt tijdens politie-onderzoeken bij internet service providers geen hele servers meer in beslag. Dat heeft Peter Zinn van het Team High Tech Crime van het Korps Landelijke Politiediensten donderdag tijdens Infosecurity 2014 gezegd.
Lees het volledige bericht

7. Overzicht van alle hosting vacatures

Veel hostingbedrijven hebben moeite om hun vacatures vervuld te krijgen. Aan de andere kant zijn er ook veel werkzoekenden. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen hebben we een overzicht gemaakt van alle vacatures van hostingbedrijven.
Lees het volledige bericht

8. Deze bedrijven zijn geschikt als aanbieder van infrastructure hosting

Infrastructure hosting is de verzameling van diensten die worden aangeboden om het fundament te vormen van een andere hostingdienst of -oplossing. Het kan daarbij gaan om colocatie, waarbij rackspace en netwerkconnectiviteit wordt geboden maar ook om clouddiensten als IaaS en in bepaalde gevallen ook PaaS.  ISPam.nl publiceert een overzicht van bedrijven die geschikt zijn voor infrastructrure hosting.
Lees het volledige bericht

9. De jaarcijfers bekeken i3D.net

Dit keer bekijken we jaarcijfers van de Rotterdamse hostingprovider i3D.net (i3d B.V.) Het bedrijf is al tien jaar actief als hostingprovider en beheert inmiddels 8.000 servers in zestien landen. Een kleine kanttekening moet wel worden gemaakt. De bekeken jaarcijfers zijn die over 2012. Ze geven dus aan hoe het bedrijf er een kleine twee jaar geleden voor stond en bieden geen garantie voor de huidige staat van zijn.
Lees het volledige bericht

10. Nieuwe website brengt alle reviews over hosters in kaart

Er zijn een groot aantal vergelijkingssites waar reviews over hosters kunnen worden gevonden en geplaatst. Dat betekent ook dat een klant die een goed beeld wil krijgen van hoe een hoster is beoordeeld, een groot aantal websites moet bezoeken. De website HostingReview.nl wil dat veranderen door van alle hosters de reviews op alle vergelijkingssites te verzamelen.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Interview met Astrid Oosenbrug – ook input kleinere hosters welkom in Tweede Kamer 

De opcyberpaint bijeenkomst waar ISPam verslag van deed heeft een interessant vervolg gekregen. Astrid Oosenbrug, Tweede Kamerlid voor de PvdA aanwezig tijdens het debat én het paintballen, was bereid verder te praten over het wetsvoorstel terughacken en de impact ervan op de hostingsector.
Lees het volledige bericht

2. Nieuwe ISO-standaarden voor cloud

Het moet ISO toch een doorn in het oog zijn geweest, al die verschillende definities die in de cloud worden gehanteerd. Wat is nu wat en, vooral, waaraan moet dat dan voldoen? En dus kwam ISO eind vorige week met twee nieuwe standaarden: ISO 17788 en ISO 17789. Beide standaarden zijn volledig gericht op IT-diensten geleverd vanuit de cloud.
Lees het volledige bericht

3. Holland Strikes Back in 15 tweets

In de Rijtuigloods in Amersfoort vond gisteren het Hosting Strikes Back evenement plaats. Dit werd georganiseerd door ISPConnect, DHPA, NLnet foundation en Alert Online. Tijdens het evenement werd een groot aantal Nederlandse initiatieven gepresenteerd die terugvechten tegen cybercrime. Het gratis toegankelijke evenement was volledig “uitverkocht” en in de plenaire zaal bleef amper een stoeltje onbezet.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 5 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. Openprovider gaat over op abonnement structuur

In de wereld van domein registrars is een hoop aan de hand. Enerzijds lanceert ICANN meer dan 1000 nieuwe gTLD’s (generic Top Level Domain) waarvan Openprovider alle generiek beschikbare implementeert voor haar klanten.
Lees het volledige bericht

2. Datacenter Rotterdam kiest voor Cofely

Afgelopen week heeft Datacenter Rotterdam (DCR) een nieuw, driejarig onderhoudscontract afgesloten met Cofely. Hiermee wordt voor DCR de komende jaren vakkundig en correct onderhoud gewaarborgd op de belangrijke technische infrastructuur.
Lees het volledige bericht

3. Equinix anticipeert op schaarste Science Park Amsterdam

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) opent vandaag fase 2 van AM3 Science Park Amsterdam. Het datacenter beslaat nu 17.800 m2 en biedt daarmee capaciteit aan 2.800 cabinets. Die capaciteit is nodig om groeiende ondernemingen te blijven verbinden met invloedrijke spelers in de digitale economie. Het meeste verkeer loopt in 2014 vooralsnog via Amsterdam Zuid-Oost (43%). Maar het jonge Science Park is het afgelopen jaar sterk gegroeid als interconnectie hotspot in Europa. Maar liefst 42% van het dataverkeer verloopt nu via het Science Park.
Lees het volledige bericht

4. CJ2 Hosting B.V. sluit overeenkomst met VCD Infra Solutions B.V.

VCD Infra Solutions B.V. heeft overeenstemming bereikt met CJ2 Hosting B.V. over het afnemen van hoogwaardige datacenter faciliteiten. CJ2 levert rackspace aan VCD vanuit haar hoofdlocatie in Groningen. Dit zal binnekort uitgebreid worden met extra ruimte, inclusief connectiviteit, op een tweede datacenterlocatie van CJ2 ten behoeve van “twin datacenter”-oplossingen. Het betreft een meerjarige overeenkomst hetgeen verdere samenwerking tussen de twee partijen niet uitsluit.
Lees het volledige bericht

5. Overheidsinstelling ICTU kiest voor cloudoplossing van Previder 

Overheidsinstelling ICTU heeft na een openbare aanbesteding datacenter- en cloudspecialist Previder geselecteerd als leverancier van een hybride cloudoplossing. Previder gaat IaaS- en colocatiediensten leveren voor de kantoorautomatiseringsomgeving van ICTU. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met mogelijkheid tot verlenging.
Lees het volledige bericht

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.