Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van juni: storingen, faillissementen, spookfacturen en kijkje in datacenter

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 7 juli 2015 10:00 uur

Juni stond op ISPam.nl in het teken van storingen, faillissementen, spookfacturen en kijkje in datacenter. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Dit keer naast de top 10 best van gelezen artikelen, de top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van juni:

1. Previder PDC2 datacenter getroffen door stroomstoring

Het Previder PDC2 datacenter in Hengelo is 23 juni rond 8:00 uur getroffen door een stroomstoring. Previder meldde in eerste instantie dat er sprake was een een probleem met de connectiviteit van het datacenter. Een uur later wist het bedrijf te melden dat er meer aan de hand was. Uit updates op statuspagina van Previder blijkt, dat er sprake is geweest van een stroomstoring in het Previder PDC2 datacenter waardoor zowel de A- als de B-feed van het datacenter getroffen zijn. Om 9:40 uur meldde het bedrijf dat de datacentervoorzieningen weer operationeel waren.
Lees het volledige bericht

2. Bunkerinfra Datacenters failliet

Data Protectors B.V., de exploitant achter Bunkerinfra Datacenters dat datacenters bouwt in atoombunkers, is afgelopen donderdag failliet verklaard door de rechtbank Den Haag. Ook het roemruchte Cyberbunker datacenter in Kloetinge dat in 2014 werd heropend, maakt er onderdeel van uit. Het faillissement mag voor velen als een verrassing komen, maar de dit jaar gepubliceerde jaarcijfers over 2013 laten een financieel zeer negatief beeld zien. Ook lagen de aandeelhouders/investeerders van Data Protectors met elkaar overhoop.
Lees het volledige bericht

3. Hoe maken hosters hun webhosting zo snel mogelijk? PCextreme, Byte, Vedaweb en Hostnet aan het woord

Snelheid en betrouwbaarheid zijn twee belangrijke aspecten van webhosting. Wij vroegen PCextreme, Byte, Vedaweb en Hostnet naar hun ervaringen. Vandaag geven zij antwoord op de vraag wat zij eraan doen om hun webhosting zo snel mogelijk te maken. In deel 2 kijken wij wat zij doen om webhosting zo betrouwbaar mogelijk te maken.
Lees het volledige bericht

4. Kijkje in het datacenter van BIT

Wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. ISPam.nl springt in dit gat met een nieuwe rubriek: Kijkje in de keuken van een datacenter. In de vierde aflevering nemen wij een kijkje bij BIT en stelden wij Wido Potters, manager customer care & sales een aantal vragen over de visie van het datacenter, de klanten en de toekomst. Tot slot nemen wij aan de hand van een aantal foto’s ook daadwerkelijk een kijkje in het datacenter.
Lees het volledige bericht

5. Datacenters gaan failliet door problemen met financiering

Vorige week ging Bunkerinfra Datacenters failliet en daarmee is er opnieuw een exploitant van datacenters failliet gegaan. Eerder gingen ook al Evinova, Datacenter Den Helder en Datahouse failliet. Dat roept al snel de vraag op waarom al deze datacenters failliet gaan. Wat hebben al deze datacenterexploitanten gemeen?
Lees het volledige bericht

6. Hoe gaan hosters om met wanbetalers? Mijndomein.nl en Sohosted aan het woord

Een tijdje geleden kwamen wij deze leuke betalingsherinnering van XXL Webhosting tegen. Een innovatieve manier om wanbetalers opmerkzaam te maken op het feit dat er nog een rekening open staat. Maar hoe gaan hosters om met wanbetalers? Wij vroegen Mijndomein.nl en SoHosted naar hun ervaringen met wanbetalers.
Lees het volledige bericht

7. De Speld wint rechtszaak over hostingwebsite 

Satirische website De Speld heeft de rechtszaak die door de voormalige hoster van de website was aangespannen gewonnen. De Speld betaalde maar liefst 4.000 euro per maand voor de hosting. Gezien dit exhorbitante bedrag besloot de website ergens anders te gaan hosten. Voormalige hoster SysFix accepteerde de opzegging niet en stapte naar de rechter.
Lees het volledige bericht

8. Datacenter Dataport in Den Helder staat te koop

Altijd al een eigen datacenter willen hebben in de kop van Noord-Holland? Datacenter Dataport in Den Helder wordt op dit moment in de vorm van een closed tendersale (veiling) aangeboden tot en met 19 juni. Daarmee wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de al turbulente geschiedenis van dit datacenter.
Lees het volledige bericht

