Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van juli: Mysterie shopping, hittegolf, jaarcijfers bekeken en abuse

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 3 augustus 2015 10:00 uur

Juli stond op ISPam.nl in het teken van mysterie shopping, jaarcijfers bekeken, hittegolf en abuse. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Dit keer naast de top 10 best van gelezen artikelen, de top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van juli:

1. Mystery shopping: Het advies van Argeweb, Vevida en Yourhosting aan een startende ondernemer

Stel je wordt als hoster gebeld door een startende ondernemer. De ondernemer in kwestie wil zichzelf online profileren, maar heeft niet zoveel verstand van websites bouwen en kiest daarom voor een toegankelijk CMS. Probeer je de ondernemer dan het grootste pakket aan te smeren of geef je een afgepast antwoord? ISPam.nl nam de proef op de som en legde drie hostingbedrijven de volgende vraag voor: Ik wil graag een website met WordPress, maar twijfel nu welk pakket ik moet nemen om mijn pagina snel en goed vindbaar te maken. Welke dienst raden jullie me aan?
Lees het volledige bericht

2. De jaarcijfers bekeken: Webreus

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Webreus. Een Brabantse hoster die, volgens de eigen website, groots is in gebruiksvriendelijkheid, kleine prijzen en kwaliteit en service.
Lees het volledige bericht

3. Hittegolf in Nederland: Wat doen hosters aan de warmte?

Het is deze week heet in Nederland. In het overgrote deel van het land zijn temperaturen rond de 30 graden eerder regel dan uitzondering. De overheid heeft op dinsdag het Hitteplan in werking gesteld, scholen hebben een tropenrooster en de vuilnismannen in Amsterdam beginnen 2 uur eerder. Wat doet hosting Nederland om de warmte dragelijk te maken?
Lees het volledige bericht

4. Byte, Natuurlijk! Hosting, Neostrada en Serveo stijgers in de HostingReview.nl Top 100

De top 5 van de HostingReview.nl Top 100 van juli 2015 is ongewijzigd ten opzichte van de vorige editie in april 2015. De top 5 wordt ook dit kwartaal opnieuw aangevoerd door Antagonist en iXL Hosting, Ermis, Domeinwinkel en Sohosted.
Lees het volledige bericht

5. Tsnunami SYN DDoS-verhaal Telegram rammelt

Opmerkelijk bericht deze week: Telegram, de Russische tegenhanger van Whatsapp met naar eigen zeggen ruim 60 miljoen gebruikers, kreeg te maken met een DDoS-aanval. Dat overkomt Telegram wel vaker, net als alle andere grote bedrijven. DDoS is nu eenmaal een populaire uitwerking van cybercrime. Wat dit bericht opmerkelijk maakte, is het feit dat Telegram direct begon te meppen op hosters waar de servers stonden die de aanval initieerden, onder meer het Nederlandse Leaseweb en NForce. Die zouden te traag hebben gereageerd. Maar het verhaal van Telegram rammelt. En niet weinig ook.
Lees het volledige bericht

6. De jaarcijfers bekeken: SoHosted

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van SoHosted. Een hoster uit het Friese Drachten die zelf zegt te houden van het helpen van mensen, goede diensten leveren, eerlijk communiceren en problemen voor klanten oplossen.
Lees het volledige bericht

7. Hoe gaan hosters om met abuse? Reasonnet, TransIP, NFOrce en Amsio aan het woord

Een aantal weken geleden schreven wij dat Telegram vindt dat hosters sneller moeten reageren op uitgaande DDoS-aanvallen. In het bericht klagen zij over het feit dat veel hosters alleen maar bereikbaar zijn van 9 tot 5, ook als het om abuse-meldingen gaat. Wij vroegen Reasonnet, TransIP, NForce en Amsio naar hun abuse-procedure.
Lees het volledige bericht

