Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van januari: Azure vs VMware, gemiddelde prijs webhosting, Storage Stories en stroomstoring

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 4 februari 2016 10:00 uur

Januari stond op ISPam.nl in het teken van: Azure vs VMware, gemiddelde prijs webhosting, Storage Stories en stroomstoring.  Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Hieronder een overzicht van de top 10 best gelezen artikelen, een top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van januari:

 1. Azure deelt gevoelige cloudklap uit aan VMware 

Als je servers wilt virtualiseren, dan is VMware toch wel de nummer één waar je naar kijkt. Het bedrijf is nog steeds onbetwist leider als het gaat om virtualisatie. Maar met de groei van cloud lijkt aan die hegemonie toch een eind te komen. En waar Microsoft met Hyper-V nauwelijks voet aan de grond kreeg, lijkt het nu garen te spinnen bij de trend om workloads naar de cloud te verplaatsen – zonder klanten daarbij te dwingen naar een andere hypervisor te kijken.
Lees het volledige bericht

 2. Databarn Amsterdam datacenter getroffen door stroomstoring

Het Databarn Amsterdam datacenter is 20 januari getroffen door een stroomstoring. Dat blijkt uit berichten van getroffen bedrijven op Twitter. De stroomstoring zou ongeveer 10 minuten geduurd hebben. De stroomstoring begon om 14:53 uur. Uit één van de tweets blijkt dat de stroomstoring veroorzaakt zou zijn door kortsluiting in het Databarn Amsterdam datacenter. Hoe groot de impact van de stroomstoring is en hoeveel klanten er zijn getroffen is niet uit de berichten op Twitter op te maken.
Lees het volledige bericht

 3. Wat is de gemiddelde prijs van webhosting?

Een maand geleden schreef ik over het feit dat de prijzen van webhosting – tegen de verwachting in – de afgelopen jaren zijn gestegen in plaats van gedaald. Om daar verder op in te zoomen heb ik de prijzen van webhostingpakketten bij 25 grote hosters in kaart gebracht. Van elke hoster heb ik het goedkoopste (niet-statische) webhostingpakket inclusief een .nl-domeinnaam in mijn vergelijking meegenomen.
Lees het volledige bericht

 4. Klant eist backup van zijn data na opzegging van het hostingcontract, wat nu?

Een klant zegt de afgenomen diensten op bij zijn hostingbedrijf. Op het moment dat het hostingpakket van de klant wordt afgesloten realiseert de klant zich dat hij geen backup heeft gemaakt van zijn website. Daarom eist hij van het hostingbedrijf een backup van zijn website. Wat nu?, vraagt het hostingbedrijf op webhostingtalk.nl.
Lees het volledige bericht

 5. De mens achter het bedrijf: Ludo Baauw (Intermax)

Hij is de oprichter van Intermax en staat tegenwoordig samen met compagnon John Knieriem aan het hoofd van het Rotterdamse hostingbedrijf. Hij gelooft dat de sleutel voor zijn bedrijf ligt in het leggen van menselijk contact. Ludo Baauw vindt dat je vooral nieuwsgierig moet blijven en open moet blijven staan voor experimenten.
Lees het volledige bericht

 6. Storage Stories: cloudopslag van Denit

Voor deze aflevering van Storage Stories hebben we een interview met Jeroen Wouda. Hij is systems architect bij Denit dat sinds 1999 bestaat en voor zakelijke klanten een uitgebreid pakket aan hostingdiensten biedt. Hieronder vallen onder meer diverse cloudoplossingen, virtual en private servers, managed hosting en colocatie. Specialiteit van Denit is het aanbieden van maatwerk zowel voor IaaS als SaaS.
Lees het volledige bericht

 7. De jaarcijfers bekeken: XXL Webhosting

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van XXL Webhosting. Een Amsterdamse hoster die, volgens de eigen website, als bedrijfswaarden kwaliteit, service, innovatie en samenwerking hanteert.
Lees het volledige bericht

 8. ‘Het externe datacenter wordt de levensader voor de gehele ICT-omgeving’

De dekking van snel internet, het aantal datacenters of het aantal wifi-netwerken. De kwaliteit van de digitale infrastructuur in Nederland verschilt per regio, waarbij Noord-Holland nog steeds het beste scoort als regio. Dat bleek recentelijk uit onderzoek van het ING Economisch Bureau. Toch nemen die verschillen snel af, meent Patrick Eshuys. Als General Manager Datacenters bij KPN ziet hij in Nederland een duidelijke verschuiving in bedrijvigheid.
Lees het volledige bericht

