Hoe is het om te werken bij True?

  • Door
  • Edwin Feldmann (HYPR: Hosting Your PR)
  • (PR-bureau:
  • HYPR: Hosting Your PR)
  • geplaatst op
  • 21 september 2016 08:00 uur

ISPam helpt graag om de vacatures in de hostingsector op een goede manier te vullen. Daarom belichten we regelmatig een hostingbedrijf waar vacatures openstaan. Ditmaal belichten we voor de rubriek ‘Hoe is het om te werken bij’ het bedrijf True.

True is een bedrijf dat is gevestigd in Amsterdam Zuidoost met ongeveer 50 werknemers en een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. “True is eigenlijk constant op zoek naar systeembeheerders want niet alleen neemt het aantal tickets van klanten toe, ook de complexiteit van de hulpvragen neemt toe”, vertelt Olaf van Veen, hoofd business development bij True. En daarnaast is de provider ook op zoek naar mensen voor de salesafdeling.

True zoekt samen met de klant naar een bestpassende oplossing. Van Veen maakt hier de vergelijking met de doe-het-zelf markt. “Bij sommige hosters schaf je een oplossing aan die je zelf in elkaar moet schroeven. Bij True komen we jouw muur opmeten en zetten wij vervolgens bij de klant alles in elkaar.” De service bij True gaat behoorlijk ver, zegt Van Veen. “We laten nog net je hond niet uit.”

Hosting is als koken

Bovendien is het verkopen van hosting meer dan alleen servers verkopen. Het gaat vooral om alles wat eromheen draait, zoals configuraties en software. “Developers willen op steeds snellere manieren deployen en wij bouwen samen met hen recepten zodat je snel kan uitrollen als de situatie daarom vraagt: vergelijk het met mise-en-place; als je ’s ochtends alle groente al hebt voorgesneden en alle ingrediënten waarmee je gaat koken klaar hebt staan, dan is het koken een koud kunstje. Maar je moet wel eerst hebben nagedacht over wat je gaat maken, hoeveel personen er in je restaurant komen vanavond en hoe lang de bereiding duurt. Zo is het ook met het runnen van een website met grote aantallen gelijktijdige bezoekers.”

Van Veen vervolgt: “Onze rol wordt meer die van bewaker van de continuïteit door configuraties te documenteren en de juiste certificeringen te hebben en volgens reproduceerbare werkwijzes webomgevingen te optimaliseren.”

Wat voor bedrijf is True?

True maakt onderdeel uit van Broad Horizon en heeft steeds nauwere banden met zusterbedrijven Multrix en Open for Support. Dat is vooral merkbaar in de inrichting van de digitale werkplaats, zeg maar de mogelijkheid om thuis te werken. Die bedrijfsapplicaties worden steeds meer ontsloten via het web, de wereld waar True uit ontsproten is en haar zusters bij helpt.

True kent een laag verloop van personeel. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen nog echt een ‘dotcom-cultuur’. “Dat betekent dat medewerkers een aantal uren per week de ruimte krijgen om nieuwe dingen te proberen. True wil dat er vanuit de operatie zelf oplossingen bedacht worden die problemen duurzaam oplossen, dat is een continu proces van loops die je draait”, zegt Van Veen. Sinds kort heeft de provider zelfs een vaste innovatie-afdeling. De mensen op die afdeling hebben de taak om oplossingen te bedenken waar men in de operatie nog niet naar volledige tevredenheid aan toekomt.

En dat innovatieprojecten mislukken is niet erg, zo zegt Van Veen. “Ons motto is dat je niet alleen fouten mag maken, maar dat je ze ook moet maken. Zeker 7 van de 10 nieuwe dingen mislukken hier, maar leidt wel tot nieuw inzicht.” Wanneer True voor de keuze staat om nieuwe technologie te onderzoeken wordt er vaak voor open-source gekozen, maar dat sluit niet uit dat er weleens wordt uitgeweken naar ‘closed-source’. Het virtualisatieplatform van True draait bijvoorbeeld op KVM; True was de eerste hostingprovider in Nederland die het aandurfde. “Wat belangrijk is voor nieuwe medewerkers is dat ze de techniek zelf willen begrijpen en ervaren hebben voordat we ze bij klanten toepassen. Toen we zagen dat een groot aantal communities met KVM stappen maakte, en dat het ook echt paste bij onze manier van denken zijn we allerlei tooling gaan ontwikkelen aangezien dat niet zo uitgebreid aanwezig was als bij VMware bijvoorbeeld. Inmiddels draaien we er meer dan 600 Virtual Dedicated Servers op en is de performance heel goed. Dat is een gevolg van de leercurve die we zes jaar geleden gestart zijn. Alleen achter de grote software-vendoren aanlopen helpt ons niet ver genoeg vooruit.”

Werksfeer

Volgens Van Veen kent True een informele, amicale en speelse sfeer en is het een plaats waar mensen trots zijn op hun werk. Hij omschrijft het als een ‘blije positieve sfeer’. Tussen de bedrijven door kunnen medewerkers even een partijtje poolen op de pooltafel, een spelletje spelen op een arcadekast, er is een fitnesszaal en de lunch wordt elke dag vers gemaakt door een kok. Medewerkers krijgen er veel vrijheid en het bedrijf gaat flexibel met regels om. Zo begint de ene medewerker om 7 uur en een ander om 10 uur als die dat prettig vindt. Ook over thuiswerken wordt niet moeilijk gedaan, aldus Van Veen. “Als je als bedrijf je personeel op nummer 1 zet, zullen ze zich thuisvoelen en gaan ze een stapje extra zetten”, dat is de filosofie die daarachter zit.

Hoge eisen

Om aan de juiste mensen te komen, gaat True wel eens langs bij universiteiten om daar studenten Natuurkunde of kunstmatige intelligentie te vragen om bij True gedurende een periode, bijvoorbeeld een half jaar, te werken aan een project met bijvoorbeeld een centrale vraag als: hoe kunnen we actief storingen voorkomen.

“Wij stellen wel hoge eisen aan de kandidaten. Wij zoeken mensen die wat verder denken dan het installeren van een oplossing en daarna weer verdergaan. Die mensen zijn wat schaarser dan de reguliere systeembeheerder.”

De ideale systeembeheerder bij True is een specialist met een soort helikopterview, een meer holistische kijk, aldus Van Veen. Iemand die de vraag achter de vraag wil weten en daar steeds de configuratie op kan aanpassen. De kandidaat moet dus nieuws- en leergierig zijn. “Je moet werk niet als werk zien, maar meer als zelfontwikkeling. Medewerkers die bij True gewerkt hebben kunnen snel zien waar de schoen wringt. Doordat we bij True de verantwoordelijkheid hebben over de grootste webomgevingen van Nederland moet een engineer zichzelf continu opnieuw uitvinden. Daar heb je je hele carrière profijt van.”

Geschreven door Edwin Feldmann (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Edwin Feldmann van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.