Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van april: Juridische zaken, Storage Stories, Duitstalige editie ISPam.nl en PHP7

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 2 mei 2016 10:00 uur

De maand april stond op ISPam.nl in het teken van: Juridische zaken, Storage Stories, Duitstalige editie ISPam.nl en PHP7 Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Hieronder een overzicht van de top 10 best gelezen artikelen, een top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van april:

 1. Storage Stories: de clouds van Cyso

In deze Storage Story vertelt Mark Boekelaar over de storage systemen achter de cloud diensten van Cyso. Dit bedrijf is sinds 1997 actief en richt zich met name op managed hosting, infrastructuur en internet services voor de zakelijke markt. Boekelaar is system administrator en in deze hoedanigheid is hij medeverantwoordelijk voor het implementeren van de nieuwe Tintri storage oplossing. Cyso migreert naar dit systeem voor de storage van haar private cloud diensten. Tintri noemt haar eigen software defined oplossing ‘VM-aware storage’. Hiermee bedoelt ze dat de virtuele machine het uitgangspunt is om de storage te beheren en dat deze systemen kennis hebben van de individuele VM’s. Tintri levert zowel de hardware als software.
Lees het volledige bericht

 2. KPN verzet cloudbakens: overname RouteIT, einde aan Up

Flink wat reuring bij KPN. Het bedrijf kondigde gisteren aan te stoppen met de cloudopslagdienst Up. Per 1 mei is het niet meer mogelijk om bestanden zoals foto’s en video’s op te slaan in Up, want vanaf 1 augustus gaat de dienst helemaal op slot en kunnen klanten ook geen opgeslagen bestanden meer downloaden. KPN verwijst naar alternatieven zoals Dropbox, Microsofts OneDrive en Google Drive. KPN stelt op haar site dat de dienst – ontwikkeld en gelanceerd in 2014 samen met het Finse F-Secure – niet heeft voldaan aan de verwachtingen. Da’s een chique manier om te zeggen dat dienst niets oplevert en dat komt juist door de mogelijkheid die gratis diensten zoals Dropbox al bieden
Lees het volledige bericht

 3. De performance van PHP 7

Enige tijd geleden is de nieuwe PHP 7 versie gelanceerd de opvolger van PHP 5.6. Misschien vraag je je af waarom PHP 7 en niet PHP 6? PHP 6 bestond reeds als een experimenteel project dat de productie fase nooit heeft gehaald. Om verwarring te voorkomen is er gekozen om de nieuwe PHP release PHP 7 te noemen. Hieronder worden een aantal nieuwe features van PHP 7 kort beschreven.
Lees het volledige bericht

 4. Juridische zaken: Amsterdam mag datacenters niet vertellen hoe ze moeten koelen

De gemeente Amsterdam heeft een gevoelige nederlaag geleden bij de rechter. Amsterdam mag datacenters van de rechter niet vertellen welke maatregelen ze moeten nemen om energieverspilling tegen te gaan. In een persbericht klaagt de Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho – mijns inziens ten onrechte! – dat de gemeente niet de juiste wettelijke middelen heeft om daadkrachtig tegen energieverspilling op te treden.
Lees het volledige bericht

 5. Hoe werkt Galera en hoe past Shock Media deze techniek toe?

Bedrijfskritische applicaties van klanten vereisen doorgaans een kritieke hostingomgeving waarbij data op elk moment beschikbaar moet zijn. Om dit te realiseren is het belangrijk dat er een opstelling wordt opgezet waarbij uitval van een server of applicatie geen invloed heeft op de beschikbaarheid van de kritieke omgeving. Bij uitval kan gedacht worden aan uitval door een storing, het herstarten van een server voor een kritieke update, maar ook het herstarten van alleen de webserver of databaseserver. Om deze uitval op te kunnen vangen is het van belang dat er van elk onderdeel in de omgeving altijd meerdere real-time kopieën beschikbaar zijn die de taak kunnen overnemen.
Lees het volledige bericht

 6. Juridische zaken: Als hoster wil je de domeinnaam die een klant heeft opgezegd overnemen, wat nu?

Een klant zegt een domeinnaam bij je op als hoster, terwijl het om een prachtige domeinnaam gaat die ook waardevol is. Als hoster wil je domeinnaam graag hebben maar je bent – op dit moment nog – de hoster van de domeinnaam. Kun je de domeinnaam dan gewoon op je eigen naam zetten zodra het contract afloopt of moet je de domeinnaam toch écht opheffen?
Lees het volledige bericht

 7. Panama Papers tonen noodzaak security CMS aan

Zonder enige twijfel is WordPress een van de populairste content management systemen op het web. Maar liefst 26 procent van alle sites draait op WordPress. Als dat bedrijf ineens besluit om gratis, automatisch SSL-certificaten uit te geven op WordPress-domeinen, dan is dat groot nieuws. Gratis https voor alle WordPress-sites. Het web wordt een stuk veiliger, kraaiden tal van websites dit weekend. Ja, maar het is vooral interessant vanuit commercieel oogpunt.
Lees het volledige bericht

