Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van april: WHD.global, bijzondere betalingsherinnering en de jaarcijfers bekeken

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 5 mei 2015 08:00 uur

April stond op ISPam.nl in het teken van Stroomstoring TransIP, bijzondere betalingsherinnering en jaarcijfers bekeken. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenter. Dit keer naast de top 10 best van gelezen artikelen, de top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van april:

1. TransIP getroffen door ernstige stroomstoring

In de nacht van 14 op 15 april is TransIP door een ernstige stroomstoring getroffen in het TDCG datacenter in Amsterdam. De oorzaak is een gesprongen hoofdzekering. De stroomstoring begon iets na drie uur vannacht en na anderhalf uur was de stroomvoorziening weer hersteld. Om 7:43 uur waren op één server na, alle getroffen diensten van TransIP weer online.
Lees het volledige bericht

2. De jaarcijfers bekeken: TransIP

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van TransIP. De Leidse hoster die sinds 2003 actief is en de verwachtingen hoog weet weg te zetten door zich te bestempelen als de grootste van Nederland. Laten we eens kijken of de cijfers het hiermee eens zijn.
Lees het volledige bericht

3. XXL Webhosting stuurt klanten een leuke betaalherinnering

Deze week kwamen we een wel heel bijzondere betalingsherinnering tegen op Twitter die aan een klant van XXL Webhosting was verstuurd. Nieuwsgierig naar de gedachten achter deze leuke betalingsherinnering stelden we Sander Cruiming van XXL Webhosting een aantal vragen.
Lees het volledige bericht

4. TransIP klanten opvallend positief over communicatie en afhandeling stroomstoring

15 april werd TransIP door een ernstige stroomstoring getroffen. Na afloop reageren klanten van TransIP opvallend positief over de manier waarop het bedrijf communiceerde tijdens de stroomstoring en ook over de afhandeling zijn klanten zeer positief. Het feit dat alle getroffen VPS-klanten een creditfactuur ontvangen voor de afgelopen maand draagt daar ook sterk aan bij.
Lees het volledige bericht

5. De jaarcijfers bekenen: Hostslim

Dit keer duiken we de Nederlandse polder in voor de jaarcijfers van Hostslim uit Lelystad. Een relatief kleine hoster die volgens zijn eigen website klanttevredenheidsgarantie biedt. Laten we eens kijken hoe zich dat vertaalt naar het financiële plaatje.
Lees het volledige bericht

6. Vier hosters aan het woord: eigen hardware of uitbesteden?

Infrastructure-as-a-Service diensten die wordt aangeboden door grote cloudaanbieders lijken een telkens aantrekkelijker alternatief voor eigen hardware te worden. Dat is zelfs voor hosters het geval. ISPam.nl vroeg vier hosters naar hun ideeën en werkwijze op dit punt. In dit artikel laten we Byte, Savvii, Deziweb en PCextreme aan het woord.
Lees het volledige bericht

7. De jaarcijfers bekeken: OVH

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van OVH. De Nederlandse tak van OVH wel te verstaan. OVH is namelijk van origine Frans en met 700.000 klanten in 16 landen, is het de derde grootste hoster van de wereld.
Lees het volledige bericht

8. Groenste datacenter van Europa niet gebouwd ondanks 1,5 miljoen euro subsidie

Het ‘groenste datacenter van Europa’ dat gebouwd zou worden in Steenwijk, lijkt er na 6 jaar aanmodderen definitief niet te komen. Het datacenter dat maar liefst aanspraak kon maken op 6 miljoen euro subsidie is niet van de grond gekomen. Het consortium dat het datacenter zou gaan bouwen, moet nu aan de subsidieverstrekkers aantonen dat de 1,475 miljoen euro subsidie die al verstrekt is, wel juist besteed is, meldt Computable.
Lees het volledige bericht

9. Hivos zet datacenters ten onrechte weg als niet duurzaam

Non-profit organisatie Hivos probeert datacenters opnieuw weg te zetten als niet duurzaam. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat er 4 van de 28 Nederlandse datacenters die door de organisatie zijn onderzocht gedeeltelijk op grijze stroom draaien. In plaats van te juichen over het feit dat datacenters zo massaal voor groene stroom kiezen, is de conclusie van Hivos juist dat datacenters niet genoeg voor duurzame stroom kiezen.
Lees het volledige bericht

