Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van mei: overnames, storing Uniserver, jaarcijfers bekeken en kijkje in het datacenter.

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 4 juni 2015 12:00 uur

Mei stond op ISPam.nl in het teken van overnames, storing uniserver, jaarcijfers bekeken en kijkje in het datacenter van. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenter. Dit keer naast de top 10 best van gelezen artikelen, de top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van mei:

1. Uniserver getroffen door ernstige storing 

Uniserver is vrijdag 22 mei getroffen door een ernstige storing waardoor veel klanten van het bedrijf onbereikbaar zijn. Zojuist heeft Uniserver in een tweet laten weten dat de storing nu geïsoleerd is tot enkele racks en de merendeel van de dienstverlening weer online moet zijn. De eigen website van Uniserver is echter nog steeds onbereikbaar. Uit de tweet valt op te maken dat het in eerste instantie om een grootschalige storing ging.
Lees het volledige bericht

2. ReasonNet overgenomen door Sentia

Managed hoster Sentia heeft ReasonNet overgenomen. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat beide bedrijven sinds vorige week maandag dezelfde aandeelhouder en bestuurder hebben. Uit de gegevens blijkt dat ook Gyrocenter, het datacenter van ReasonNet binnen de overname valt.De overname is opvallend omdat Sentia zich volledig richt op managed hosting, terwijl ReasonNet juist sterk is op het gebied van het leveren van colocatie en IT-infrastructuur. Ook heeft ReasonNet een eigen datacenter met de naam Gyrocenter, dat ook binnen de overname valt. Het wordt daarom interessant om te zien wat Sentia van plan is met ReasonNet.
Lees het volledige bericht

3. Rechtszaak over hosting satirische website De Speld

Satirische website De Speld ligt overhoop met voormalige hoster SysFix. In de Telegraaf staat te lezen dat de website maar liefst 4.000 euro per maand betaalde voor de hosting. De Speld besloot daarom de website bij een andere hoster onder te brengen en heeft de facturen van SysFix al sinds maart niet meer betaald. SysFix accepteert dit niet en heeft De Speld voor de rechter gesleept.
Lees het volledige bericht

4. Kijkje in het datacenter van Previder

Wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. ISPam.nl springt in dit gat met een nieuwe rubriek: Kijkje in de keuken van een datacenter. In de derde aflevering nemen wij een kijkje bij Previder en stelden wij Adrian Ariese, accountmanager datacenters, een aantal vragen over de visie van het datacenter, de klanten en de toekomst. Tot slot nemen wij aan de hand van een aantal foto’s ook daadwerkelijk een kijkje in het datacenter.
Lees het volledige bericht

5. Kijkje in het datacenter van Interconnect ’s Hertogenbosch en Eindhoven

Wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. ISPam.nl springt in dit gat met een nieuwe rubriek: Kijkje in de keuken van een datacenter. In de tweede aflevering nemen wij een kijkje bij Interconnect en stelden wij Jeroen Stevens, Technisch Directeur, een aantal vragen over de visie van het datacenter, de klanten en de toekomst. Tot slot nemen wij aan de hand van een aantal foto’s ook daadwerkelijk een kijkje in het datacenter.
Lees het volledige bericht

6. Equinix neemt TelecityGroup over voor 3,3 miljard euro

Equinix neemt concurrent TelecityGroup over voor 3,3 miljard euro. De overname heeft ook tot gevolg dat de eerder aangekondigde fusie tussen Telecity Group en Interxion van de baan is. Het wordt interessant om te zien hoe het Nederlandse Interxion op dit nieuws zal reageren.
Lees het volledige bericht

7. Equinix doet met overnamebod Telecity uitstekende zaken

Het wordt nu spannend in de datacenterbranche, wellicht staan we aan de vooravond van de grote consolidatie. Eind vorige week maakte Equinix haar overnameplannen bekend: het wil op korte termijn Telecity Group kopen. Deze laatste bevestigt het overnamebod. Opmerkelijk omdat deze laatste in februari de koop van Interxion bekendmaakte. Kortom: na de overname van Telecity wordt Equinix een meer dan serieuze speler op de globale datacentermarkt.
Lees het volledige bericht

8. De jaarcijfers bekeken: Hostnet

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van het Amsterdamse Hostnet. Een van de grootste hosters in Nederland die naar eigen zeggen als missie heeft ondernemende mensen te helpen hun dromen en ambities te realiseren met de beste online oplossingen.
Lees het volledige bericht

