Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 meest gelezen berichten van januari

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 5 februari 2015 10:00 uur

Januari stond op ISPam.nl in het teken van oude faillissementen, spoedonderhoud om Ghost-bug en de downtime van Verizon. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenter. Dit keer naast de top 10 best van gelezen artikelen, de top 3 van de redactie en ook een top 3  van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van januari:

1. Curator treft katvanger en leeg kantoor aan bij failliet Plant Hosting & Colocation

Plant Hosting & Co-Location, één van de oudste hosters van Nederland, werd eind vorig jaar failliet verklaard. Uit het eerste verslag van de curator blijkt dat er een aantal vreemde zaken bij Plant waren. De curator schrijft in het verslag te vermoeden dat er sprake van fraude is en heeft daarom melding gemaakt bij het fraudemeldpunt.
Lees het volledige bericht

2. Rechter veegt Datahouse-vordering van tafel – deel 1

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat de Datahouse datacenters failliet gingen. De curator laat het innen van de nog openstaande vorderingen van Datahouse over aan een extern bureau. Twee van deze zaken zijn voor de rechter gekomen. In beide gevallen werd de vordering door de rechter van tafel geveegd. Vandaag behandel ik de eerste zaak tegen Source XS.
Lees het volledige bericht

3. Mag een hoster een opgezegde colocatie server vóór het einde van het contract offline halen?

Op webhostingtalk.nl lezen we een uit het leven gegrepen casus. Het gaat gaat om een probleem voor een bepaalde klant die zijn ontstaan door overname van zijn hoster. Daarbij is uiteindelijk de server van de klant offline gehaald en opgeslagen in het kantoor van de nieuwe hoster terwijl de klant gewoon betaald had. De klant vraagt zich af of de nieuwe hoster de server zomaar mag ‘kapen’?
Lees het volledige bericht

4. Hoster vraagt: Hoe kan ik het verhuizen van een klant zoveel mogelijk frustreren?

Een hoster vraagt aan collega-hosters op webhostingtalk.nl hoe hij het wegverhuizen van een aantal domeinnamen en de webhosting van een bepaalde klant zoveel mogelijk kan frustreren, maar wel op een legale manier die ook toegestaan is volgens de regels van de SIDN. De klant is namelijk van het ‘type zuinige zeur’ die nu ook nog eens naar een andere hoster wil verhuizen.
Lees het volledige bericht

5. Spoedonderhoud bij veel hosters om Ghost-bug

Veel hosters roepen hun klanten op om hun servers te patchen om de zojuist ontdekte Ghost-bug te dichten. Ondertussen voeren veel hosters zelf ook spoedonderhoud uit. De bug in de C Library (glibc) maakt het mogelijk om op afstand willekeurige code te laten uitvoeren en daarmee het systeem volledig over te nemen. Veel van de grote Linux-distributies zijn kwetsbaar voor de bug.
Lees het volledige bericht

6. Enterprise cloud Verizon minimaal 12 uur down voor onderhoud

Betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn twee belangrijke eigenschappen van clouddiensten. Bij enterprise clouddiensten geldt dat nog sterker. Verizon laat echter zien hoe het niet moet. Aankomend weekend voert het bedrijf upgrades aan zijn enterprise cloudplatform uit. Daarbij moeten klanten rekening houden met een downtime van 12 tot 24 uur.
Lees het volledige bericht

7. Overzicht van alle hosting vacatures 2015

Veel hostingbedrijven hebben moeite om hun vacatures vervuld te krijgen. Aan de andere kant zijn er ook veel werkzoekenden. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen hebben we een overzicht gemaakt van alle vacatures van hostingbedrijven.
Lees het volledige bericht

8. Hosting vergelijken: KeurigOnline, RealHosting en Web-Oke

Een klant die op zoek is naar hosting zal in veel gevallen het aanbod van de hoster vergelijken op de website van de hoster. De eigen website is daarom dé plek waar een hoster zich kan onderscheiden van de concurrentie. Dat roept de vraag op of hosters dat ook lukt. Daarom gaan we het aanbod op de websites van hosters met elkaar vergelijken. Het spits wordt afgebeten door KeurigOnline, RealHosting en Web-Oke.
Lees het volledige bericht

