Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van maart: Bavaria vs Yourhosting, Kijkje in datacenter Alticom en netwerkstoring

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 6 april 2016 10:00 uur

De maand maart stond op ISPam.nl in het teken van: Bavaria vs Yourhosting, Kijkje in datacenter Alticom en een netwerkstoring. Maar er was meer te beleven in de wereld van hosting, cloud en datacenters. Hieronder een overzicht van de top 10 best gelezen artikelen, een top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van maart:

1. Dataone benadert door netwerkstoring getroffen BIT-klanten

7 maart was BIT getroffen door een netwerkstoring. Verschillende klanten van het bedrijf waren daardoor tijdelijk niet bereikbaar. Het was ook niet de enige storing in korte tijd. Een van de getroffen klanten postte zojuist op Twitter een screenshot van een e-mail van het Dataone datacenter waarin een aanbod werd gedaan om over te stappen naar aanleiding van de netwerkstoring bij BIT.
Lees het volledige bericht

 2. Mogelijk asielzoekerscentrum in pand Data Facilities Spijkenisse datacenter 

Het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers is van plan een asielzoekerscentrum te vestigen in het pand dat ook wordt gebruikt door het Data Facilities Spijkenisse datacenter. Dat blijkt uit een artikel in het Algemeen Dagblad. In een statement op de website van Data Facilities staat te lezen dat het datacenter het nieuws zelf ook uit de krant heeft moeten vernemen.
Lees het volledige bericht

 3. Yourhosting verliest rechtszaak tegen Bavaria

De rechtszaak die Bavaria tegen Yourhosting had aangespannen over het gebruik van de slogan “Zo. Nu eerst naar de cloud” is door Yourhosting verloren. In kort geding heeft de rechter uitgemaakt dat de slogan inbreuk maakt op het auteursrecht op de slagzin “Zo. Nu eerst een Bavaria”. Het verliezen van de rechtszaak betekent ook dat Yourhosting 29.237 euro proceskosten aan Bavaria mag betalen.
Lees het volledige bericht

 4. Juridische zaken: Een klant stuurt een vervalst screenshot als bewijs van betaling, wat nu?

Stel je hebt een klant die met spoed een aantal servers nodig heeft. De klant zegt de factuur direct te hebben betaald per bankoverschrijving en stuurt als bewijs daarvan een screenshot van de banktransactie. Op basis daarvan lever je aan de klant maar uiteindelijk komt de betaling maar niet binnen. Wat blijkt, de klant heeft de betaling helemaal niet gedaan en in plaats daarvan het screenshot vervalst. Dit is een casus die beschreven staat op webhostingtalk.nl.
Lees het volledige bericht

 5. Uitgevallen core switch zorgt voor netwerkstoring BIT

BIT is 7 maart getroffen door een netwerkstoring die is veroorzaakt door een uitgevallen core switch, zo blijkt uit mededelingen op de storingspagina van het bedrijf en verschillende meldingen van getroffen klanten op Twitter. Ook de website van SIDN was onbereikbaar door de storing.
Lees het volledige bericht

 6. Kijkje in het datacenter van Alticom

Wat is er nou leuker dan een kijkje nemen binnen in een datacenter? Het is voor onze bezoekers onmogelijk om elk Nederlands datacenter zelf te bezoeken. Gelukkig hebben wij als redactie de rubriek ‘een kijkje in de keuken van’ in het leven geroepen en kun je nu gewoon vanaf de bank ‘op bezoek’ bij verschillende datacenters. In deze aflevering nemen wij een kijkje bij Alticom en stelden wij Robin Verlangen, Director Marketing & Sales bij Alticom, een aantal vragen over de visie van het datacenter, de klanten en de toekomst. Tot slot nemen wij aan de hand van een aantal foto’s ook daadwerkelijk een kijkje in het datacenter.
Lees het volledige bericht

 7. De jaarcijfers bekeken: CJ2 Hosting

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van CJ2 Hosting. Een hoster met 14 jaar ervaring uit het noorden van het land die, volgens de eigen website, haar eigen netwerk en IP space beheert, waardoor zij niet afhankelijk zijn van derde partijen.
Lees het volledige bericht

 8. Storage Stories: RealHosting

Deze keer vertelt Pim Effting ons voor de rubriek Storage Stories hoe RealHosting zijn webhostingomgeving heeft ingericht. Effting is mede-eigenaar en oprichter van RealHosting dat zich hoofdzakelijk richt op webhosting en managed hosting. RealHosting gebruikt al geruime tijd Virtuozzo en Plesk van Parallels. Het is dan ook geen verrassing dat toen zij in 2012 zocht naar een HA-oplossing voor haar storage-infrastructuur, de keuze viel op Parallels Cloud Storage. Dit is een software oplossing voor gedistribueerde opslag bestaande uit een cluster van servers met lokale storage die gepoold wordt.
Lees het volledige bericht

