Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 belangrijkste nieuws van juli

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 4 augustus 2014 10:00 uur

Juli was een enerverende maand waarin niet alleen de vakanties begonnen, maar ook nog steeds problemen waren met Cloudflare en  Equinix en Virtu elkaar bevechten in de rechtbank. Verder kwam het faillissementsverslag van 123Cloud naar buiten en deed ISPam onderzoek naar de gemiddelde prijs van 1U rackspace.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van juli:

1. Equinix en voormalige eigenaren Virtu bevechten elkaar in de rechtszaal

Het leek een Nederlands succesverhaal, de Nederlandse datacenteroperator, Virtu met datacenters in Amsterdam, Enschede en Zwolle werd in 2008 door de grote Amerikaanse concurrent Equinix gekocht. Zes jaar blijkt dit succes te worden overschaduwd door rechtszaken tussen Equinix en de voormalige eigenaren.
Lees het volledige bericht

2. Curator: Eigenaar 123Cloud verwachtte 300 miljoen euro omzet in 2013

De curator van het failliete 123Cloud heeft zijn eerste faillissementsverslag gepubliceerd. Het verslag geeft een interessante blik achter de schermen bij het bedrijf. Eigenaar Marco van den Akker had grootse plannen, maar heeft deze niet waar weten te maken. De curator is daarnaast ook zeer kritisch over de handelswijze van Van den Akker.
Lees het volledige bericht

3. De gemiddelde prijs van 1U colocatie

Door de opkomst van virtuele servers en clouddiensten lijkt gedeelde colocatie van een enkele server telkens meer aan belang te verliezen. Toch kunnen er goede redenen zijn om te kiezen voor een volledig eigen server. Daarom heeft ISPam.nl een vergelijking gemaakt van de prijs van colocatie bij 30 verschillende Nederlandse hosters.
Lees het volledige bericht

4. Problemen bij Cloudflare in Amsterdam houden aan

De Amsterdamse PoP van Cloudflare is voor de vierde keer in korte tijd getroffen door een storing. Afgelopen zondag was er weer sprake van netwerkcongestie bij de Amsterdamse upstream provider van Cloudflare. In een reactie tegenover ISPam.nl laat Cloudflare CEO Matthew Prince weten dat er sprake was van een grote DDoS-aanval die de storing veroorzaakte.
Lees het volledige bericht

5. Verkoop datacenter R-IX blijkt nog merkwaardiger

De vragen aan het gemeentebestuur van Rotterdam over de verkoop van de datacenter-activiteiten van de Stichting Rotterdam Internet Exchange zijn eindelijk beantwoord. Met ontwikkelen van het datacenter met miljoenen euro’s aan borgstellingen van de gemeente én deze daarna doorverkopen aan een B.V. die eigendom is van het bestuur van de stichting is niks mis, zo stelt het college van B&W van de gemeente Rotterdam.
Lees het volledige bericht

6. Tweederde Nederlandse datatacenters boven NAP

Het klimaat verandert. Steeds vaker zijn er heftige buien en de zeespiegel stijgt. Dat betekent ook dat er een grotere kans op overstromingen is. Er wordt weleens gezegd dat vrijwel alle Nederlandse datacenters onder NAP zijn gelegen. Dit blijkt echter een hardnekkig fabeltje te zijn, zo blijkt uit onderzoek van ISPam.nl in samenwerking met DatacentrumGids.nl.
Lees het volledige bericht

7. De jaarcijfers bekeken: Serverius

Serverius is een bedrijf dat twee datacenters exploiteert. Het eerste datacenter van het bedrijf (Serverius DC1) staat in Dronten en heeft 800m2 datavloer. Recent heeft het een tweede datacenter in Meppel geopend (Serverius DC2) dat 500m2 datavloer heeft.
Lees het volledige bericht

8. Review: Cloud onder controle bij Web://xtra?

Door Web://xtra worden de goedkoopste virtuele servers van Nederland aangeboden. Voor 2,75 euro per maand kun je al bij het bedrijf terecht voor een virtuele server, die per drie maanden dient te worden afgenomen. Een spreekwoord leert ons dat goedkoop duurkoop is, zou dat ook voor het controle paneel van Web://xtra gelden, of weet het bedrijf ons positief te verrassen?
Lees het volledige bericht

9. Omstreden datacenter beleid Amsterdam op de helling

Op ISPam.nl wordt weinig geschreven over politiek, helemaal als het gemeentelijk beleid betreft. Wat zich de laatste maanden in Amsterdam schijnt te hebben afgespeeld is echter iets dat de gehele IT sector raakt en dat rechtvaardigt ook hier enige aandacht. Waar het om gaat is de visie van Amsterdam op datacenters.
Lees het volledige bericht

10. Interview: Redbee – de hoster die de klant volgt en niet de markt

Op ISPam is recent een overzicht gepubliceerd van de 25 grootste hostingbedrijven in Nederland, o.a. gebaseerd op het aantal werknemers. De redactie kreeg hierop van meerdere kanten reacties. Een van de reacties was afkomstig van Redbee, een in Amsterdam gevestigde hoster, die claimde dat de lijst niet helemaal volledig was. Tijd dus voor een gesprek Rogier Mars van Redbee.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. ‘MBO-ICT-ers missen juiste kennis en vaardigheden voor de hostingbranche’

ICT-opleidingen op het MBO sluiten niet aan bij de vraag vanuit het bedrijfsleven, en dan met name de hostingbranche. Dat zegt Marin Heideman, eigenaar van Digistate, die gastcollege’s geeft aan MBO-ers.
Lees het volledige bericht

2. TCN Media Park datacenter verkocht voor 400.000 euro

Het datacenter van het failliete TCN op het Media Park in Hilversum is verkocht aan Infostrada Connect, dat blijkt uit het meest recente faillissementsverslag dat de curatoren openbaar hebben gemaakt. Door de verkoop komt er ook een einde aan een rechtszaak over de voortzetting van het datacenter.
Lees het volledige bericht

3. Nieuwe buzzkreet: Proactive managed hosting

Je moet als managed hoster tegenwoordig flink je best doen om op te vallen. En dus verzinnen bedrijven aan de lopende band nieuwe kreten waarmee ze een ‘unique selling point’ of ‘added value’ proberen aan te tonen. Proberen. Want onder de marketinglaag blijkt het gros van de bedrijven allemaal hetzelfde te doen. Nieuwste wapenfeit aan het marketingfront: Proactive Managed Hosting.
Lees het volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.