Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 belangrijkste nieuws van september

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2014 10:00 uur

September stond op ISPam.nl in het teken van een nieuwe indeling van de hostingdienten. Maar liefst 4 van de 10 best gelezen artikelen gingen deze maand over dit onderwerp. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenter. Dit keer naast de 10 top best gelezen artikelen, de top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van september:

1. Deze bedrijven zijn geschikt als aanbieder van managed hosting

Managed hosting wordt weleens geassocieerd met het up-to-date houden van de software op een server. Dat kan inderdaad een onderdeel van de dienst zijn, maar dat is niet waar het om gaat. Het belangrijkste aan managed hosting is het bieden van een stabiele en betrouwbare hostingomgeving aan een klant die in belangrijke mate afhankelijk is van de afgenomen hostingdienst. ISPam.nl publiceert een overzicht van bedrijven die geschikt zijn voor managed hosting.
Lees het volledige bericht

2. De 8 soorten hostingdiensten

Wanneer ISPam.nl in een interview de vraag zou stellen, welke soorten hosting er zijn, dan krijgt ISPam.nl waarschijnlijk een antwoord als: colocatie, cloud hosting, dedicated servers, vps, webhosting en managed hosting. Op dat antwoord zijn nog verschillende nuances en variaties mogelijk. Met het antwoord is ook weinig mis, maar het is een indeling op basis van de technische eigenschappen van de verschillende hostingproducten .ISPam.nl stelt daarom een nieuwe indeling van hostingdiensten, die uit gaat van de functie, de aanbieder en de doelgroep en niet het (technische) product. De meeste hostingbedrijven richten zich op één van de soorten hostingdiensten, maar het is ook mogelijk dat meerdere soorten diensten aanbieden.
Lees het volledige bericht

3. Deze bedrijven zijn geschikt als aanbieder van business hosting

Tien jaar geleden had vrijwel elk MKB-bedrijf een eigen mailserver en intranet of bedrijfsapplicatie die draaide binnen de muren van het eigen kantoor. Tegenwoordig wordt de eigen mailserver steeds vaker de deur uit gedaan en vervangen door een mailplatform dat bij een hoster draait. De eenvoudige website met enkele statische webpagina’s heeft in veel gevallen plaatsgemaakt voor een website met veel meer functionaliteit en in veel gevallen wordt ook het intranet tegenwoordig extern gehost of onderdeel van de website geworden. De oplossing die een bedrijf dat aan bovenstaand profiel voldoet nodig heeft, noemt ISPam.nl  business hosting. ISPam.nl publiceert een overzicht van bedrijven die geschikt zijn voor business hosting.
Lees het volledige bericht

4. Deze bedrijven zijn geschikt als aanbieder van mainstream hosting

Wie een domeinnaam plus een webhosting nodig heeft kan terecht bij vele honderden bedrijven. Toch kan niet worden gezegd dat deze vele honderden bedrijven hetzelfde product aanbieden, maar een klein deel van al deze hosters biedt een product aan dat voor mainstream hosting oftewel hosting voor de grote massa kan doorgaan. Het product dat wordt aangeboden bij mainstream hosting is het beste te beschrijven als eenheidsworst. ISPam.nl publiceert een overzicht van bedrijven die geschikt zijn voor mainstream hosting.
Lees het volledige bericht

5. DDoS-aanvallen overzicht: Het topje van de ijsberg

DDoS-aanvallen worden een steeds groter probleem voor hosters. Voor grote hosters is het niet de vraag of ze worden getroffen door een DDoS-aanvallen en zelfs niet wanneer, maar tegenwoordig zelfs een kwestie van hoe vaak ze met een DDoS-aanval te maken krijgen. Om het probleem inzichtelijk te maken publiceert ISPam.nl een overzicht van de DDoS-aanvallen van week 39.
Lees het volledige bericht

6. Schuberg Philis: op weg naar de Mission Critical Cloud

Het gaat goed met Schuberg Philis. Het bedrijf uit Schiphol-Rijk publiceerde vorige week haar jaarcijfers en die laten een gezonde onderneming zien. De omzet bleef in 2013 nagenoeg gelijk aan 2012, terwijl de winstmarge wel verbeterde. Dat is opmerkelijk omdat het bedrijf flink investeerde in nieuwe dienstverlening. En wie het jaarverslag erop naslaat, ziet ook welke strategie Schuberg Philis heeft voor de toekomst: IaaS, PaaS en SaaS. Specifiek voor bedrijfskritische omgevingen, zoals het betaamt bij Schuberg Philis.
Lees het volledige bericht

7. Hostingonderzoek 2014: Niet representatief, wel interessant

DHPA en ISPConnect hebben gezamenlijk een onderzoek laten uitvoeren naar de staat van de Nederlandse hostingmarkt. Helaas is het onderzoek dat is uitgevoerd door theMETISfiles niet representatief omdat er vooral relatief grote hosters aan het onderzoek hebben meegewerkt, terwijl het aantal kleine hosters dat heeft meegewerkt juist zeer beperkt is.
Lees het volledige bericht