9. BGP-lek Telekom Malaysia en Level 3 zorgt wereldwijd voor internetproblemen

Wereldwijd zijn er problemen met internetverbindingen door een BGP-lek bij Telekom Malaysia en Level 3. Volgens verschillende bronnen gaat zit het BGP-lek bij Telekom Malaysia dat routes lekt naar Global Crossing (AS3549) en die routes zijn weer overgenomen door het netwerk van zusterbedrijf Level3 (AS3356).
Lees het volledige bericht

10. Intrum Justitia en TransIP waarschuwen voor spookfacturen met ransomware

Opnieuw zijn er per e-mail spookfacturen verstuurd uit naam van Intrum Justitia waarin ook de naam van TransIP wordt misbruikt. Daarnaast is er als bijlage bij de e-mail CBT-locker ransomware toegevoegd. Al eerder dit jaar werden er al verschillende spamruns gedaan waarbij de namen van Intrum Justitia als TransIP werden misbruikt.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. De jaarcijfers bekeken: Exonet

Deze keer bekijken we de jaarcijfers van Exonet. Een hoster uit Doetinchem die, volgens de eigen website, al sinds 2002 een winstgevende aanbieder van hosting totaaloplossingen is en die de dingen goed doet of helemaal niet.
Lees het volledige bericht

2. IPv6: het komt nu echt

Hurricane Electric sloot deze week haar honderdste internet exchange aan. Dat is goed nieuws. Het bedrijf is namelijk bijzonder actief als het gaat om de uitrol van IPv6. Hurricane Electric biedt haar diensten aan vanuit Nikhef, maar sinds een paar maanden ook vanuit Telecity 2. Voor de adoptie van IPv6 in Nederland is dat uitstekend. Want zullen we het nog één keer hebben over IPv6? Specifiek: IPv6 in Nederland? De stand van zaken tot dusver.
Lees het volledige bericht

3. Hoe maken hosters hun webhosting zo betrouwbaar mogelijk? PCextreme, Byte, Vedaweb en Hostnet aan het woord

Snelheid en betrouwbaarheid zijn 2 belangrijke aspecten van webhosting. Wij vroegen PCextreme, Byte, Vedaweb en Hostnet naar hun ervaringen. Vandaag geven zij antwoord op de vraag wat zij eraan doen om hun webhosting zo betrouwbaar mogelijk te maken. In deel 1 bekeken wij wat zij doen om webhosting zo snel mogelijk te maken.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. Terugblik LeaseWeb Tech Summit 2015: “Hoe technischer, hoe beter”

Op 4 juni vond met ruim 200 deelnemers de tweede jaarlijkse LeaseWeb Tech Summit in Amsterdam plaats. Een dertiental sprekers van een breed scala aan internationale bedrijven gaf een serie presentaties over het thema: “Automate. Build. Secure.”
Laurens Rosenthal, verantwoordelijk voor innovatie en productontwikkeling bij LeaseWeb, trapte de dag af in evenementenlocatie Undercurrent aan de oever van het Amsterdamse IJ.
Lees het volledige bericht

2. Standaard SSL op hosting van Networking4all

IT-bedrijf Networking4all is een groot voorstander van Always On SSL, het veiliger maken van het internet door de veiligheid van gebruikersgegevens zowel voor als achter de schermen te garanderen. Klanten van de SSL-, hosting- en domeinnamenverkoper kunnen daarom voortaan rekenen op een gratis SSL certificaat bij aanschaf of verlenging van een hostingpakket.
Lees het volledige bericht

3. Enorm grote core netwerk upgrade Serverius

Serverius kondigt aan haar gehele core-routing omgeving te upgraden met vier nieuwe NE40E-X8a Huawei routers. Deze NE40E-A routers behoren tot de hoogste categorie en bieden daardoor een breed scala aan nieuwe hardware-functies, zoals line-rate forwarding, een opnieuw ontworpen Quality of Service (QoS) mechanisme, zeer krachtige routing CPU’s, en een zeer brede uitbreiding mogelijkheden voor toekomstige netwerken behoeften. Met deze hardware upgrade zal Serverius aan de steeds toenemende vraag naar low latency bandbreedte voldoen.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.