Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van augustus: Stroomstoring, samenwerking resellers, mystery shopping en jaarcijfers bekeken

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 3 september 2015 10:00 uur

Augustus stond op ISPam.nl in het teken van stroomstoring, samenwerking resellers, Mystery shopping en jaarcijfers bekeken. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Naast de top 10 best van gelezen artikelen hebben we ook de top 3 van de redactie en een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikevan augustus:

1. Starthosting bewijst collega-hosters een slechte dienst met tik op de vingers van Reclame Code Commissie

De Reclame Code Commissie heeft Starthosting, onderdeel van Yourholding, op de vingers getikt. Starthosting adverteerde namelijk met het feit dat je in ‘een handomdraai’ WordPress kon installeren op webhosting bij het bedrijf. Een IT’er die dat niet lukte en over de uitlating klaagde bij de RCC, kreeg van het bedrijf te horen dat het aan hem zelf lag dat hij WordPress niet eenvoudig kan installeren. Starthosting blijkt echter niet eens een one-click-installatie tool als Installatron, of iets dat daar op lijkt, aan te bieden om WordPress te installeren.
Lees het volledige bericht

2. LCL Antwerpen datacenter getroffen door stroomstoring

Het LCL Antwerpen datacenter is in de nacht van 27 op 28 augustus getroffen door een stroomstoring. In een reactie laat Cindy Cauwenbergh, marketingmanager bij LCL, tegenover ISPam.nl weten dat er inderdaad een stroomstoring is geweest en dat deze snel onder controle was. Cauwenbergh kon mij niet direct vertellen of het volledige datacenter door de stroomstoring is getroffen of dat het maar om een gedeelte van het datacenter gaat. Uit een bericht op de statuspagina van de Belgische hoster Nucleus blijkt dat de storing om 3:39 uur vannacht was begonnen en om 4:51 uur werd een update van dat bericht gemeld dat de stroomvoorziening weer hersteld was. LCL Antwerpen komt nog bij me terug met meer informatie over de stroomstoring. Dit bericht zal dan worden aangevuld.
Lees het volledige bericht

3. Overnames in de hostingmarkt zijn vaak een kwestie van geld

Het afgelopen jaar hebben er relatief veel overnames in de hostingmarkt plaatsgevonden. Velen zien hier de bevestiging in dat de lang verwachte consolidatie in de hostingmarkt op gang aan het komen is. De vraag waarom deze overnames plaatsvinden en anderen niet wordt echter niet beantwoord. Het antwoord op de waarom-vraag is evenwel relatief eenvoudig als logisch: geld. De meest spraakmakende overname van de afgelopen tijd is die van IS Group door KPN. Op het eerste gezicht lijkt de overname weinig met geld te maken te hebben. De overname is voor KPN logisch want die is hard op zoek naar marktaandeel in de cloud- en hostingmarkt. IS Group stelt op haar beurt gebruik te kunnen maken van het marktbereik van KPN.
Lees het volledige bericht

4. Mystery shopping: Het advies van Nines, Byte en DataCT over het hosten van een Magento-webshop

Stel je wordt als hoster gebeld door een startende ondernemer die binnen korte tijd een webshop wil openen. Deze ondernemer heeft een webshop laten ontwerpen met Magento en hoeft alleen nog zelf een host te regelen. Probeer je de starter dan het grootste pakket aan te smeren of geef je een afgepast antwoord? Ik nam de proef op de som en belde drie hosters op met de volgende vraag: Ik wil op korte termijn een webshop openen en denk eraan om daarbij gebruik te maken van de software van Magento. Ik heb alleen geen idee hoeveel ruimte ik nodig heb om die site dan goed te laten draaien. Ik begin nog maar net, maar het kan best zijn dat die site snel groter wordt. Welke dienst raden jullie me aan?
Lees het volledige bericht

5. Een BV als kleine hoster kan erg duur zijn door hogere belastingen

Sinds enkele jaren is het heel makkelijk om een BV op te richten. Je hoeft geen 18.000 euro meer te storten en je hoeft ook niet eerst een verklaring van geen bezwaar van het ministerie van V&J te hebben, alvorens je bij de notaris langs kan gaan. Daarnaast heeft een BV daarom het voordeel dat je in principe niet aansprakelijk bent voor schulden van het bedrijf mocht dat failliet gaan en je kan je bedrijf veel makkelijker verkopen.
Lees het volledige bericht

6. Terugblik de jaarcijfers bekeken, deel 1: TransIP, Hostslim, OVH, Uniserver, Hostnet en Amsio

Het afgelopen half jaar kreeg de rubriek de jaarcijfers bekeken een nieuwe redacteur en een nieuwe invulling. In totaal bekeken wij 12 bedrijven. Lees in deel 1 wat de conclusie van onze redacteur was over de jaarcijfers van TransIP, Hostslim. OVH, Uniserver, Hostnet en Amsio. In deel 2 volgen DirectVPS, iXL Hosting, Vellance, De Heeg, Exonet en Cyso.
Lees het volledige bericht

7. De jaarcijfers bekeken: Reasonnet

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Reasonnet. Een hoster die, na een reorganisatie in 2014, recent is overgenomen door Sentia. Heeft deze laatste partij een goede koop gedaan? Om dit te bezien, kijken we dit keer niet naar de werkmaatschappij zelf, maar naar de bovenliggende holding RSB Holding BV.
Lees het volledige bericht

