Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 belangrijkste nieuws van november

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 4 december 2014 10:00 uur

November stond op ISPam.nl in het teken van de overname van CloudVPS door IT-Ernity en DDoS-aanvallen. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenter. Dit keer naast de 10 top best gelezen artikelen, de top 3 van de redactie en ook een top 3  van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van november:

1. Dit doet brand met een (niet zo heel professioneel) datacenter

Na een brandblussing in een datacenter enkele weken geleden werd op onze vraag van de dag daarover geantwoord dat de gevolgen van automatische gasblussing in datacenters vaak erger zijn dan de kwaal. Op een forum over bitcoin zijn nu foto’s opgedoken van een provisorisch datacenter met enkele honderden servers vóór en ná dat het is afgebrand.
Lees het volledige bericht

2. De jaarcijfers bekeken Oxilion

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van het Enschedese Oxilion. Een allround hoster die zich in de markt zet met ‘gastheerschap in managed services’. Of deze catchphrase werkt, gaan we proberen te achterhalen aan de hand van de gepubliceerde jaarstukken over 2013. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de cijfers van de holding.
Lees het volledige bericht

3. IT-Ernity neemt CloudVPS over: Consolidatie in de hostingbranche?

CloudVPS is overgenomen door IT-Ernity. Daarmee wordt na de overname van Argeweb door KPN in korte tijd opnieuw een grote speler in de hostingmarkt overgenomen door een nog grotere en kapitaalkrachtige branchegenoot. Is dit het begin van de consolidatie in de hostingbranche die al lang wordt voorspeld of is het enkel toevallig dat deze overnames kort na elkaar volgen?
Lees het volledige bericht

4. Microsoft Azure cloud getroffen door wereldwijde storing

De Microsoft Azure cloud is in de nacht van 18 november getroffen door een wereldwijde storing. De storing trof niet alleen virtuele servers en opslag, maar ook verschillende andere Azure clouddiensten van Microsoft. Door de storing waren ook de MSN-portal en de Xbox Live gaming cloud van Microsoft onbereikbaar.
Lees het volledige bericht

5. DigitalOcean groeit als kool als aanbieder van cloudservers

Wat zijn de grootste aanbieders cloudservers ter wereld? In die lijst zullen Amazon, Google en Microsoft waarschijnlijk voorkomen, plus nog een paar andere grote spelers. De naam DigitalOcean zal juist niet snel worden genoemd. Dat is niet terecht, want volgens Netcraft is deze aanbieder in amper twee jaar tijd uitgegroeid tot de nummer 4 grootste aanbieders van cloudservers.
Lees het volledige bericht

6. Waarom staan datacenters in de omgeving van grote steden?

Middenmeer en Eemshaven waren waarschijnlijk tot voor kort buiten en ook binnen Nederland zo goed als onbekend. Dat is in een klap veranderd toen bekend werd dat in de ene plaats Microsoft en Google in de andere plaats eigen datacenters zouden gaan exploiteren. Heel even waren dit onbetwist de plekken voor  state of the art datacenters.
Lees het volledige bericht

7. Interne DDoS-aanval tussen twee datacenters overbelast netwerk OVH

De Franse hoster OVH kreeg gisteren te maken met een interne DDoS-aanval die tot netwerkproblemen leidde. Door 800 gehackte servers in het Franse datacenter werd een DDoS-aanval gestart op servers in het Canadese datacenter van OVH. Door de enorme hoeveelheid dataverkeer tussen beide datacenters raakte het interne netwerk overbelast.
Lees het volledige bericht

8. Eigen opleiding van hostingbranche in maart 2015 van start

Simon Besteman, directeur van ISPConnect, wil in maart 2015 de eerste studenten toelaten tot het Cloud College. Dat is een (omscholings)traject van 9 maanden waarin leerlingen worden klaargestoomd voor het werk in de hostingbranche. En dat is hard nodig, zegt Besteman. “Het gebrek aan personeel begint echt een belemmering te worden voor de groei van hostingbedrijven.”
Lees het volledige bericht

9. 14 datacenter en hosting tweets: taarten, patat en veel nieuws

De afgelopen week zijn er weer verschillende interessante berichten op Twitter verschenen over datacenters en hosting. In dit artikel een overzicht van de tweets die de redactie zijn opgevallen. Deze week waren er interessante tweets over storingen, nieuwe medewerkers, winnaars en veel huishoudelijke mededelingen.
Lees het volledige bericht

10. DDoS-aanvallen overzicht: Het topje van de ijsberg – deel 4

DDoS-aanvallen worden een steeds groter probleem voor hosters. Voor grote hosters is het niet de vraag of ze worden getroffen door een DDoS-aanvallen en zelfs niet wanneer, maar tegenwoordig zelfs een kwestie van hoe vaak ze met een DDoS-aanval te maken krijgen.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Advocaten en cloud – daar kunnen hosters wat van leren

ISPam.nl ziet een positieve aanleiding aandacht te besteden aan de advocatuur. Dat komt omdat tijdens het recente JBC (congres voor advocaten die nog niet zolang het vak beoefenen) een onderwerp op de agenda stond dat de aandacht trok. Menno Weij van SOLV.nl hield een presentatie: De Cloud, helemaal zo eng nog niet.
Lees het volledige bericht

2. Rechtbank VS redt het internet: Beslag op top-level domeinen niet mogelijk

Beslag leggen op een top-level domein is niet mogelijk. Dat heeft een Amerikaanse federale rechtbank besloten (pdf). Deze uitspraak is een zeer belangrijke overwinning voor het hele internet. Wanneer beslag wel mogelijk zou zijn geweest, dan zou dat het DNS-systeem wereldwijd in gevaar zijn gekomen.
Lees het volledige bericht

3. ‘Security moet ook in het weekend een prioriteit voor hosters zijn’

Eigenlijk is dit de meest shockerende zin in het hele onderzoek dat Dave Levin van de Universiteit van Maryland deed naar de impact van Heartbleed. “Eigenlijk heeft security de weekenden gewoon vrijaf genomen.” Gevolg was dat de aanpak van Heartbleed veel meer tijd in beslag nam, dan nodig en – bovenal – wenselijk was.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. IT-Ernity Groep acquireert CloudVPS, marktleider in public cloud diensten

IT-Ernity Groep heeft de Nederlandse marktleider in public cloud diensten CloudVPS geacquireerd. Deze transactie maakt het voor IT-Ernity Groep mogelijk om haar klanten end- to-end oplossingen te bieden op het gebied van public, private en hybride clouds, netwerk en managed services.
Lees het volledige bericht

2. Rotterdam: Internationaal kruispunt naar de wereld

De snelle groei is hoofdzakelijk te danken aan de ideale ligging van Rotterdam op de Internationale glasvezelkaart. Dit wordt kracht bijgezet doordat grote accesspartijen met miljoenen eindgebruikers (40% van alle eindgebruikers in NL), Rotterdam gebruiken als tweede Internet “hub”.
Lees het volledige bericht

3. SmartDC wederom bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland

SmartDC is voor het tweede jaar op rij in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Financieele Dagblad Gazellen awards. Met het grootste datacenter van Zuid-Holland heeft SmartDC de 21e plaats behaald in Zuid-Holland met een groeipercentage van 127%. Vorig jaar debuteerde SmartDC op de Gazellen Awards met een respectabele 18e positie.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.