10. Terugblik op WHD.global: Deel 1 met i3D.net, SIDN, Leaseweb en Amsio

Vorige week was WHD.global dat door een groot aantal Nederlands bedrijven is bezocht. ISPam.nl heeft verschillende hosters gevraagd naar de highlights, het side-evenement Netherlands goes WHD en foto’s die een goed beeld van WHD.global geven. Vandaag laten we i3D.net, SIDN, Leaseweb en Amsio aan het woord. Morgen publiceren we deel twee met nog eens vier hosters.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. ‘Gespannen sfeer in hostingbranche door toename DDoS-aanvallen’

Uit een vragenlijst op ISPam.nl bleek de afgelopen maanden dat hosters erg vaak met een DDoS-aanval worden geconfronteerd. Bijna de helft had een DDoS-aanval zien binnenkomen. Meerdere hosters lieten weten zelfs dagelijks een DDoS-aanval voorbij te zien komen. Is het aantal aanvallen schokkend? Of hoort het erbij? ISPam.nl gaat in een serie artikelen op zoek naar antwoorden rondom dit onderwerp. Deze week vertelt journaliste Caroline van Soelen hoe gespannen de sfeer is in de hostingbranche.
Lees het volledige bericht

2. Websites met SSL beveiligen: ja, maar met beleid

Geld verdienen? Dan verkoop je als hoster altijd een SSL-certificaat bij een hostingpakket. Er zullen weinig klanten zijn die twijfelen aan het nut van een dergelijke beveiliging, gezien al het nieuws over cybercrime en zelfs een heuse mondiale top in Den Haag. De vraag is echter of we niet doorschieten in de discussie over HTTPS. Aanleiding: een rapport van OpenState, een organisatie die zich naar eigen zeggen bezighoudt met ‘gebruik en ontsluiten van open data’.
Lees het volledige bericht

3. Hoe succesvol zijn de nieuwe TLD’s? 3 hosters aan het woord

Het afgelopen jaar is er een groot aantal nieuwe TLD’s bijgekomen. We vroegen SoHosted, Oxxa en STRATO naar hun eerste ervaringen met de verkoop van de nieuwe TLD’s. Van welke TLD’s hebben ze de hoogste verwachtingen en wat zijn de populairste nieuwe TLD’s?
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1.  Net Ground: Hoe selecteer je een managed hostingprovider?

Vergelijk tien willekeurige hostingproviders en je leest zo veel verschillende hostingtermen, dat je bijna een compleet woordenboek kunt vullen. Elke provider belooft ook nog eens 100% uptime, de beste performance en een geweldige service. Toch liggen de kwaliteit en prijs van de dienstverlening soms mijlenver uit elkaar.Wij snappen wel dat je de bomen door het bos niet meer ziet als het gaat om het selecteren van een provider. Daarom helpen we je in dit artikel om een beredeneerde keuze te maken en presenteren we onze handige factsheet ‘Hoe selecteer ik mijn provider?’
Lees het volledige bericht

2. Primeur Yourhosting met Microsoft Office 365

Microsoft en Yourhosting zijn een samenwerking aangegaan voor de levering van Office 365. Iedereen die de online dienst afneemt bij Yourhosting krijgt voortaan het beste van twee werelden. Men kan altijd, overal en met elk apparaat alle bekende Office-applicaties gebruiken, én is vanaf nu ook verzekerd van de Nederlandstalige support van het Zwolse hostingbedrijf.
Lees het volledige bericht

3. CJ2 Hosting B.V. breidt uit met 4e datacenterlocatie bij KPN Westpoort

CJ2 Hosting B.V. maakt een snelle groei door. Daardoor ontstond de uitbreidingsbehoefte naar een 4e datacenter locatie. En met gepaste trots kunnen wij u vertellen dat we een overeenstemming met KPN hebben bereikt over de afname van 18 racks op het datacentrum ODC Noord op het nieuwe industrieterrein Westpoort, ook bekend als KPN Westpoort.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.