 9. Opvolging Jan-Willem des Tombe door Erwin Bleumink als voorzitter van DINL is opvallend

Op de eerste werkdag van het jaar was er opvallend nieuws: Jan-Willem des Tombe (DHPA/Interned services) draagt het voorzitterschap van Stichting DINL over aan Erwin Bleumink (Surfnet). Niet alleen is het vertrek van Des Tombe opvallend, maar ook is het opmerkelijk dat er in het dagelijks bestuur geen vertegenwoordiger van een brancheorganisatie meer zit.
Lees het volledige bericht

 10. Hyperconverged stack van Nutanix: mogelijk trend voor 2016

Als we toch een trend moeten aanwijzen voor 2016 en niet in clichés willen blijven hangen, dan zetten we onze kaarten in op hyperconverged infrastructuur. Converged stack kennen we al een tijdje, dankzij HP, Dell en natuurlijk de vBlocks en vxBlocks van VCE, maar al die apparaten vergen toch nog behoorlijk wat ruimte in een datacenter. Los daarvan: converged stack met servercapaciteit, netwerk, storage en backup in één fysieke ‘doos’ is gebouwd op complexe architectuur en vereist een behoorlijk diepgaande kennis van deze infrastructuur, zowel in set-up als in beheer.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

 1. Mogelijk uitbreiding Google datacenter in Eemshaven

Havenbedrijf Groningen Seaports investeerde enorm in de Eemshaven, vooral om deze plek geschikt te maken voor grote datahotels. Google was de eerste die zich in 2014 daadwerkelijk meldde. Maar daar bleef het bij. Amazon, Apple, Microsoft: geen van die partijen heeft plannen om zich in de Eemshaven te vestigen met datacenters. Toch blijft het niet bij dat ene datacenter. Google kocht in totaal 45 hectare grond en heeft nu plannen om nog twee datacenters te bouwen, zo meldde het Dagblad van het Noorden op de voorpagina.
Lees het volledige bericht

 2. Overzicht hosting vacatures – januari 2016

Veel hostingbedrijven hebben moeite om hun vacatures vervuld te krijgen. Aan de andere kant zijn er ook veel werkzoekenden. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, hebben we een overzicht gemaakt van alle vacatures van hostingbedrijven.
Lees het volledige bericht

 3. Interview Ian McClarty (PhoenixNAP) over de Nederlandse markt

PhoenixNAP is een datacenter met een volledig dienstenpakket variërend van colocatie, dedicated servers en IaaS tot cloud- en migratie-oplossingen. Het heeft vier datacenters in de VS, zowel aan de Oost- als Westkust. Onlangs heeft phoenixNAP ook in Amsterdam een datacenter geopend. In een eerder artikel hebben we kennisgemaakt met de persoon Ian McClarty, CEO van phoenixNAP. Nu vertelt hij ons over de zakelijke kant van phoenixNAP, met name met betrekking tot de Nederlandse markt.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

 1. AirHosting biedt als tweede bedrijf gratis SSL-certificaten aan

Airhosting, een jong internetbedrijf gevestigd in Alkmaar, heeft als tweede webhostingprovider in Nederland een plug-in live gezet waarmee alle Airhosting-klanten kosteloos een SSL-certificaat kan aanmaken en installeren op hun webhostingpakket voor 90 dagen. Snel gemakkelijk en veilig.
Lees het volledige bericht

 2. Vimexx: Gratis SSL-certificaten via DirectAdmin en Let’s Encrypt

Vimexx, een jong internetbedrijf gevestigd in Amsterdam, heeft  als eerste webhostingprovider in Nederland een in eigen beheer ontwikkelde plug-in live gezet waarmee elke Vimexx-klant volledig gratis een SSL-certificaat kan aanmaken en installeren op hun webhostingpakket.
Lees het volledige bericht

 3. Intermax tekent contract nieuwe huisvesting

Managed hoster Intermax heeft onlangs het definitieve contract getekend voor zijn nieuwe huisvesting in het centrum van Rotterdam. Per juli 2016 is het bedrijf gevestigd aan het Schouwburgplein, in kantoorgebouw Office Dock. John T. Knieriem, algemeen directeur Intermax: “We nemen onze intrek op de derde verdieping van Office Dock, waar we ruim 1.000 m2 tot onze beschikking hebben.”
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.