Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van februari: Storage Stories, Kijkje in Datacenter OVH en Certificeringen zin of waanzin?

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 4 maart 2016 10:00 uur

Februari stond op ISPam.nl in het teken van: Storage Stories, een kijkje in datacenter van OVH, de zin of onzin van certificeringen en de werking van managed hosting. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Hieronder een overzicht van de top 10 best gelezen artikelen, een top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van februari:

 1. Storage Stories: VPS platform van TransIP

In deze aflevering van Storage Stories beschouwen we de opslag achter het VPS product van TransIP. Hiertoe hebben we een gesprek met Reinier Schoof, hoofd systeembeheer. TransIP is sinds 2003 actief en levert behalve VPS ook cloudstorage, webhosting, domeinnaamregistratie en colocatie. TransIP is een echte fan van ZFS en in dit artikel vertelt Schoof hoe zij ZFS inzetten voor hun opslag.
Lees het volledige bericht

 2. Interview TransIP: over de klant en het gen van de vrije wil

Dit verhaal begint eigenlijk op 20 oktober 2015. Op Twitter verschijnen die dag berichten dat TransIP gehackt zou zijn. Met de hack zouden verhuistokens buit zijn gemaakt. TransIP reageert direct op de berichten. Van een hack is om te beginnen geen sprake, de berichten zijn gemaakt door bots op Twitter. Opvallend genoeg voert het bedrijf een dag later wel een reset door op alle verhuistokens. Een voorzorgsmaatregel, aldus TransIP. Je kunt een hack nooit helemaal uitsluiten, immers. Maar de berichten triggeren vooral een gedachte: want juist die autorisatiecodes zijn gevoelige data als er wel een hack plaatsvindt.
Lees het volledige bericht

 3. Kijkje in het Datacenter van OVH

Wat is er nou leuker dan een kijkje nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. Gelukkig hebben wij als redactie de rubriek ‘een kijkje in de keuken van’ in het leven geroepen en kun je nu gewoon vanaf de bank ‘op bezoek’ bij verschillende datacenters. In deze aflevering nemen wij een kijkje bij OVH en stelden wij Lionel Deny, Datacenter Director van OVH, een aantal vragen over de visie van het datacenter, de klanten en de toekomst. Tot slot nemen wij aan de hand van een aantal foto’s ook daadwerkelijk een kijkje in het datacenter.
Lees het volledige bericht

 4. Opinie Tuxis: De (waan)zin van certificeringen

Internetproviders kennen hem. De vraag: Bent u ISO 27001, ISO 9001, SAS 70 (ISAE 3402), NEN 7510, PCI DSS gecertificeerd? Ik ben er vast een aantal vergeten…En wij staan voor de keuze: willen wij ons aan zo een standaard conformeren? En zo ja, welke dan? Waarom eigenlijk? Hoeveel werk, tijd en geld gaat het ons kosten?
Lees het volledige bericht

 5. De jaarcijfers bekeken: Hostway

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Hostway. Een hoster uit Badhoevedorp met een Duitse moederorganisatie en, volgens de eigen website, met ruim 14.000 klanten in 42 landen. Een hoopvol plaatje, maar wordt daar ook financieel een goed plaatje mee gecreëerd?
Lees het volledige bericht

 6. De transitie van eigen IT-infrastructuur naar de cloud dwingt hosters tot nadenken

Gaan hosters allemaal hun eigen ‘ijzer’ de deur uit doen en al hun infrastructuur in de cloud onderbrengen? Dat is een heel goede vraag. Als dat gebeurt dan verandert de rol van hosters van het leveren van (eigen) infrastructuur naar beheerders van infrastructuur die ze zelf niet in eigen bezit hebben. De vervolgvraag is, wanneer dat dan zover zal zijn?
Lees het volledige bericht

 7. De jaarcijfers bekeken: Mihosnet

Dit keer duiken we de polder in en bekijken we de jaarcijfers van Mihosnet. Een hoster uit Almere die al sinds 2002 actief is en, volgens de eigen website, werkt met de kernwaarden betrouwbaar, onafhankelijk, eerlijk, bereikbaar en technologisch voorop.
Lees het volledige bericht

 8. Hoe werkt managed hosting bij: Twisted Bytes

In deze aflevering vertelt Derk Gortemaker over de wijze waarop Twisted Bytes managed hosting benadert. Samen met Mathijs Janssen is hij eigenaar van Twisted Bytes. Samen hebben ze ervaring als ontwikkelaar en een achtergrond in hosting. Ze zagen de behoefte bij ontwikkelaars van webapplicaties om zich niet te willen vermoeien met het beheer en de technologie van allerlei servers en clouddiensten. Met hun expertise op het vlak van development en systeembeheer, hebben ze in januari 2015 Twisted Bytes opgericht om managed hostingdiensten aan te bieden voor website- en webapplicatiebouwers.
Lees het volledige bericht

