Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van november: IPv6, Storage Stories, eerlijke prijzen, jaarcijfers en een kijkje in een datacenter

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 9 december 2015 10:00 uur

November stond op ISPam.nl in het teken van eerlijke prijzen, Storage Stories, IPv6, jaarcijfers bekeken en een kijkje in verschillende datacenters. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Hieronder een overzicht van de top 10 best gelezen artikelen, een top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van november:

1. Equinix-TelecityGroup moet twee Amsterdamse datacenters afstoten
De Europese Commissie heeft de overname van TelecityGroup door concurrent Equinix goedgekeurd. Wel heeft de commissie enkele voorwaarden aan de overname verbonden. Het fusiebedrijf moet namelijk verschillende datacenters afstoten. Daarbij gaat het ook om twee datacenters in Amsterdam, vijf in Londen en één in Frankfurt.
Lees het volledige artikel

2. Deze hosters reageren op het uitschakelen van SMTP-relay door KPN
Voor KPN-klanten is het sinds een week niet meer mogelijk om de SMTP-servers van het bedrijf te gebruiken indien de klant geen e-mail of hosting bij KPN afneemt. Veel klanten van KPN die de SMTP-servers gebruiken in combinatie met een eigen mailserver of een eigen domeinnaam bij een externe hoster kwamen daardoor in de problemen. Het gaat daarbij vooral om zzp’ers en kleine zakelijke klanten.
Lees het volledige artikel

3. Wie koopt de acht datacenters van Equinix-TelecityGroup?
De kogel is door de kerk. De Europese Commissie stemt in met de overname van Telecity door Equinix. Maar de commissie stelt hier wel voorwaarden aan. Equinix moet acht datacenters verkopen, waaronder de twee datacenters in Amsterdam: Science Park en Amstel Business Park I. Op één na zijn alle te verkopen datacenters op dit moment eigendom van Telecity.
Lees het volledige artikel

4. Storage Stories: De cloudomgeving van PCextreme
In de nieuwe rubriek Storage Stories bekijken we als eerste het hosting bedrijf PCextreme. Cloud is voor PCextreme de toekomst en onder de naam Aurora biedt zij een serie cloudproducten aan. Wido den Hollander is CTO van PCextreme en in een interview met hem leren we hoe de opslag voor deze lijn van producten geregeld is.
Lees het volledige artikel

5. De jaarcijfers bekeken: Networking4all
Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Networking4all. Een Amsterdamse hoster die, volgens de eigen website, vanaf de start in 2000 werkt vanuit een virtueel kantoor, waardoor partners en medewerkers, op welke locatie zij zich ook bevinden, snel en slagvaardig kunnen functioneren. De vraag is of virtueel ook winstgevend is.
Lees het volledige artikel

6. Stroomstoring in euNetworks datacenter door uitschakelen verkeerde STS tijdens onderhoud
Het euNetworks datacenter in Amsterdam is afgelopen dinsdag getroffen door een stroomstoring. Uit de request for outage (RFO) die door het datacenter verspreid is, blijkt dat de stroomstoring veroorzaakt is door een menselijke fout. Bij onderhoud aan de stroomvoorziening werd de verkeerde STS uitgeschakeld, waardoor de stroomvoorziening naar enkele datavloeren werd afgesloten.
Lees het volledige artikel

7. Hostingbedrijven blijven stug prijzen exclusief btw vermelden
Ober, mag ik een biertje? Natuurlijk, alstublieft. Dat is dan 3,65 euro. Huh? Op de prijslijst staat dat een biertje 3,00 euro kost. Ja, dat klopt meneer, maar kijk eens naar de kleine lettertjes, daar staat duidelijk aangegeven dat onze prijzen exclusief btw zijn. Dit lijkt een belachelijk voorbeeld maar dit is helaas de normale gang van zaken in de hostingbranche.
Lees het volledige artikel

8. Kijkje in het datacenter van Vancis
Wat is er nou leuker dan een kijkje nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. ISPam.nl springt in dit gat met de rubriek ‘Kijkje in het datacenter’. In deze aflevering nemen wij een kijkje bij Vancis en stelden wij Martien Bakker, Teammanager Datacenter Services bij Vancis BV, een aantal vragen over de visie van het datacenter, de klanten en de toekomst. Tot slot nemen wij aan de hand van een aantal foto’s ook daadwerkelijk een kijkje in het datacenter.
Lees het volledige artikel

