Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van juli en augustus: Jaarcijfers bekeken, opvallende voorwaarden, hoe is het om te werken bij en overnames

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 1 september 2016 11:00 uur

De maanden juli en augustus stond op ISPam.nl in het teken van: Jaarcijfers bekeken, opvallende voorwaarden, hoe is het om te werken bij en overnames. Hieronder een overzicht van de top 5 van best gelezen artikelen, een top 5 van de best gelezen bijdragen en ook een top 10 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de top 5 best gelezen artikelen van juli en augustus:

1. De jaarcijfers bekeken: CloudVPS

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van CloudVPS. Een Rotterdamse hoster waarbij, volgens de eigen website, hun mensen de grootste kracht van het bedrijf zijn en een bedrijf dat zelf aangeeft sinds 2008 sterk gegroeid te zijn.
Lees het volledige bericht

 2. Opvallende voorwaarden: Argeweb

In de rubriek ‘Opvallende voorwaarden’ nemen we de algemene voorwaarden van datacenters en hosters onder de loep. Welke opvallende zaken hebben bedrijven in hun kleine lettertjes verstopt. Vandaag bekijken we de voorwaarden van Argeweb (een dochterbedrijf van KPN) dat een paar opvallende bepalingen in zijn algemene voorwaarden heeft staan.
Lees het volledige bericht

 3. De jaarcijfers bekeken: SmartDC Holding

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van SmartDC Holding.
Een moederbedrijf van SmartDC, een Rotterdams datacenter dat sinds 2009 opereert vanuit de monumentale Van Nelle-fabriek.
Lees het volledige bericht

 4. Opvallende voorwaarden: Byte

In de rubriek ‘Opvallende voorwaarden’ nemen we de algemene voorwaarden van datacenters en hosters onder de loep. Welke opvallende zaken hebben bedrijven in hun kleine lettertjes verstopt. Vandaag bekijken we de algemene voorwaarden van Byte met een aantal interessante bepalingen.
Lees het volledige bericht

 5. Landelijk dekkend LoRa entree tot nieuwe datadiensten van hosters

Toch een beetje raar. KPN hield woord en kondigde enige weken geleden aan dat het een landelijk dekkend LoRa-netwerk heeft. Nederland is daarmee het eerste land ter wereld met een dekkend LoRa-netwerk (Long Range Low Power). En dat is best iets om trots op te zijn. Desondanks was de aandacht voor dit feit minimaal. Een paar techsites vonden het de moeite van het vermelden waard. Dat was het.
Lees het volledige bericht

Benieuwd welke bijdragen het best gelezen werden? Hierbij de top 5:

 1. Hoe is het om te werken bij Networking4all?

HYPR helpt graag om de vacatures in de hostingsector op een goede manier te vullen. Daarom belichten we regelmatig een hostingbedrijf waar vacatures openstaan. Deze keer vragen we ons af hoe het is om te werken bij Networking4all.
Lees het volledige bericht

 2. Leuk die cloud – maar heb ik volgend jaar nog wel een baan?

Mede dankzij de komst van de cloud werken wij met zijn allen in een enorm dynamische arbeidsmarkt. Als we Gartner mogen geloven dan zullen de ontwikkelingen de komende periode de arbeidsmarkt alleen nog maar meer veranderen. Voor sommige van ons heeft dit een bijzonder prettige uitwerking op onze portemonnee (hoeveel belletjes en berichtjes krijg jij per week van recruiters?). Voor anderen kan het vervolg wel eens noodlottig worden.
Lees het volledige bericht

 3. Hosting Hot Topic: Het omgaan met abuse door hosters

Tijdens de derde editie van Hosting Hot Topic op woensdag 30 juni 2016 is besproken hoe hosters met abuse van hun diensten omgaan. Vragen die daarbij de revue passeerden, waren wat hosters zelf tegen misbruik van hun diensten kunnen doen, op welke manier hosters kunnen samenwerken om abuse te bestrijden en wat de rol van de overheid zou moeten zijn? Abuse van hostingdiensten komt veelvuldig en in verschillende vormen voor. Het is een veelkoppig monster dat niet met één enkele oplossing te bestrijden is. Dat maakt abuse van hostingdiensten een groot en lastig op te lossen probleem
Lees het volledige bericht