8. Hostingbedrijven gaan stap voor stap naar de public cloud

De tijd dat elk hostingbedrijf zijn eigen IT-infrastructuur onder eigen beheer heeft, is definitief voorbij. Aan de andere kant zijn we ook nog niet zover dat elk hostingbedrijf de public cloud gebruikt om daar de eigen diensten op te draaien. Stap voor stap gaat het echter telkens meer die kant op. Uiteindelijk zal er een moment komen dat hostingbedrijven zelf geen IT-infrastructuur meer leveren maar een dienst die gebruik maakt van de public cloud.
Lees het volledige bericht

9. Het onderscheidend vermogen van ijsjes en webhosting

Als je een doos met ijsjes van een A-merk in de supermarkt koopt dan staat er vaak op de verpakking “niet bestemd voor de losse verkoop”. Technisch zijn de ijsjes in de losse verkoop exact hetzelfde maar toch is het een heel ander product. Ik vraag me af of iets dergelijks ook niet geldt voor webhosting van verschillende aanbieders.
Lees het volledige bericht

10. Telegram: Hosters moeten sneller op uitgaande DDoS-aanvallen reageren

Whatsapp-concurrent Telegram kreeg vorige week te maken met hevige DDoS-aanvallen. In een blogpost geeft Telegram uitleg. Het zou gaan om een aanval die werd uitgevoerd met ongeveer 100.000 geïnfecteerde servers bij verschillende hosters. In de blog klaagt Telegram erover dat er door de meeste hosters enkel van 9 tot 5 wordt gereageerd op abuse-meldingen.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Levendige handel in IPv4 is bijzonder ongewenst

Het is los. Of: het spel is op de wagen. Wielerkenners – toepasselijk in deze tijd van het jaar – zullen de termen herkennen, maar we hebben het hier niet over wielrenners. Het gaat om handel in IPv4-adressen. Die handel is booming sinds een paar maanden, zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Bedrijven tellen vermogens neer om IPv4-adressen te kopen, want omdat er vraag is, stijgt de prijs per adres ook behoorlijk. Bovendien: er zitten risico’s aan deze handel.
Lees het volledige bericht

2. Analyse: Is het kapen van IP-adressen strafbaar?

Bulgaarse internetcriminelen hebben in 2014 een blok met IP-adressen van het ministerie van Buitenlandse Zaken misbruikt om spam te versturen, zo werd afgelopen weekend bekend. De overheid zegt aangifte te hebben gedaan tegen de criminelen, maar dat roept de vraag op of het überhaupt wel strafbaar is?
Lees het volledige bericht

3. Terugblik: Kijkje in het datacenter van Dataplace, Interconnect, Previder en BIT

Wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. ISPam.nl springt in dit gat met een nieuwe rubriek: Kijkje in het datacenter van. Afgelopen 6 maanden hebben we een kijkje kunnen nemen in het datacenter van Dataplace, Interconnect, Previder en BIT. Elk datacenter kreeg van ons een aantal vragen en de opdracht om een aantal foto’s van het datacenter te sturen. Een van de vragen was: Wat verwachten jullie van de toekomst van jullie datacenter en hoe gaan jullie dat waarmaken?
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. Nederlandse managed hosting en cloud dienstverlener IS Group overgenomen door KPN

KPN neemt managed hosting en cloud dienstverlener IS Group over. Partijen zijn overeengekomen dat alle aandelen van IS Group in handen komen van KPN. De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
Lees het volledige bericht

2. Sentia neemt hybride managed hosting partner Nines over

Sentia neemt hybride managed hosting partner Nines over. Met de overname van Nines verstevigt Sentia haar positie in de markt voor hybride hosting van bedrijfskritische platformen en applicaties.
Lees het volledige bericht

3. BIT: Help, mijn IP-adressen zijn gestolen!

In november 2014 is een deel van de IP-adressen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gekaapt geweest door criminelen. Hierover hebben afgelopen weekend vrijwel alle kranten en IT-websites gepubliceerd. De aanval die de criminelen hebben gebruikt wordt een “BGP hijack” genoemd. Wat behelst een dergelijke aanval en op welke wijze heeft BIT zich daartegen beschermd?
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.