9. Waarom schakelen netwerken IPv6 weer uit?
Ondanks het feit dat IPv4-adressen telkens meer opraken, wil IPv6 nog niet echt van de grond komen. De RIPE NCC merkte eerder dit jaar dat 460 netwerken recent waren gestopt om hun IPv6 prefixes te announcen. De organisatie vroeg aan de contactpersonen bij de netwerken een enquête in te vullen over het stoppen met IPv6.
Lees het volledige artikel

10. Kijkje in het datacenter van Data Center Arnhem
Wat is er nou leuker dan een kijkje nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. Gelukkig hebben wij als redactie de rubriek ‘een kijkje in de keuken van’ in het leven geroepen en kun je nu gewoon vanaf de bank ‘op bezoek’ bij verschillende datacenters. In deze aflevering nemen wij een kijkje bij Data Center Arnhem (DCA) en stelden wij Martijn Willems, Sales Manager van DCA, een aantal vragen over de visie van het datacenter, de klanten en de toekomst. Tot slot nemen wij aan de hand van een aantal foto’s ook daadwerkelijk een kijkje in het datacenter.
Lees het volledige artikel

Benieuwd naar wat de redactie de interessantste artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Anti-DDoS: toegevoegde waarde voor hosters
Het zijn eigenlijk best schokkende cijfers. Ruim 11% van alle Nederlands bedrijven heeft al eens te maken gehad met een DDoS-aanval, maar ondernemingen in het MKB zijn ronduit het vaakst de klos. Bijna een kwart van de MKB’ers heeft al eens een aanval te verduren gehad. Dat kost zo’n bedrijf gemiddeld 40.000 euro om de schade te repareren, aldus Kaspersky Lab dat begin deze week een rapport uitbracht over de impact van DDoS-aanvallen.
Lees het volledige artikel

2. Onderzoek: De gemiddelde prijs van een .nl-domeinnaam
Een .nl-domeinnaam kost gemiddeld 9,26 euro exclusief btw (11,20 euro inclusief 21% btw) per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van ISPam.nl waarbij de prijzen van .nl-domeinnamen van 25 grote hosters zijn vergeleken. Daarbij zijn we uitgegaan van de reguliere prijs voor een periode van 12 maanden.
Lees het volledige artikel

3. De mens achter het bedrijf: Con Zwinkels (OCOM)
Samen met studievriend Laurens Rosenthal heeft hij LeaseWeb opgericht; tegenwoordig is hij de Managing Director van LeaseWeb’s moederbedrijf, de OCOM. Al sinds 1997 houdt hij zich bezig met servers; vanwege een zelfbenoemde fascinatie voor techniek. In spijkerbroek en poloshirt vertelt hij over zichzelf en de totstandkoming van LeaseWeb.
Lees het volledige artikel

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. Hostingbedrijven Intelligent en Sentia kondigen fusie aan
Intelligent, de Belgische marktleider in hostingdiensten vooral bekend voor haar merken Combell, Register, Unitt en Stone IS, bundelt de krachten met het Nederlandse Sentia. Zij zijn de grootste specialist in Nederland in het beheer van schaalbare en bedrijfskritische IT-platformen. Dankzij een sterke synergie tussen beide bedrijven ontstaat een zeer divers dienstenportfolio voor SME’s en Large Enterprises. De groep gaat verder onder de naam Intelligent.
Lees het volledige artikel

2. Previder introduceert pay-per-use IaaS-platform
Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, introduceert een nieuw Infrastructure-as-a-Service platform. Previder IaaS biedt een uitstekende performance, is specifiek bedoeld voor het hosten van bedrijfskritische applicaties, en kan beheerd worden via een gebruiksvriendelijke portal. Voor maximale betrouwbaarheid wordt het IaaS-platform gehost op de twin-datacenter infrastructuur van Previder.
Lees het volledig artikel

3. Is groter altijd beter? Hoe kleinere dienstverleners de ‘Grote Vier’ de baas kunnen worden
Een recente studie van de Synergy Research Group stelt dat de cloud in een titanenstrijd verandert. De vier grootste cloud service providers (CSP’s) – Amazon Web Services, Microsoft, IBM en Google – claimen een gezamenlijk marktaandeel van 54 procent, dat in het tweede gebruiksjaar is toegenomen.
Lees het volledig artikel

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.