9. En weer worden we gewaarschuwd voor shadow IT

Eind vorig jaar werd ISPam kort achter elkaar, door verschillende partijen, gewezen op de schijnbaar onderschatte risico’s die kleven aan het verschijnsel shadow IT. Cloudintegrators, Cloudaanbieders en datacenterexploitanten wisten het zeker: dit verschijnsel moesten we in 2015 scherp in de gaten houden.
Lees het volledige bericht

10. Dutch Datacenter Association gelanceerd: In 2015 wordt deze sector echt volwassen

Vandaag start de stichting Dutch Datacenter Association, DDA, een brancheorganisatie voor datacenters, opgericht door de Nederlandse marktleiders van deze sector. Stijn Grove nam het initiatief voor deze stichting zo’n anderhalf jaar geleden. Vandaag is zijn eerste werkdag als directeur van DDA. Hij vertelt ispam.nl waarom een brancheorganisatie voor deze sector nu zo belangrijk is.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Hoster kijk eens naar je kleine lettertjes!

Afgelopen jaar heeft ISPam diverse keren aandacht besteed aan meer administratieve onderwerpen, zoals BTW-aanpassingen en IBAN/SEPA. Op de berichten hierover volgden uiteenlopende reacties. Het luidst waarneembaar: nergens voor nodig, wij weten alles al. Veel minder opvallend: oh, die wijziging raakt mij dus ook.
Lees het volledige bericht

2. Peer-2-peer cloudstorage: het idee van Storj

De behoefte aan storage groeit al jaren. Analisten verwachten dat deze behoefte in de komende jaren explosief zal toenemen, juist door big data. Dat betekent voor datacenters forse investeringen in storage. En dat terwijl er misschien mensen zijn met een eigen NAS-server of vrije SSD-schijven die de capaciteit niet volledig benutten. Als je die ruimte nu eens zou kunnen benutten? Zie daar het simpele idee achter Storj.
Lees het volledige bericht

3. Aantal netwerken belangrijkste reden om op AMS-IX aan te sluiten

De belangrijkste reden om aan te sluiten op de AMS-IX is het grote aantal aangesloten netwerken. Dat blijkt uit het onderzoek dat AMS-IX onder leden en klanten van de internet exchange heeft gehouden. Opvallend is dat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het soort aangesloten netwerken door veel minder klanten belangrijk wordt gevonden.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. Previder loopt landelijk voorop met informatiebeveiliging

Cloud- en datacenterspecialist Previder heeft zijn ISO-certificering voor informatiebeveiliging (ISO 27001) verlengd.Bijzonder is dat bij de audit de meest recente norm is gehanteerd: ISO 27001:2013. Previder voldoet hiermee als een van de eerste bedrijven in Nederland aantoonbaar aan de nieuwste eisen op het gebied van informatiebeveiliging.
Lees het volledige bericht

2. Trans-iX neemt hosting providers Makeweb & Secure DataServices over

Trans-iX neemt hosting providers Makeweb & Secure DataServices over. Beide partijen zijn door het toemalig management bij Trans-iX onder gebracht na een zorgvuldig selectie proces.
Lees het volledige bericht

3. Cyso versterkt markpositie met overname AGN Business Hosting

De Nederlandse hostingprovider AGN Business Hosting BV is per 1-1-2015 toegetreden tot de Cyso groep. AGN Business Hosting is verantwoordelijk voor de hosting van duizenden webshops, e-business websites, cloudservers en online werkplekken. AGN Business Hosting is per 1 januari een 100% dochter van Cyso geworden. De dienstverlening van AGN Business Hosting wordt hierdoor uitgebreid en verder verstevigd. Cyso zal de technische ondersteuning overnemen en het eigen portfolio van diensten toevoegen aan het bestaande portfolio van AGN. De merknaam en website van AGN Business Hosting blijven bestaan.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.