Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van juni: Storing Nameserver, opvallende voorwaarden, storage stories en hoe is het om te werken bij.

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 6 juli 2016 10:00 uur

De maand juni stond op ISPam.nl in het teken van:  Storing Nameserver, opvallende voorwaarden, storage stories en hoe is het om te werken bij… Hieronder een overzicht van de top 10 van best gelezen artikelen, een top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van juni:

 1. Nameserver storing TransIP legt tienduizenden domeinnamen korte tijd plat

De nameservers van TransIP zijn 9 juni korte tijd onbereikbaar geweest. Als gevolg hiervan waren tienduizenden domeinnamen die gebruik maken van de nameservers van de grootste registrar van Nederland tijdelijk onbereikbaar.
Lees het volledige bericht

 2. Juridische zaken: IT-distributeur volledig aansprakelijk voor niet gemaakte externe back-ups

Een van de belangrijkste dingen die je als IT-bedrijf in je algemene voorwaarden dient te zetten, is het uitsluiten van je aansprakelijkheid, een zogeheten exoneratiebeding. De mate waarin je je aansprakelijkheid kan uitsluiten wordt beperkt tot gevallen waarbij er sprake is van grove schuld of opzet. IT-distributeur Tweco IT heeft aan de levende lijve ondervonden wat grove schuld in juridische zin betekent.
Lees het volledige bericht

3. De jaarcijfers bekeken: HostingDiscounter

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Tiscom Hosting, een Duivense onderneming die op het internet de naam HostingDiscounter gebruikt. Een bedrijf dat bijzonder genoeg op de eigen website nagenoeg niets over zichzelf vertelt.
Lees het volledige bericht

4. Opvallende voorwaarden: Reviced

In de nieuwe rubriek ‘Opvallende voorwaarden’ nemen we de algemene voorwaarden van datacenters en hosters onder de loep. Welke merkwaardige zaken hebben bedrijven in hun kleine lettertjes verstopt. Vandaag trappen we de nieuwe rubriek af met Reviced (het voormalige Deziweb) dat een groot aantal opvallende zaken in zijn algemene voorwaarden heeft staan.
Lees het volledige bericht

 5. Hoe is het om te werken bij Fundaments?

Fundaments is gevestigd in Enschede en actief in de cloudmarkt sinds begin 2013. En het bedrijf is aan uitbreiding toe; twee infrastructure engineers zoeken ze. Fundaments houdt zich bezig met Infrastructure as a Service, vertelt directeur Larik-Jan Verschuren. “Met bewezen technologie en vanuit Nederlandse datacenters bieden wij flexibele bouwstenen waarmee organisaties snel eigen applicaties of diensten kunnen ontwikkelen. Op basis van ons fundament kunnen partners snel een cloudinfrastructuur op maat inrichten.”
Lees het volledige bericht

6. Realtime zonefile updates voor .nl?

De zonefile is een soort lijst met domeinnamen met bijbehorende instellingen van die domeinnamen. Een veelgehoorde wens van registrars is realtime zonefile updates voor .nl. Bij aanschaf van een domeinnaam (en hostingpakket) zou de klant direct aan de slag kunnen én het resultaat kunnen tonen aan vrienden, familie of collega’s. Super mooi. En hiermee zullen vragen wanneer die nieuwe domeinnaam nou eens gaat werken tot het verleden behoren. Of toch niet?
Lees het volledige bericht

 7. Storage Stories: de Ceph omgeving van Tuxis

Voor deze aflevering van Storage Stories spreken we met Ronald Otto en Mark Schouten. Zij vormen samen Tuxis dat in 2010 is opgericht. Tuxis heeft rack space in vier datacenters gehuurd. Drie daarvan staan bij BIT in Ede en eentje bevindt zich bij Solcon in Apeldoorn. Tuxis richt zich met name op ICT-dienstverleners en bedrijven met eigen systeembeheerders. In een eerder interview hebben Otto en Schouten verteld over managed hosting. Nu praten we met hen over storage. Begin dit jaar heeft Tuxis Ceph in gebruik genomen naast de bestaande oplossing op basis van ZFS op FreeBSD. Reden was dat ZFS moeilijk volledig redundant is te maken en afhankelijker van de hardware is.
Lees het volledige bericht

8. Hoe werkt e-mailbeveiliging deel 1: afluisteren

E-mail is nog steeds één van de belangrijkste communicatiemiddelen ter wereld. Maar omdat het een communicatiemiddel is dat niet zonder internet kan, is veiligheid van groot belang: onbeveiligd e-mailverkeer kan betekenen dat het afgeluisterd of misbruikt kan worden. In deze serie gaan we dieper in op problemen die kunnen voorkomen bij het niet, of verkeerd, beveiligen van e-mailverkeer.
Lees het volledige bericht

