De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx

  • Door
  • Edwin Feldmann (HYPR: Hosting Your PR)
  • (PR-bureau:
  • HYPR: Hosting Your PR)
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2016 08:00 uur

Waarom zou je vandaag de dag nog een hostingprovider starten als de markt al zo overvol is? Ondernemers zien bijna altijd wel ergens mogelijkheden om zich te onderscheiden van de markt. Zo is de hoster Vimexx vorig jaar ook ontstaan. ISPam spreekt met Jeroen van der Weide, een van de oprichters van Vimexx.

Hoewel er al honderden hostingpartijen in Nederland zijn, zagen Van der Weide en zijn drie compagnons nog mogelijkheden om hosting anders aan te pakken. “We hebben allemaal een ruime ervaring in de hostingmarkt en weten waar de kansen en de valkuilen zitten.” De aanpak die Vimexx heeft gekozen, sluit aan bij het imago wat bijvoorbeeld een Coolblue uitstraalt, oftewel een perfecte klantenservice bieden bij de hostingproducten.

In een jaar tijd is het bedrijf gegroeid van vier naar acht medewerkers met op dit moment bijna 9.000 klanten. Vimexx is officieel in 2015 gestart met het hosten van websites voor particulieren en kleinzakelijke klanten. Maar Van der Weide ziet dat er nu een verschuiving plaatsvindt naar meer en grotere MKB-bedrijven. “Die klanten hebben een andere core business en willen op een andere wijze benaderd en geholpen worden, We zijn daarom druk bezig met het ontwikkelen van meer zakelijk gerelateerde producten als cloudoplossingen en dedicated servers.”

Onderscheiden
Vimexx is anders in aanpak doordat de provider dichtbij de klant wil staan. Dat betekent duidelijke uitleg op de website over technische termen, maar ook een vriendelijke helpdesk bieden. Van der Welde geeft toe dat het afhandelen van klantvragen veel tijd en geld kost. “Daarom gaan sommige hosters daarop bezuinigen en krijgen klanten wel eens het gevoel dat ze een stomme vraag stellen, dat gaat bij ons anders.”

“Sommige hosters hebben de chat en het insturen van een ticket een beetje verstopt op de website. Bij ons is dat juist naar voren geschoven.” Vimexx wil uitstralen dat het de klant graag helpt. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen, als je de reviews op internet bekijkt.

Daarnaast is Vimexx van mening dat een uitgebreide klantenservice het aanbieden van lage prijzen niet in de weg hoeft te staan. En die aanpak lijkt aan te slaan, aldus Van der Welde. De provider met een kantoor in Amsterdam, is sinds kort ook actief op de Belgische hostingmarkt.

Geschreven door Edwin Feldmann (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Edwin Feldmann van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.