 9. Kritisch lek Magento door XSS-bug

Hosters die webshops op hun servers draaien op basis van Magento, doen er goed aan hun klanten te informeren over een securitypatch. Vrijwel alle versies van het e-commerceplatform zijn kwetsbaar in het registratieformulier voor klanten van de shop. Door middel van een XSS (cross site scripting)-bug kunnen hackers de site overnemen en zelfs de server waarop de site draait.
Lees het volledige bericht

10. ISPam.nl lanceert een eigen job board – meld uw vacatures nu al aan!

Uit de grote hoeveelheid vacatures blijkt dat veel cloud-, datacenter- en hostingbedrijven hard op zoek zijn naar personeel. Aan de andere kant blijkt uit de populariteit van de maandelijkse vacaturerubriek op ISPam.nl dat er ook veel werknemers op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Daarom lanceren we volgende week het ISPam.nl job board.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

Juridische zaken: Kan een klant wiens websites ten onrechte op zwart zijn gezet per direct van zijn hoster af?

In de nieuwe rubriek Juridische Zaken behandelt ISPam.nl het recht op het gebied van de cloud, datacenters en hosting. In deze eerste editie een casus op Sitedeals waarbij een ondernemer ontevreden is over de dienstverlening van zijn hoster. Als voor de tweede keer zijn betaling niet wordt geregistreerd en zijn websites “op zwart worden gezet”, is de ondernemer er klaar mee en beëindigt hij per e-mail en via de website het contract. Per ongeluk betaalt hij toch de factuur voor de volgende maand en dat bedrag wordt niet terugbetaald. Wat te doen vraagt de ondernemer zich af, incassobureau, aangifte?
Lees het volledige bericht

De trends in datacenters: meer, kleiner, goedkoper

Het is de grote uitdaging voor datacenters: groeien en toch een kleinere footprint realiseren. Met de opkomst van cloud, big data en vooral Internet of Things moeten datacenters behoorlijk investeren om voldoende capaciteit te blijven leveren. Co-locators zoals Equinix en Interxion doen wat dat betreft al heel goede zaken; wereldwijd en mede dankzij de enorme groei die cloudreuzen als Amazon en Azure nog steeds realiseren. De zoektocht naar technologieën waarmee die groei gefaciliteerd kan worden, maar tegelijkertijd letterlijk binnen de muren van de fysieke datacenters, neemt daarbij hectische vormen aan.
Lees het volledige bericht

Opinie: nieuw netwerk-OS Dell is nog niet zo gek bedacht

Er werd wat lacherig over gedaan: Dell lanceert een nieuw operating system voor datacenternetwerken – Dell OS10. TheRegister.co.uk kopte zelfs: “It’s Linux, Jim  – exactly as we know it”, een parafrasering van een beroemde quote uit Star Trek (“It’s life, Jim – but not as we know it”). Het klopt. Onder de motorkap is Dell OS10 een ongewijzigde Linux-kernel. Waarom zoveel tamtam? Daar is best een goede reden voor te bedenken.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Denit Hosting Solutions

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in managed hosting provider Denit Hosting Solutions. Main Capital zal Denit onder meer actief ondersteunen bij het uitbouwen van haar marktpositie met focus op IT en softwarebedrijven. Hierbij zal worden ingezet op verdere autonome groei alsmede selectieve aanvullende acquisities.
Lees het volledige bericht

Bytesnet Rotterdam neemt Huawei UPS in gebruik

Na een zorgvuldige voorbereiding heeft Bytesnet Datacenter Rotterdam op 28 januari jl. een 800 kVA Huawei UPS op de B-feed in gebruik genomen. Het datacenter beschikt hiermee nu over twee gescheiden no break voedingen.
Lees het volledige bericht

IT-Ernity versterkt directie met Christine Edelman en Pascal Schut

IT-Ernity heeft twee nieuwe directieleden aangesteld. Christine Edelman (47) is sinds 1 januari 2016 directeur partnermanagement. Pascal Schut (31) is met ingang van 1 februari 2016 benoemd tot salesdirecteur. Met de benoeming van Edelman en Schut verstevigt IT-Ernity zijn directieteam voor het realiseren van zijn sterke groeiambities, zowel in kwaliteit als in omvang.
Lees het volledige bericht

 

Jeroen, 4 maart 2016 2:45 pm

ZFS is niet slecht, maar het is niet schaalbaar genoeg.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.