De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx

  • Door
  • Edwin Feldmann (HYPR: Hosting Your PR)
  • (PR-bureau:
  • HYPR: Hosting Your PR)
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2016 08:00 uur

Waarom zou je vandaag de dag nog een hostingprovider starten als de markt al zo overvol is? Ondernemers zien bijna altijd wel ergens mogelijkheden om zich te onderscheiden van de markt. Zo is de hoster Vimexx vorig jaar ook ontstaan. ISPam spreekt met Jeroen van der Weide, een van de oprichters van Vimexx.

Hoewel er al honderden hostingpartijen in Nederland zijn, zagen Van der Weide en zijn drie compagnons nog mogelijkheden om hosting anders aan te pakken. “We hebben allemaal een ruime ervaring in de hostingmarkt en weten waar de kansen en de valkuilen zitten.” De aanpak die Vimexx heeft gekozen, sluit aan bij het imago wat bijvoorbeeld een Coolblue uitstraalt, oftewel een perfecte klantenservice bieden bij de hostingproducten.

In een jaar tijd is het bedrijf gegroeid van vier naar acht medewerkers met op dit moment bijna 9.000 klanten. Vimexx is officieel in 2015 gestart met het hosten van websites voor particulieren en kleinzakelijke klanten. Maar Van der Weide ziet dat er nu een verschuiving plaatsvindt naar meer en grotere MKB-bedrijven. “Die klanten hebben een andere core business en willen op een andere wijze benaderd en geholpen worden, We zijn daarom druk bezig met het ontwikkelen van meer zakelijk gerelateerde producten als cloudoplossingen en dedicated servers.”

Onderscheiden
Vimexx is anders in aanpak doordat de provider dichtbij de klant wil staan. Dat betekent duidelijke uitleg op de website over technische termen, maar ook een vriendelijke helpdesk bieden. Van der Welde geeft toe dat het afhandelen van klantvragen veel tijd en geld kost. “Daarom gaan sommige hosters daarop bezuinigen en krijgen klanten wel eens het gevoel dat ze een stomme vraag stellen, dat gaat bij ons anders.”

“Sommige hosters hebben de chat en het insturen van een ticket een beetje verstopt op de website. Bij ons is dat juist naar voren geschoven.” Vimexx wil uitstralen dat het de klant graag helpt. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen, als je de reviews op internet bekijkt.

Daarnaast is Vimexx van mening dat een uitgebreide klantenservice het aanbieden van lage prijzen niet in de weg hoeft te staan. En die aanpak lijkt aan te slaan, aldus Van der Welde. De provider met een kantoor in Amsterdam, is sinds kort ook actief op de Belgische hostingmarkt.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


Geschreven door Edwin Feldmann (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Edwin Feldmann van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via redactie@ispam.nl of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...