Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van september en oktober: Vimexx, vacatures, hoe is het om te werken bij, jaarcijfers bekeken en 1 miljoen domeinnamen

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 5 november 2016 12:00 uur

De maanden september en oktober stond op ISPam.nl in het teken van:Vimexx, vacatures, hoe is het om te werken bij, jaarcijfers bekeken en 1 miljoen domeinnamen . Hieronder een overzicht van de top 10 van best gelezen artikelen; onderverdeeld in een top 5 van journalistieke artikelen en een top 5 van de best gelezen bijdragen. Verder nog een top 10 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de top 5 best gelezen  journalistieke artikelen van september en oktober:

 1. Hoe zit het met Vimexx?
Hostingbedrijf Vimexx heeft het nodige losgemaakt in de branche sinds het vorig jaar werd opgericht. Het bedrijf onderscheidt zich onder meer doordat het een stichting is, het naar eigen zeggen heel hard groeit en zo zijn er nog een aantal andere vragen rondom Vimexx. De hoogste tijd om eens goed naar het bedrijf te kijken.
Lees het volledige bericht

 2. De jaarcijfers bekeken: PCextreme
Dit keer bekijken we de jaarcijfers van PCextreme. Een Zeeuwse hoster die, als we de eigen website bekijken, niet alleen hoogwaardige hosting biedt voor een lage prijs, maar ook zegt waar het op staat en klanten voorop zet.
Lees het volledige bericht

 3. En toen kwam er toch nog een koper voor Rackspace
Het is toch wel een bijzonder verhaal, dat van Rackspace. Geen bedrijf waar zo veel om te doen is geweest in de afgelopen drie jaar dan Rackspace. Vorige week kondigde het bedrijf ineens aan dat het wordt gekocht – het heet officieel een buy-out – door een investeerder, Apollo. Deze investeerder is vooral sterk in de exploitatie van cruiseschepen, maar een volstrekt onbekende speler in de technologiemarkt. Toch legt Apollo per aandeel bijna 40 procent meer op tafel dan de huidige beurswaarde die al sinds april onder zware druk staat.
Lees het volledige bericht

 4. Overzicht hostingvacatures – September
Veel hostingbedrijven hebben moeite om hun vacatures vervuld te krijgen. Aan de andere kant zijn er ook veel werkzoekenden. Daarom heeft ISPam.nl een eigen Job board. Op dit moment staan nog niet alle vacatures van cloudproviders, datacenters en hosters op het ISPam.nl Job board. Daarom hebben we ook de vacatures die op de eigen websites van bedrijven in kaart gebracht en onder de vacatures op het Job board geplaatst.
Lees het volledige bericht

 5. De jaarcijfers bekeken: Protagonist
Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Protagonist. Een Rotterdams hoster die, volgens de eigen website, in 1999 is begonnen op de slaapkamer van een studentenflat en inmiddels is uitgegroeid tot een allround internetbureau met meer dan 35.000 klanten.
Lees het volledige bericht

Benieuwd welke bijdragen het best gelezen werden? Hierbij de top 5:

 6. De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
Waarom zou je vandaag de dag nog een hostingprovider starten als de markt al zo overvol is? Ondernemers zien bijna altijd wel ergens mogelijkheden om zich te onderscheiden van de markt. Zo is de hoster Vimexx vorig jaar ook ontstaan. ISPam spreekt met Jeroen van der Weide, een van de oprichters van Vimexx.
Lees het volledige bericht

 7. De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
MK Digital is een werving- en selectiebureau dat zich volledig gespecialiseerd heeft in de markt van datacenters, hosting providers en telecombedrijven. Oprichter en eigenaar Mark Karsch loopt zelf al 14 jaar rond in deze markt. Karsch merkt dat bij kandidaten, maar ook bij bedrijven, regelmatig bepaalde vraagstukken spelen. Vanuit zijn rol als recruiter wil hij op basis van zijn opgebouwde expertise zijn visie daarop geven. In een vorig gesprek heeft hij verteld over carrièreplanning. In dit interview praten we met hem over marktwaarde.
Lees het volledige bericht

