Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van september: afgesloten domeinnamen, kijkje in datacenter, storing en HostingCon Europe

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2015 10:00 uur

September stond op ISPam.nl in het teken van spontaan afgesloten domeinnamen, storing in de virtual servers en de HostingCon Europe in Amsterdam. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Naast de top 10 best van gelezen artikelen hebben we ook de top 3 van de redactie en een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van september:

1 . Network Solutions sluit domeinnamen groot aantal XS4ALL-klanten af na dispuut over factuur

Network Solutions heeft de domeinnamen van een significant aantal klanten van XS4ALL afgesloten naar aanleiding van een dispuut over een factuur. Door het dispuut tussen beide bedrijven zijn de domeinnamen van de getroffen klanten ruim een dag onbereikbaar.
Lees het volledige bericht

2 . LeaseWeb Virtual Servers getroffen door ernstige storing storageplatform

Sinds gisteravond 20:00 uur heeft LeaseWeb een storing aan haar storageplatform waardoor een significant deel van de Public Virtual Servers problemen ondervinden. Ondanks het feit dat er samen met de leverancier direct een onderzoek is gestart en er pogingen zijn gedaan om de storing te verhelpen, is het probleem na 18 uur nog steeds niet opgelost.
Lees het volledige bericht

3. Kijkje in het datacenter van KPN

Wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. ISPam.nl springt in dit gat met een nieuwe rubriek: Kijkje in de keuken van een datacenter. In deze aflevering nemen wij een kijkje bij KPN en stelden wij Patrick Eshuys, General Manager Datacenters bij KPN Zakelijke Markt, een aantal vragen over de visie van het datacenter, de klanten en de toekomst. Tot slot nemen wij aan de hand van een aantal foto’s ook daadwerkelijk een kijkje in het datacenter.
Lees het volledige bericht

4. Hosting van DigiD in buitenlandse handen? Nee, natuurlijk niet!

Een aantal dagen geleden kwam het ambtenaren tijdschrift Binnenlands Bestuur met de onthulling dat veel gemeentewebsites én zelfs DigiD wordt gehost door buitenlandse hosters. Als subkop bij het artikel staat zelfs: “GEMEENTEWEBSITES LOPEN RISICO DOOR BUITENLANDSE INMENGING”. Dat zou natuurlijk een ernstige zaak zijn, maar klopt het wel wat er in het artikel sta
Lees het volledige bericht

5 . ISPam.nl doet Wob-verzoek bij ACM over top 10 hosters met meest vervuilde netwerken

De Autoriteit Consument & Markt heeft samen met politie en Openbaar Ministerie (OM) een programma dat bekend is onder de naam ‘Nederland schoon’. In het kader daarvan is door de TU Delft een onderzoek (0-meting) gedaan naar de mate waarin er abuse voorkomt in de netwerken van Nederlandse hosters. Op basis van een gewogen gemiddelde is er een top 10 gemaakt met de meeste vervuilde netwerken, vertelde Pepijn Vissers van de ACM tijdens het Abuse & Security seminar afgelopen donderdag. Welke netwerken er in de top 10 staat wilde hij echter niet vertellen.
Lees het volledige bericht

6. De jaarcijfers bekeken: Antagonist

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Antagonist. Een hoster uit het oosten van ons land die, naar eigen zeggen, webhosting opnieuw heeft uitgevonden door het nog sneller en veiliger aan te bieden dankzij baanbrekende technologie. De vraag is, weet de volgens de website bestbeoordeelde webhoster van Nederland daar ook geld mee te verdienen?
Lees het volledige bericht

7.  AWS wordt single point of failure

Amazon Web Services had afgelopen zondag een probleem. Een storing zorgde ervoor dat veel services een paar uur uit de lucht waren. Die storing vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag, van twee tot acht uur ’s ochtends. Vervelend. Kan gebeuren. Het is techniek en het kan kapot. Toch is er nu ophef over juist die storing. De reden: het maakte pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk heel veel webservices zijn van deze ene grote cloudprovider. Heel veel. En dus is er ineens de vraag of we niet te afhankelijk zijn van AWS. Die vraag is niet alleen relevant voor de VS.
Lees het volledige bericht