8.  Waarom ondernemers de huis-tuin-en-keuken NAS moeten dumpen

De meeste hosters bieden back-up services aan. Zeker door de komst van cloud is het mogelijk geworden tegen een scherpe prijs een dienst aan te bieden of te resellen die de klant in staat stelt regelmatig zijn bestanden veilig te stellen. Over het succes van dit soort (veelal SaaS) diensten wordt verschillende gerapporteerd, de adoptie per doelgroep schijnt uiteen te lopen.
Lees het volledige bericht

9. opCyberpaint: pittige discussies die de sector aangaan

In Loosdrecht vond afgelopen weekend opCyberpaint plaats. Voor de tweede keer een dag in het teken van online security en paintball. Een combinatie die uniek te noemen is en waarbij ISPam.nl aanwezig was. Verslag doen van een event, waarbij strenge regels golden voor het respecteren van elkaars rol en privacy is wat lastig, desondanks verdient het formele ochtenddeel het onder de aandacht van de lezers gebracht te worden.
Lees het volledige bericht

10. The Pirate Bay doet voor hoe het echt werkt in de cloud

Er was heel veel te doen om The Pirate Bay, de van origine Zweedse torrentsite die door miljoenen wordt gebruikt om muziek en films te downloaden. In diverse Europese landen spanden copyrightorganisaties rechtszaken aan tegen ISP’s om ervoor te zorgen dat de site werd geblokkeerd. In Nederland baarde vooral de zaak Brein vs. Ziggo veel opzien. En The Pirate Bay zelf? Dat ging steeds meer lijken op dat kleine Gallische dorpje: omringd, maar dapper weerstand biedend aan de overheersers. Op slechts 21 virtuele machines, zoals dit weekend bleek.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Job interview: Open source expert met internationale blik

ISPam.nl wil graag weten wie de bedrijven in de branche zijn. Het personeel dat een bedrijf zoekt, zegt veel over een bedrijf. Daarom beginnen we nu met interviews naar aanleiding van interessante vacatures. Hostingbedrijf PCextreme trapt af. Zij zoeken een Java / Apache CloudStack developer. Een technische functie met veel vrijheid, waarvoor je een gezonde dosis creativiteit en communicatievaardigheden voor moet hebben. Wido den Hollander, van PCextreme, vertelt meer.
Lees het volledige bericht

2. Alle evenementen in de branche – herfst 2014

De komende tijd staan er veel evenementen in en rondom de cloud-, datacenter- en hostingbranche op de agenda. ISPam.nl heeft de belangrijkste evenementen voor de rest van 2014 op een rijtje gezet. Met dank aan Michiel Klaver voor het idee en de eerste opzet op Pastebin.
Lees het volledige bericht

3. IPv6: en nu gaan we het gewoon doen

Het verhaal wordt eentonig, maar het wil maar niet vlotten met de invoering van IPv6 in ons land. Vorige week publiceerde WorldIPv6Launch.org wederom nieuwe metingen. En wederom blijkt dat Nederlandse ISP’s en hosters achterlopen, hoewel de SIDN wel hoog scoort met ruim 65 procent IPv6-‘penetratie’. Op enige afstand volgen AMS-IX en de eerste ISP, XS4ALL.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. Interoute neemt stelling tegen patchkosten bij datacentra

Interoute maakt bekend dat klanten die gebruikmaken van de eigen datacentra van Interoute geen terugkerende patchkosten voor colocatie diensten meer hoeven te betalen
Lees het volledige bericht

2. LeaseWeb eerste adverteerder die met Radio 538 een radiocommercial filmt in de cloud

Aan het begin van de zomer introduceerde Radio 538 het concept ‘visual radio’, een nieuwe en interactieve manier om TV karakteristieken toe te voegen aan radio-uitzendingen. LeaseWeb is nu de eerste adverteerder die een pilotcampagne draait op dit advertentieplatform, met een radiocommercial opgenomen in de lucht. Ingrediënten: het stuntvliegtuig van LeaseWeb, een voice-over van Radio 538, én…drie spuugzakjes.
Lees het volledige bericht

3. ASP4all gebruikt F5 als Zwitsers zakmes om netwerken te optimaliseren

ASP4all richt zich op diensten voor maximale beschikbaarheid van applicaties in een betrouwbare, beveiligde private cloud-omgeving met maximale performance, gemeten in afgehandelde transacties en/of hoeveelheid verkeer. F5-technologie speelt hierin de rol van Zwitsers zakmes, aldus Marc Guardiola, Lead Architect & Manager Innovation bij ASP4all: “We gebruiken F5 overal waar we iets moeten oplossen qua functionaliteit of performance.”
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.