 8. Hoe is het om te werken bij True?
ISPam helpt graag om de vacatures in de hostingsector op een goede manier te vullen. Daarom belichten we regelmatig een hostingbedrijf waar vacatures openstaan. Ditmaal belichten we voor de rubriek ‘Hoe is het om te werken bij’ het bedrijf True. True is een bedrijf dat is gevestigd in Amsterdam Zuidoost met ongeveer 50 werknemers en een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. “True is eigenlijk constant op zoek naar systeembeheerders want niet alleen neemt het aantal tickets van klanten toe, ook de complexiteit van de hulpvragen neemt toe”, vertelt Olaf van Veen, hoofd business development bij True. En daarnaast is de provider ook op zoek naar mensen voor de salesafdeling.
Lees het volledige bericht

 9. Hoe is het om te werken bij Interconnect?
HYPR zet graag een bedrijf in het zonnetje om te helpen bij het invullen van vacatures. Ditmaal hebben we een gesprek met Floor Zacht en Michael Bastiaansen van Interconnect. Floor werkt op de afdeling Communicatie terwijl Michael teamleider van Customer Service is. Sinds 1995 biedt Interconnect zakelijke diensten aan IT-professionals. Momenteel heeft Interconnect een aantal vacante posities op het gebied van marketing, sales en techniek.
Lees het volledige bericht

 10. Verslag eerste OXXA.com partnerdag
Daniel Verboeket is CEO van OXXA.com en met hem hebben we een gesprek over de eerste partnerdag van het bedrijf. Daniel vertelt dat een belangrijke overweging om deze partnerdag te organiseren, het beter leren kennen van de klant is. “Onze partners, dat zijn onze klanten. Deze kennen we allemaal via de telefoon of vanachter het computerscherm, maar we spreken ze zelden face-to-face. Daarom wilden we middels deze partnerdag ook persoonlijk kennismaken met onze klanten.”
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 10 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen 2 maanden:

 1. Previder deelt kennis en datacenter-diensten met Saxion hogeschool
Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, breidt de hechte samenwerking met Saxion uit met cloud- en datacenterdiensten voor IT-opleidingen. Previder verzorgt al regelmatig gastcolleges op de hogeschool en heeft 4 vaste stageplekken voor studenten. Deze actieve kennisuitwisseling moet studenten helpen een betere aansluiting te vinden met de arbeidsmarkt.
Lees het volledige bericht

2. SpamExperts oprichters kopen 100% van de aandelen terug
Vandaag kondigt SpamExperts trots aan dat de laatste aandelen die in vreemde handen waren zijn teruggekocht door de oorspronkelijk oprichters, die daardoor weer 100% eigenaar van de onderneming zijn geworden. SpamExperts is een Nederlands emailbeveilingsbedrijf dat in 2005 is opgericht nadat CEO Sam Renkema en CTO Dreas Van Donselaar een wedstrijd voor ondernemingsplannen wonnen terwijl ze nog bezig waren met hun universitaire studie. SpamExperts is sinds 2009 winstgevend en heeft in 2012 de initiële geldschieters uitgekocht. Nu, in 2016, zijn de oorspronkelijke oprichters er in geslaagd om de resterende uitstaande aandelen terug te kopen. In de afgelopen jaren heeft SpamExperts veel prijzen gewonnen omdat het bedrijf behoort tot de snelst groeiende IT bedrijven in Europa.
Lees het volledige bericht

3. TransIP behaalt mijlpaal van 1 miljoen domeinnamen
14 september werd de miljoenste domeinnaam vastgelegd bij de domein- en hostingprovider. TransIP doorbreekt hiermee als eerste in Nederland de grens van 1 miljoen domeinregistraties. TransIP zet zich in om een domeinnaam voor iedereen toegankelijk te maken. “Dat doen wij al vanaf onze start in 2003”, vertelt Jeroen Hüpscher, CEO. “Naast het praktische voordeel van een domeinnaam is het natuurlijk ook enorm leuk om met je eigen naam een website of e-mailadres te maken. Het behalen van deze mijlpaal is fantastisch! Een miljoen, dat is een magisch getal toch?”
Lees het volledige bericht

4. KPN brengt colocation-datacenters onder in nieuwe onderneming
KPN gaat zes van zijn datacenters, die specifiek colocation diensten aanbieden, onderbrengen in een nieuwe onderneming met een eigen identiteit binnen het KPN-concern. Hierdoor verwacht KPN nog beter in te kunnen spelen op de groeikansen in de markt voor colocation, waarbij ‘carrier en cloud neutraal’ voor klanten belangrijke beslissingscriteria zijn.
Lees het volledige bericht

