Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 best gelezen artikelen van 2014

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 1 januari 2015 12:00 uur

Wat hield onze lezers en de redactie bezig in 2014? Hierbij onze top 10 van de best gelezen artikelen van 2014 met daarin Hostdeal, overnames en faillissementen, de 8 soorten hostingbedrijven anno 2014, de verschillen in performance van virtuele servers en de jaarcijfers van de diverse hostingbedrijven.

1. Hostingbedrijf Hostdeal Ltd staakt activiteiten plotseling 

Hostingbedrijf Hostdeal Ltd heeft zijn activiteiten plotseling gestaakt. Volgens verschillende bronnen zou Hostdeal de rekeningen van de Duitse hostingleverancier, waar de servers van het bedrijf draaien, niet hebben betaald. Het bedrijf stelt zelf het slachtoffer te zijn van een grootschalige fraude met creditcards. Update: De servers van alle klanten zullen volgens een statement dat zojuist werd ontvangen binnen 12 uur weer online komen. Ook blijkt vandaag Joey Vanschoor als bestuurder van Hostdeal Ltd te zijn vervangen.
Lees het volledige bericht

2. Hostdeal-eigenaar Joey Vanschoor richt nieuw hostingbedrijf op

De ontwikkelingen rondom Hostdeal hebben een nieuwe wending gekregen. Op 6 mei waren de servers van het bedrijf plotseling afgesloten door het Duitse bedrijf waar de servers waren ondergebracht. Nu wordt ook duidelijk waarom Vanschoor niet beschikbaar was om zijn klanten te helpen. Op dat moment was hij namelijk al bezig om een nieuw hostingbedrijf op te richten.
Lees het volledige bericht

3. Top 25 netwerken van de grootste hostingbedrijven

Een week geleden publiceerden we een overzicht van de top 10 van netwerken van hostingbedrijven. Deze week zoomen we verder in op de gegevens en heb ik de netwerken ingedeeld naar het aantal medewerkers dat er bij de verschillende hostingbedrijven werken. Op basis hiervan heb ik twee lijsten met de 25 grootste netwerken gemaakt, één versie met alle hostingbedrijven én één met alleen hostingbedrijven met tenminste 3 medewerkers. Dat levert een aantal interessante verschillen op.
Lees het volledige bericht

4. De 8 soorten hostingbedrijven anno 2014

In 2007 publiceerde ik op ISPam.nl een overzicht van de 7 soorten hostingbedrijven. Dat overzicht volstaat niet meer, omdat de samenstelling van de hostingmarkt in 7 jaar tijd veranderd is. Daarom een nieuw overzicht van de 8 verschillende soorten hostingbedrijven anno 2014.
Lees het volledige bericht

5. Grote verschillen in performance van virtuele servers

In de performance van virtuele servers zitten grote verschillen. Deze week plaatste Argeweb-directeur Gerben van Leeuwen een blog op zijn website waarin hij een benchmark laat zien van virtuele servers van verschillende hosters. Hoewel de benchmark interessant is, hebben de uitkomsten toch de verdenking dat er sprake is van WC-eend die WC-eend adviseert. Daarom heb ik zelf bij Argeweb, Strato en TransIP de VPS besteld die in alle gevallen een (reguliere) prijs van 10 euro per maand heeft.
Lees het volledige bericht

6. De jaarcijfers bekeken: IS Group

Bij hostingbedrijven denken we vooral aan de technische kanten van de bedrijfsvoering en de positionering in de markt. Over financiële cijfers van hostingbedrijven, oftewel hoe gezond is het bedrijf, is in de pers opvallend weinig aandacht. En dat terwijl we op basis van 2013 moeten weten dat dat ook belangrijk is. Daarom gaan we de komende tijd elke week de jaarcijfers van één bedrijf uit de branche nader bekijken en daar enkele punten uitlichten. In deze eerste editie bekijken we de jaarcijfers over 2012 van de IS Group.
Lees het volledige bericht

7. Deel Tele2-klanten een week lang kwetsbaar

Soms lopen dingen raar. Zo ook deze week, toen de ISPam.nl-redactie een tip kreeg van een Tele2-klant die trots wist te melden dat IPv6 op zijn netwerk geactiveerd was. ‘Eindelijk een grote accessprovider die IPv6 uitrolt naar klanten’, was onze eerste reactie. Nader onderzoek wees echter uit dat er een groot beveiligingsgat in het Tele2-netwerk zat en dat tenminste 32.000 aansluitingen kwetsbaar waren voor aanvallen, waaronder die van enkele overheidsdiensten.
Lees het volledige bericht

8. Evinova Datacenter in Meppel failliet

Het Evinova Datacenter in Meppel is failliet verklaard. Het Tier-3 datacenter dat vorig jaar werd geopend, presenteerde zich als een stukje high tech security in Drenthe op amper één uur rijden vanaf Amsterdam. Opvallend is dat het management dat vermeld staat op de website van het datacenter, volgens hun Linkedin-profielen al enige tijd geleden bij het datacenter vertrokken is.
Lees het volledige bericht

9. IS Group neemt WideXS over

Verschillende bronnen melden aan ISPam.nl dat IS Group opnieuw een overname doet. Dit keer zou het om WideXS uit Amsterdam gaan dat door IS Group uit Purmerend wordt overgenomen. Wanneer ik contact opneem met WideXS met de vraag of er iemand is die de pers te woord kan staan, zonder te zeggen waar het over gaat, word ik doorverwezen naar Jan-Willem des Tombe van IS Group.
Lees het volledige bericht

10. Dit doet brand met een (niet zo heel professioneel) datacenter

Na een brandblussing in een datacenter enkele weken geleden werd op onze vraag van de dag daarover geantwoord dat de gevolgen van automatische gasblussing in datacenters vaak erger zijn dan de kwaal. Op een forum over bitcoin zijn nu foto’s opgedoken van een provisorisch datacenter met enkele honderden servers vóór en ná dat het is afgebrand.
Lees het volledige bericht

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...