8. Alibaba gaat eigen datacenters bouwen in Europa

Europa kon erop wachten, maar Aliyun heeft het nu bevestigd. De cloudprovider van het machtige Chinese Alibaba gaat flink uitbreiden in Europa met eigen datacenters. De onderneming van Jack Ma trekt liefst 1 miljard dollar uit om het aantal clouddatacenters uit te breiden. Het concern heeft geen concrete plaatsen genoemd, maar het ligt voor de hand om dit te doen in steden waar de internetfaciliteiten optimaal zijn. Eerste gegadigden zijn Frankfurt, Londen en ook Amsterdam.
Lees het volledige bericht

9. Resellers: de manier om te groeien voor hosters?

Als hoster nog groeien in de overvolle hostingmarkt is lastig. Ook zijn er bepaalde doelgroepen die hosters graag willen bedienen, maar waarbij dat niet lukt. Verschillende hosters kiezen er daarom voor om telkens meer te richten op het aantrekken van resellers, die het contact en vaak ook het contract met de (eind)klant hebben en de hostingproducten zelf op hun beurt bij de hoster inkopen. In de markt zijn er verschillende voorbeelden van hostingbedrijven die stevig inzetten op samenwerking met resellers. Daarbij gaat het vaak verder dan enkel korting op de reguliere verkoopprijzen maar steeds vaker valt op dat er ook nauw wordt samengewerkt tussen hoster en reseller.
Lees het volledige bericht

10. Hosters aan het woord deel 1: Zo werken Fundaments, Savvii en Tuxis samen met resellers

Afgelopen week schreven wij er al een artikel over: Resellers, de manier om te groeien voor hosters? Wij vroegen een aantal hosters naar hun ervaring als het gaat om resellers. Hoe gaan zij om met resellers, wat zijn de voorwaarden en niet te vergeten; hoe belangrijk zijn ze voor het bedrijf? Vandaag geven Dennis Wijnberg van Fundaments, Gijs Hovens van Savvii en Ronald Otto van Tuxis hun visie op het fenomeen resellers.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Terugblik HostingCon Global 2015 met i3D.net, SpamExperts, phoenixNAP, Interxion, Realtime Register en BSU.GROEP

Het kan je niet ontgaan zijn, eind juli vond HostingCon Global USA plaats. Wij vroegen de aanwezige Nederlandse delegatie met phoenixNAP, SpamExperts, BSU Group, Interxion, Resello en 13D.net, wat zij van het evenement vonden. Met dank aan Bas Kling van i3D.net voor het verzamelen van de quotes.
Lees het volledige bericht

2. Wie stilt de overnamehonger van EIG?

Het gaat bijna ongemerkt, maar de markt voor webhosting is met een onwaarschijnlijke consolidatie bezig. Dat kan ook niet uitblijven: met de huidige tarieven, is alleen schaalgrootte nog garantie op fatsoenlijke omzet- en winstcijfers. Dat geldt zeker voor internationale hosters in de middenmoot. Het is eten of gegeten worden. En dus zijn bedrijven als GoDaddy en EIG flink actief op het overnamepad. Maar dat gebeurt lang niet altijd transparant.
Lees het volledige bericht

3. Interview Doug Madory (Dyn Research): Let ook op wat er buiten je eigen netwerk gebeurt

In juni zorgde een BGP-lek ervoor dat er wereldwijd problemen met het internet waren. Toen werden er door Telekom Malaysia BGP-routes gelekt naar Global Crossing en die routes zijn weer overgenomen door het netwerk van zusterbedrijf Level3. Dit riep de vraag op hoe vaak dit voorkomt en hoe je dit kunt voorkomen. Deze en andere vragen legde ik voor aan Doug Madory, Director of Internet Analysis bij Dyn.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. BIT groeit en breidt datacentercapaciteit uit

BIT breidt haar drie datacenters uit met een nieuwe datacentervloer: BIT-2D. Deze uitbreiding vindt plaats in het bestaande datacenter BIT-2CD. Tijdens de bouw in 2009 is al rekening gehouden met de toekomstige groei. Voor de koeling van de nieuwe datacentervloer wordt gebruikgemaakt van de buitenlucht. BIT-2D zal functioneren met een PUE van 1,15, wat inhoudt dat voor elke kW die een klant gebruikt, er 150W nodig is om te koelen. Hiermee kiest BIT wederom voor een energiezuinige oplossing, die perfect aansluit bij zijn investeringen in energiebesparingen.
Lees het volledige bericht

2. Rackspace betrekt nieuw kantoor in Amsterdam

Rackspace heeft een nieuw kantoor betrokken aan de Radarweg in Amsterdam en zal van daaruit het groeiende aantal klanten in Nederland gaan bedienen. Het nieuwe kantoor is een logische stap in de verdere expansie van Rackspace in Nederland, zowel op het gebied van personeel, als in het aantal nieuwe klanten. Een derde, belangrijke aanleiding voor een groter kantoor is dat de regio Scandinavië sinds enige tijd vanuit het Nederlandse kantoor wordt aangestuurd.
Lees het volledige bericht

3. ASP4all Bitbrains biedt hybride cloud-oplossing via Interxion Cloud Connect

Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, maakt vandaag bekend dat managed hosting provider ASP4all Bitbrains heeft gekozen voor Interxion Cloud Connect voor het realiseren van een directe en snelle netwerkverbinding tussen ASP4all Bitbrain’s eigen IT-infrastructuur en publieke cloud platformen als Microsoft Azure. ASP4all Bitbrains kan op deze manier hoogwaardige en betrouwbare hybride oplossingen ontwerpen, bouwen en beheren voor haar klanten vanuit het Interxion-datacenter.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.