8. Limburgse ondernemer wil datacenter bouwen in oude watertoren

Een ondernemer is van plan om een oude watertoren in het Limburgse Schimmert om te bouwen tot een datacenter. Het is de bedoeling om de warmte die de servers in het datacenter produceren, te gebruiken om huizen in de buurt te verwarmen. Dat is op zichzelf wel innovatief maar dat is vaker gedaan.
Lees het volledige bericht

9 . Interview Cogent CEO Dave Schaeffer over het eerste Nederlandse Cogent datacenter

Cogent dat vooral bekend is als één van de grootste aanbieders van internet-transit, opent binnenkort een datacenter in Halfweg, onder de rook van Amsterdam. Een goede aanleiding voor een interview met Cogent-oprichter en CEO Dave Schaeffer over het bedrijf, het nieuwe datacenter en het belang van Amsterdam op het internet.
Lees het volledige bericht

10. Verslag eerste dag HostingCon Europe in Amsterdam

Dinsdag 22 september was de eerste dag van HostingCon Europe. ISPam.nl was hier ook bij aanwezig en heeft ook een eigen stand #128. Nog niet langs onze stand geweest? Vergeet ons ook vandaag niet te bezoeken voor een lekkere traktatie. Bekijk hier de sfeerimpressie van dag 1.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. De beste adviezen van de sprekers op Hostingcon Europe

Met de sprekers die vorige week bij HostingCon Europe aanwezig waren in Amsterdam nog vers in mijn geheugen, vat ik enkele adviezen van de gasten aan de hostingindustrie samen.
Lees het volledige bericht

2. Test het nieuwe internet via blog van CloudFlare

CloudFlare lanceerde vorige week een bijzondere webpagina. Via het blog kunnen bezoekers diverse nieuwe protocollen testen, waaronder IPv6. Nee, dat is op zich niet bijzonder, maar daarnaast is het blog bereikbaar via http/2 en wordt er gebruikgemaakt van een SSL-certificaat die door middel van SHA-256 is versleuteld.
Lees het volledige bericht

3. LeaseWeb, DigiState en Fundaments aan het woord: Hoe voorkom je channel conflicten met je reseller?

Een aantal weken geleden vroegen wij 8 hosters over hun ervaringen met resellers. Deze keer kijken we wat deze bedrijven doen om channel conflicten met resellers te voorkomen. Vandaag geven Freek Hemminga van LeaseWeb,  Marin Heideman van DigiState en Dennis Wijnberg van Fundaments antwoord op de vraag of ze last hebben van channel conflicten en hoe ze ervoor zorgen dat dit beperkt blijft.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1 . Interoute bereikt overeenstemming over overname Easynet

Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken en van een wereldwijd cloudservice platform, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van Europese managed services provider Easynet, afgezien nog van enkele gebruikelijke overnameformaliteiten. De transactie waardeert de bedrijfswaarde van Easynet op 402 miljoen Engelse pond. De pro forma jaaromzet van Interoute, na uitvoering van de overname, zou in de twaalf maanden tot en met 30 juni 2015 uitkomen op 700 miljoen euro.
Lees het volledige bericht

2. AMS-IX doorbreekt de grens van 4 Terabits per seconde

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft de grens doorbroken van 4 Terabits per seconde (Tbps). Deze nieuwe piek in de hoeveelheid van het internetverkeer op een bepaald moment, gecombineerd met het aantal aangesloten IP-netwerken (>700), onderstrepen AMS-IX’s leidende positie in de wereldwijde Internet Exchange-markt.
Lees het volledige bericht

3 . Sentia breidt verder uit met de Managed Services divisie van Yenlo

Sentia neemt Yenlo Managed Services per direct over van Yenlo International Holding. Hiermee verankert de IT-specialist zich dieper in de Nederlandse managed services markt en breidt zij haar dienstenpakket uit met diepgaande kennis rondom het beheren van Oracle databases en Java gebaseerde Middleware.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.