 8. De jaarcijfers bekeken: AD Hosting

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van AD Hosting. Een hoster uit Zoetermeer met een naar eigen zeggen sympathieke prijsstelling die veel waarde hecht aan een goede en persoonlijke relatie met haar klanten.
Lees het volledige bericht

 9. Is de spamfolder van uw klant ook een inbox?

Daar begint het toch op te lijken tegenwoordig. U hebt uw klant een oplossing geleverd uit de public cloud. Uw klant wacht met smart op een mail. Zij zouden snel reageren! Hun geduld is op!! En nadat zij de telefoon hebben neergelegd en het mailtje uit hun spamfolder hebben gevist gaan zij weer verder met de orde van de dag. Gefrustreerd en geërgerd door deze zinloze handelingen. Dat de hele stapel reclame met daartussen die belangrijke brief in de oud papierbak wordt gegooid, is toch heel normaal?
Lees het volledige bericht

 10. ISPam.nl lanceert Duitstalige editie

ISPam.nl gaat zich ook op de Duitstalige markt richten. De Nederlandse cloud-, datacenter- en hostingmarkt is één van de beste ter wereld. Hetzelfde kan gezegd worden over de markt van onze Duitse buren. Voor beide kanten van de grens liggen er kansen, om met elkaar zaken te doen maar ook om samen een alternatief te bieden voor aanbieders uit Angelsaksische landen. ISPam.nl wil een brug gaan slaan tussen beide markten.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

 1. Storage Stories: de cloud VPS’en van Bitency

In deze aflevering van Storage Stories hebben we een gesprek met Dennis op de Weegh. Hij is eigenaar van Bitency en vertelt ons over de inrichting van het storagesysteem voor hun Cloud VPS-omgeving. Bitency benut twee datacenters. De hoofdlocatie bevindt zich in Rijen en het tweede datacenter staat in Rotterdam. Sinds 2008 is Bitency actief en zij biedt naast VPS-producten ook diensten aan voor webhosting, dedicated servers en colocatie.
Lees het volledige bericht

 2. De basis vragen om je nieuwe DDoS Protection Service te selecteren (Engels)

Als je op zoek bent naar een nieuwe DDoS Protection Service, kan het best lastig zijn om de oplossing te vinden die bij je eigen wensen past. Als een System Adminstrator heb je best wel wat verstand van IP security, maar in de jungle van DDoS Protection Suppliers, die elk een andere functionaliteit en prijsstelling hebben en daarbij nog eens claimen dat ze de beste zijn, is het lastig om te beslissen welke oplossing geschikt is voor jou. Om je op weg te helpen heeft Serverius een lijst met 15 vragen opgesteld die je je toekomstige leverancier moet stellen.
Lees het volledige bericht

 3. Juridische zaken: Een hoster heft een domeinnaam op vóór de opzegdatum, wat nu?

Een klant van een hoster wil een bepaalde .com-domeinnaam verhuizen naar een andere hoster. Daarom zegt de klant bij zijn oude hoster op per de einddatum van het contract en krijgt van de hoster keurig een bevestiging dat de domeinnaam vóór de opzegdatum moet worden wegverhuisd omdat deze anders wordt opgeheven. Op het moment dat de klant de domeinnaam wil verhuizen, blijkt deze al maanden geleden te zijn opgeheven door de hoster en door een derde partij te zijn geregistreerd. Wat nu, vraagt de klant zich af?
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

 1. Nieuwe nummer 1 in de HostingReview.nl Top 100

De HostingReview.nl Top 100 heeft voor het eerste sinds de lancering van de lijst in 2014 een andere hoster op de eerste positie staan. De lijst werd vijf kwartalen lang aangevoerd door Antagonist. In de nieuwe Top 100 die op 4 april is vastgesteld is het stokje overgenomen door nieuwkomer Vimexx die in één klap maar liefst 36 plaatsen is gestegen.
Lees het volledige bericht

 2. Internedservices neemt providers Redbee en Fortytwo over

IS Group B.V. (Internedservices), een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V. (‘KPN’) kondigt vandaag de overname aan van 100% van het aandelenkapitaal in Redbee B.V., leverancier van secure managed hosting- en cloud diensten en Fortytwo B.V., specialist in IT-security en networking. Internedservices koopt de aandelen van de oprichters van beide bedrijven. Financiële details worden niet bekend gemaakt.
Lees het volledige bericht

 3. IaaS, PaaS, SaaS? AaaS is the new kid in town! (1 april)

Recent onderzoek wijst uit dat het aanhoren van ongewenste sales pitches bedrijven wekelijks honderden euro’s kost, waarbij de negatieve energie bij het niet durven onderbreken van de verkoper een grote rol speelt. De medewerkers van Tilaa (Europese business cloudprovider) liepen hier ook tegenaan en kwamen in actie. Met als resultaat een unieke afscheep-service voor telemarketeers.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.