9. De jaarcijfers bekeken: Uniserver

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Uniserver. Een hoster uit Alkmaar die zich in haar 15-jarig bestaan heeft gespecialiseerd in cloudhosting en volgens eigen zeggen de koploper in cloudhosting is in Nederland.
Lees het volledige bericht

10. Betrouwbare en voordelige hosting van hoge kwaliteit koop je niet bij een kleine hoster

Gisteren zag ik een heel kleine hoster die zijn diensten op Twitter op de volgende manier beschrijft: “betrouwbare SSD-reseller hosting van hoge kwaliteit tegen een voordelig[e] prijs”. Dat is mogelijk een uitstekende beschrijving van de dienstverlening van de hoster. Echter trapt de hoster daarmee in een bekende valkuil. Dat is namelijk niet waar potentiële klanten van een kleine hoster naar op zoek zijn.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Yourhosting aan het woord: Wat erbij komt kijken om als hoster Office 365 te leveren

Yourhosting en Microsoft maakten onlangs bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan voor de levering van Office 365. In het persbericht is te lezen dat iedereen die de online dienst afneemt bij Yourhosting voortaan het beste van twee werelden krijgt. Men kan altijd, overal en met elk apparaat alle bekende Office-applicaties gebruiken, én is vanaf nu ook verzekerd van de Nederlandstalige support van het Zwolse hostingbedrijf. Wij vroegen Bart S.T. Carlier, Managing Director van Yourhosting, naar de toegevoegde waarde van deze samenwerking.
Lees het volledige bericht

2. DigitalOcean: snelle groei door financiering en FreeBSD

Volgens recente tellingen van Netcraft is DigitalOcean, dat in Nederland vanuit Amsterdam opereert, de op één na grootste webhoster ter wereld. Alleen Amazon heeft meer webfacing servers, gevolgd door 163.000 servers die in de datacenters van DigitalOcean staan. Voor de goede orde: vergeleken bij de honderdduizenden servers die Amazon operationeel heeft. Interessanter is hoe DigitalOcean deze groei weet te bewerkstelligen, want de hoster maakt niet alledaagse keuzes.
Lees het volledige bericht

3. NL-ix aan het woord: Het hoe en wat van het Trusted Network Initiative

Vorige maand kwam een persbericht naar buiten dat verschillende grote partijen zich hebben aangesloten bij het Trusted Network Initiative (TNI). Wij vroegen Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix en mede-initiatiefnemer van TNI over het hoe en wat van het Trusted Network Initiative.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. i3D.net lanceert Red Cloud in eigen datacenters; de Enterprise Cloud op basis van Microsoft Azure

i3D.net lanceert, als één van de dertien Nederlandse Cloud OS Network (COSN) partners van Microsoft, een Enterprise Cloud volledig gebouwd op Azure Pack; de lokaal-gehoste variant van Microsofts Azure. Deze high-performance Cloud draait in i3D.net’s eigen datacenters en is gedoopt tot Red Cloud. In tegenstelling tot Microsofts Azure, waarbij het enkel mogelijk is om uw omgeving op servers van Microsoft te draaien, biedt Red Cloud de zekerheid dat uw omgeving draait, waar gewenst, in één van onze datacenters in een land naar keuze.
Lees het volledige bericht

2. Schuberg Philis biedt meer voor minder na succesvolle transitie

IT-outsourcing-dienstverlener Schuberg Philis heeft met succes zijn technologische transitie voltooid. Hierdoor zijn snelheid en flexibiliteit toegevoegd aan de cultuur van 100% veiligheid en controle. Door forse investeringen in vergaande automatisering en tools is Schuberg Philis voor het eerst in staat om projecten aan te bieden onder het prijsniveau van generieke marktpartijen, zonder dat het ten koste gaat van flexibiliteit en auditability.
Lees het volledige bericht

3. Previder introduceert full-SSD opslag als nieuwe standaard voor alle cloud-services

Previder, leverancier van high-end datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, maakt full-SSD opslag de nieuwe standaard voor alle cloud-services. Het volledige cloud-platform van Previder is inmiddels opgewaardeerd naar SSD. Zowel nieuwe als bestaande klanten profiteren hierdoor direct van de extreem snelle prestaties van flash-gebaseerde opslagtechnologie. Previder biedt als eerste datacenter in Nederland standaard full-SSD aan voor al zijn cloud-services.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.