 9. Proactieve server- en netwerk monitoring door nieuw monitoringsysteem van Icinga

Tijdens een intern overleg bij BIT kwamen we tot de conclusie dat het wel eens tijd werd om ons monitoringsysteem te upgraden. Sinds de installatie 8 jaar geleden zijn er betere open-source monitoringpakketten beschikbaar gekomen. Nadat we een aantal van deze pakketten hadden getest, kwam Icinga voor ons als beste uit de bus. De voornaamste reden was dat het systeem bijzonder dynamisch te configureren is en naadloos aansluit op de werking van onze administratiesystemen.
Lees het volledige bericht

10. De mens achter het bedrijf: Anne-Sophie Lotgering, Orange Business Services

De ICT-top is nog steeds een mannenbolwerk, maar zo langzamerhand komt er een generatie jonge vrouwen die – om maar eens een flauwe woordspeling te gebruiken – hun mannetje staan in de business. Anne-Sophie Lotgering hoort bij die generatie. Haar talent werd ontdekt en erkend bij Orange, waar ze nu, Senior Vice President Europe, Russia and CIS is bij Orange Business Services  Wat drijft haar en hoe haalt ze het beste uit de zevenhonderd mensen die aan haar rapporteren, voor wie ze verantwoordelijk is? Het resultaat is een openhartig gesprek aan de hand van zeven kernwoorden. “De toekomst is een mooie belofte.”
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

 1. Hoe werkt managed hosting bij: Tuxis

Deze keer hebben een gesprek met Ronald Otto en Mark Schouten. Samen zijn ze Tuxis dat in 2010 is opgericht. Tuxis heeft vier datacenters. Drie daarvan staan in Ede en eentje bevindt zich in Apeldoorn. Tuxis richt zich met name op ICT dienstverleners en bedrijven met eigen systeembeheerders. Ook voor deze groep klanten bestaat behoefte aan managed hosting. In dit interview vertellen Otto en Schouten hoe zij dat verzorgen.
Lees het volledige bericht

 2. GoDaddy rolt Cloud Servers wereldwijd uit, ook vanuit Amsterdam

GoDaddy gaat haar Cloud Servers wereldwijd uitrollen vanuit vier datacenters, waaronder Amsterdam. De Cloud Servers werden als bèta vorig jaar april gelanceerd, tot nu toe was de dienst slechts beperkt beschikbaar. Met de wereldwijde uitrol wordt Cloud Servers als dienst nu leverbaar in 44 landen. Daarmee wordt het direct een serieuze concurrent voor Amazon en Azure, althans voor ontwikkeling.
Lees het volledige bericht

3. Hoe gaat het met de brancheorganisaties anno 2016?

De afgelopen tijd is er het nodige gebeurd rondom de verschillende brancheorganisaties voor aanbieders van cloud-, datacenter- en hostingdiensten. Het is daarom een mooi moment om de balans op te maken. Hoe staan de verschillende clubs ervoor die de branche vertegenwoordigen en verenigen?
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. Bavaria spant kort geding tegen Yourhosting aan om slogan

Morgen, 9 maart, staan bierbrouwer Bavaria en clouddienstenprovider Yourhosting tegenover elkaar in de rechtszaal. De inzet is het gebruik van de slogan ‘Zo, nu eerst naar de cloud, Yourhosting punt nl slash zakelijk’, die door Yourhosting is ingezet in een radiocampagne.Bij dagvaarding claimde Bavaria dat met de slogan inbreuk wordt gemaakt op het merkenrecht dat zij hebben op de zinnen ‘Zo’, ‘ZO NU EERST EEN BAVARIA’ en ‘Zo, nu eerst ’n Bavaria”. Volgens Yourhosting zit er geen bijzondere originaliteit of onderscheidend vermogen in deze zinnen om als merk te kunnen gelden. Daarmee vervalt de bescherming onder het ingeroepen merkenrecht.
Lees het volledige bericht

2. ISPam.nl trakteert bedrijven op taart bij een vervulde vacature

ISPam.nl trakteert bedrijven in de cloud-, datacenter- en hostingbranche die een nieuwe collega weten aan te trekken op taart. Op de dag dat de eerste nieuwe collega in dienst treedt bij een bedrijf trakteert ISPam.nl het hele team inclusief de nieuwe collega op taart. Het enige dat bedrijven hoeven te doen is hun vacature(s) op het ISPam.nl Job board plaatsen en zodra de (eerste) nieuwe collega is gevonden te laten weten op welke dag deze begint. ISPam.nl zorgt er dan voor dat er op die dag rond koffietijd een overheerlijke taart voor het hele team inclusief de nieuwe collega wordt bezorgd.
Lees het volledige bericht

 3. Eerste aansluitingen op gezamenlijk programma van hosting- en cloud providers ter bestrijding van cybercrime en abuse gerealiseerd

Het gezamenlijke initiatief AbuseHUB van ISPConnect, de Dutch Hosting Provider Association en Abuse-IX is gestart met de pilotfase. De eerste hosting providers zijn aangesloten om doelmatig abuse van het internet en cybercrime te kunnen bestrijden, zo maakt ISPConnect bekend. De sector toont daarmee haar zelfregulerende karakter en het vermogen om het initiatief te nemen bij de bestrijding van problemen die een bredere maatschappelijke impact hebben.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.