Hoe is het om te werken bij Fundaments?


Fundaments is gevestigd in Enschede en actief in de cloudmarkt sinds begin 2013. En het bedrijf is aan uitbreiding toe. Twee infrastructure engineers zoeken ze.

Fundaments houdt zich bezig met Infrastructure as a Service, vertelt directeur Larik-Jan Verschuren. “Met bewezen technologie en vanuit Nederlandse datacenters bieden wij flexibele bouwstenen waarmee organisaties snel eigen applicaties of diensten kunnen ontwikkelen. Op basis van ons fundament kunnen partners snel een cloudinfrastructuur op maat inrichten.” Fundaments is dus gespecialiseerd in het fundament van de cloud, de infrastructuur. “Onze cloudinfrastructuur bestaat uit verschillende bouwstenen. De bouwstenen die wij gebruiken zijn rekenkracht (CPU-capaciteit), werkgeheugen (RAM), opslag en verbindingen.”

“We hebben duidelijk gekozen om onze focus op infrastructuur te leggen”, vervolgt Verschuren. “Die sterke focus is ook direct wat ons onderscheidt van andere partijen in de markt. Daarnaast hebben we er bewust voor gekozen om alleen te leveren aan partners en dus niet aan de eindklant. Onze partners hebben zelf al een bepaalde mate van technische kennis, waardoor we geen uitgebreide helpdesk nodig hebben en onze engineers zich op de echt technische kwesties kunnen richten.”

Op de werkvloer

Het team bij Fundaments bestaat uit tien personen. Onder hen zijn veel technische mensen, waar de partners ook direct contact mee hebben. “Wat Fundaments kenmerkt als bedrijf zijn de korte lijntjes”, zegt Verschuren. “Maar ook open deuren en het gezamenlijke doel om de beste infrastructuur neer te zetten die er is.”

Bij Fundaments ligt het technisch niveau heel hoog. De kandidaat-engineer zal dus al aardig wat technische kennis moeten hebben. “De opleiding en vakkennis zijn harde eisen bij de selectie”, bevestigt Verschuren. En dat is best een uitdaging, want helaas zijn er niet zoveel kandidaten voor functies als infrastructure engineer, heeft Verschuren al gemerkt. Fundaments zoekt nu al een half jaar naar een geschikte kandidaat.

“Het is lastig om de juiste kandidaten te vinden en misschien omdat we in het oosten zitten, dat de spoeling hier dunner is. We proberen wel via contacten met hogescholen en andere opleidingen aan goede collega’s te komen, maar dat heeft nog niet veel opgeleverd. Er schijnen veel studenten af te haken en wat er dan afgeleverd wordt, is een druppel op een gloeiende plaat voor de markt.”

Wie zoeken ze?

Fundaments is een kleine club met relatief jonge mensen want de gemiddelde leeftijd van het personeel ligt ergens tussen de 30 en 35 jaar. “Om bij Fundaments te kunnen werken moet je een teamplayer zijn en goed kunnen communiceren met je naaste engineers. En je moet zelfstandig te werk kunnen gaan. We houden niet je handje vast.”

Dat wordt bevestigd door Arnoud Kamphuis, die zelf infrastructure engineer is bij Fundaments. Hij vindt dat er een gezellige sfeer hangt. “We hebben een leuk team, er zijn korte directe lijnen en iedereen staat open voor vragen. Bovendien ontbreekt er een echte hiërarchie binnen het bedrijf, wat prettig werkt, omdat je zo bij iedereen binnen kunt lopen.”

“Wat ook fijn is van het werken bij Fundaments, is dat je als engineer veel ruimte krijgt om eigen ideeën en projecten uit te werken. Dat betekent wel dat de nieuwe collega het leuk moet vinden om de technologische ontwikkelingen bij te houden om zelfstandig te kunnen werken. Een goede omgang met de collega’s is ook handig, aangezien we een klein team zijn. Verder is het belangrijk dat hij (of zij) goed met klanten kan omgaan, want daar hebben wij geregeld direct contact mee”, aldus Kamphuis.
Dat is goed voor het plezier dat mensen hebben in hun werk. “Als ik merk dat collega’s het werk leuk vinden en met veel plezier samenwerken, dan ga ik fluitend naar huis”, besluit Verschuren.

Geschreven door Edwin Feldmann (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Edwin Feldmann van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Randy, 8 juni 2016 11:44 am

Het zijn ook wel idiote eisen voor een junior/medior engineer: "Functie-eisen
Afgeronde HBO opleiding of WO studie in een relevantie technische richting"

Mark Karsch, 13 juni 2016 11:35 pm

@ Randy - waarom zeg je dit? Ik kan uit ervaring aangeven dat ongeveer 60-70% van de branche er zo mee om gaat. Fundaments is volgensmij niet anders dan de concurrentie. Dat een hoop bedrijven hierdoor van tijd tot tijd goed personeel mis lopen is spijtig en zou mensen met een ietsje mindere opleiding wakker moeten schudden dat ze aan de bak moeten.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.