5. CloudVPS viert tienjarig bestaan
CloudVPS viert deze maand zijn tienjarig bestaan. CloudVPS – opgericht in 2006 – ontwikkelde zich snel van software-ontwikkelaar tot de grootste onafhankelijke cloudprovider van Nederland. CloudVPS is een vooruitstrevende IaaS-pionier voor het online configureren van VPS’en op basis van een brede range aan clouds, gebaseerd op Xen, Hyper-V en OpenStack. Daarmee levert CloudVPS een platform voor de ‘business enablement’ van zijn klanten
Lees het volledige bericht

 6. Snel groeiende e-commerce markt heeft eindelijk een gespecialiseerde hosting provider
De online bestedingen in Nederland groeiden het eerste halfjaar van 2016 volgens GfK wederom met ruim 17%. Webshops hebben de behoefte aan een hosting provider die ze ondersteunt in die groei. In september is deze hosting provider gelanceerd met de naam Marqato. Marqato is de eerste hosting provider in Nederland die zich alleen focust op de e-commerce markt. De oplossingen zijn samen met ervaren specialisten ontwikkeld om de beste winkelervaring te bieden. Er is speciale aandacht gegeven aan de applicatie Magento, die met een aandeel van bijna 30% de e-commerce markt domineert.
Lees het volledige bericht

 7. Tilaa is FD Gazelle 2016 en staat 38ste in de Deloitte Technology Fast50 ranking
Op 13 oktober werden de Deloitte Technology Fast50 awards 2016 uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in Amsterdam. Tilaa is hierbij als 38ste geëindigd in de ranking met een groeipercentage van 313%.
Daarnaast werd op woensdag 12 oktober 2016 werd bekend gemaakt dat Tilaa voor het tweede jaar op rij FD Gazelle is. Het bedrijf behoort hiermee tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Ieder jaar selecteert het Financieel Dagblad per provincie de bedrijven met de snelste omzetgroei. Op 15 november is de regionale uitreiking.
Lees het volledige bericht

 8. Broad Horizon en Abecon bundelen krachten
Clouddienstverlener Broad Horizon en ICT-dienstverlener Abecon slaan de handen ineen om het Nederlandse bedrijfsleven een full-service ICT-oplossing te bieden. De overname voor zowel Broad Horizon als Abecon is een belangrijke mijlpaal in de strategie om slimme en duurzame ICT-oplossingen te bieden die naadloos aansluiten op de bedrijfsprocessen van opdrachtgevers. Abecon zal haar opdrachtgevers volgens dezelfde formule en met dezelfde bedrijven – Abecon, Setrange, Breinwave en GreatCircle – blijven bedienen. Samen met digitale werkplekspecialisten Multrix en Open for Support en webhostingprovider True worden vergaande oplossingen ontwikkeld zodat organisaties nog meer grip krijgen op het groeiende applicatielandschap.
Lees het volledige bericht

 9. TransIP verrijkt VPS met Zorgeloos Mailen
Het is doorgaans een lastige klus om een mailserver op te zetten en te beheren. Mails worden vaak niet afgeleverd omdat een mailreputatie ontbreekt en IP-adressen op een blacklist staan. Met de nieuwe mailservice neemt TransIP deze zorgen uit handen. Elke mail wordt standaard ondertekend met een DKIM-signature. Hiermee kan de ontvanger detecteren of het bericht door derden is gewijzigd en verifiëren dat het bericht ook daadwerkelijk van de afzender komt. De toevoeging van DKIM zorgt ervoor dat mail succesvol bij de ontvanger wordt afgeleverd.
Lees het volledige bericht

 10. Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, gaat zijn datacenter voeden met een eigen zonnepark. Daarvoor is een dakoppervlak van 5.300 m2 voorzien van zonnepanelen. Previder is hiermee het eerste datacenter in Nederland dat op grote schaal zonnepanelen inzet. Het bedrijf realiseert met de bouw een forse besparing op de energiekosten en draagt bovendien een steentje bij aan het milieu.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.