 9. Acquisitie LinkedIn door Microsoft vooral interessant vanwege datacenterruimte

Microsoft neemt voor 26,2 miljard dollar LinkedIn over. Op zich is dat al bijzonder nieuws, maar het is interessanter om te ontdekken waarom Microsoft een social media-site overneemt. Hoewel het bedrijf daar geen hele concrete uitspraken over doet, laten een paar zaken zich raden. Om te beginnen haalt Microsoft met LinkedIn een flinke klantenbase binnen, inclusief mensen die invloed kunnen hebben in beslissingen omtrent IT-strategieën.
Lees het volledige bericht

 10. De jaarcijfers bekeken: Provider

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Provider. Een hoster uit Nijmegen die, volgens de eigen website, oplossingen voor haar klanten zoekt vanuit hun nieuwsgierigheid, liefde voor techniek en hun innovatieve karakter. De vraag is dan natuurlijk of nieuwsgierigheid ook de rekeningen betaalt.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

 1. Dell, Intel en eBay ontwerpen directe koeling op de CPU

Hardware doet er niet meer toe? Veel bedrijven zullen inderdaad hun applicaties meer en meer naar de cloud brengen en ook in toenemende mate als PaaS- en SaaS-diensten gaan afnemen, maar hardware doet er nog wel degelijk toe. Voor hosters in elk geval. In een wereld waarin op steeds meer devices content kan worden bekeken en waarin steeds meer devices het internet opkomen, neemt de druk op de datacenters zelfs toe. Er is simpelweg steeds meer capaciteit nodig en dat betekent dat er op het gebied van hardware toch behoorlijk wordt geïnnoveerd. Dell maakt nu een volgende sprong.
Lees het volledige bericht

 2. Microsoft laat gebruikers Hotmail en Outlook.com dubbel in de kou staan met spamfilter storing

Microsoft had woensdag problemen met het spamfilter van Hotmail en Outlook.com. Gebruikers van de e-maildiensten van Microsoft kregen daardoor ineens toch aanbiedingen voor viagra en andere ellende in hun mailbox. Via de servicestatus website werden gebruikers op de hoogte gehouden van de status. Over de oorzaak van de storing maakt Microsoft helemaal niks bekend. Daarmee laat Microsoft haar gebruikers dubbel in de kou staan.
Lees het volledige bericht

 3. Verslag zakendoen in de VS – Get a lawyer!

“Young man, Go West!” De uitspraak is van Horace Greeley, die in 1851 ondernemende jonge mannen al aanspoorde om de Mississippi over te steken en hun fortuin te gaan maken in de nog onontgonnen gebieden van het eindeloos grote Noord-Amerikaanse continent. We zijn inmiddels in 2016 aanbeland en ISPConnect organiseerde samen met de DHPA en Digital Gateway to Europe voor het eerst een bijeenkomst om te praten over de onbegrensde mogelijkheden in het Amerika van nu. En de gevaren die er nog steeds op de loer liggen voor de hedendaagse (digitale) pionier.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

 1. Omar Benameur start als Chief Marketing Officer bij TransIP

Omar Benameur is benoemd als Chief Marketing Officer bij TransIP. In eerste instantie gaat Omar de buitenlandse activiteiten van TransIP aansturen. Het buitenland is een logische stap voor TransIP, aldus CEO Jeroen Hüpscher: “We zijn bekend om onze goede dienstverlening en uitstekende kwaliteit op o.a. domeinnamen, webhosting en VPS-en (servers uit de cloud). Eind vorig jaar hebben we STACK gelanceerd waarmee iedereen in Nederland gratis een online harde schijf van 1.000 GB kan krijgen. Omar heeft precies de juiste mix in ervaring en ambitie om ons customer first DNA te vertalen naar het buitenland”.
Lees het volledige bericht

 2. Jan Lindeman volgt Marco Vrijburg op als Managing Director van Reasonnetnet.

Jan Lindeman is aangesteld als Managing Director van Reasonnet. Als ervaren directeur, met ruim 20 jaar ervaring in de technologie sector, neemt hij deze functie over van Marco Vrijburg. Marco Vrijburg wordt binnen de overkoepelende Intelligent Enterprise Solutions holding als CFO verantwoordelijk voor finance.Jan Lindeman, afkomstig van Microsoft, is ervaren in het ontwikkelen van sterke teams binnen technologie bedrijven. De doelstelling is het realiseren van groei binnen de clouddiensten van Reasonnet en het uitbouwen van relaties met bestaande en nieuwe system integrators.
Lees het volledige bericht

 3. Switch Datacenters realiseert 10 GbE dark fiber interconnects tussen zijn datacenters in Amsterdam Zuidoost en Woerden

Switch Datacenters, aanbieder/operator van carrier-neutrale colocatie services en ‘built-to-suit’ corporate datacenters, heeft zojuist de aanleg afgerond van een door euNetworks geleverde 10 Gigabit Ethernet (GbE) interconnects verbinding tussen zijn datacenters in Amsterdam Zuidoost en Woerden, Switch AMS1 en Switch AMS2. DWDM technologie biedt colocatie gebruikers in de twee datacenters de mogelijkheid om meerdere virtuele fibers in te zetten ten behoeve van back-up, failover en het creëren van maximale redundantie.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.