 4. Antagonist: klanttevredenheid is een continu proces

In de rubriek over klanttevredenheid onderzoekt ISPam.nl regelmatig hoe Nederlandse webhosters erin slagen hun klanten tevreden te krijgen en te houden. Deze week is Antagonist aan het woord. Antagonist biedt officieel sinds 2004 al webhosting aan. “In het begin hadden we vooral techneuten als klant, maar nu is onze doelgroep veel breder en hebben we veel zakelijke klanten, zzp’ers, webshops en ook particulieren”, zegt Jeroen Wolsink die binnen Antagonist verantwoordelijk is voor de strategie en marketing.
Lees het volledige bericht

5. Hoe werkt e-mail beveiliging deel 4: SPF, DKIM en DMARC

E-mail is nog steeds één van de belangrijkste communicatiemiddelen ter wereld. Maar omdat het een communicatiemiddel is dat niet zonder het internet kan, is veiligheid van groot belang: onbeveiligd e-mail verkeer kan betekenen dat het afgeluisterd of misbruikt kan worden. In deze serie gaan we dieper in op problemen die kunnen voorkomen bij het niet, of verkeerd, beveiligen van e-mail verkeer.
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 10 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen 2 maanden:

 1. Intelligent neemt Byte en HostingXS over

Intelligent, de bedrijvengroep gespecialiseerd in hostingdiensten, verwelkomt Byte en HostingXS tot de groep. Beide specialiseren zich in hosting van e-commerce software. Door deze overnames wordt Intelligent meteen de marktleider in e-commerce hosting in Nederland en werkt ze verder aan de consolidatie van de lokale SME-markt.
Lees het volledige bericht

 2. Eurofiber Group neemt Dataplace over

Eurofiber Group heeft met de aandeelhouders van Dataplace overeenstemming bereikt om 100% van de aandelen over te nemen. De overeenkomst is op 22 augustus jl. geëffectueerd. Met deze acquisitie voegt Eurofiber een tweede datacenter toe. Het concern verstevigt daarmee zijn positie in de regionale datacentermarkt. De eigenaar en oprichter van Dataplace, Gerben van der Veen, geeft vanaf vandaag leiding aan de datacenteractiviteiten binnen de Eurofiber Group.
Lees het volledige bericht

 3. Dataplace verleent opdracht voor bouw van aangrenzend datacenter en verdubbelt haar capaciteit

Dataplace, een carrier neutraal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) heeft op 21 juli 2016 de aannemersovereenkomst voor de uitbreiding van het datacenter ondertekend met Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam. De opdracht vloeit voort uit de groeiende bezetting van het eerste datacenter van Dataplace en biedt Dataplace de mogelijkheid de capaciteit te verdubbelen. Stout kwam als beste partij uit de bus in het selectieproces dat begeleid is door Van Es Architecten uit Sliedrecht.
Lees het volledige bericht

 4. Equinix Investeert 96 miljoen euro in nieuw Amsterdams datacenter

Equinix, het wereldwijde bedrijf voor interconnectie en datacenters, kondigt aan dat het een nieuw International Business Exchange™ (IBX®) gaat bouwen in Amsterdam bij de bestaande campus bij Science Park. Het nieuwste datacenter, genaamd AM4, zal de groeiende vraag naar Platform Equinix™ in Amsterdam, één van de meest netwerkdichte locaties in de wereld, faciliteren. Equinix kondigde ook aan dat het nu ook directe connectiviteit aanbiedt van AWS in Amsterdam.
Lees het volledige bericht

 5. EQT Mid Market investeert in Nederlandse IT-dienstverlener TransIP

EQT Mid Market Investment Strategy (“EQT Mid Market”) is overeengekomen om een belang in TransIP Group B.V. (“TransIP” of “het Bedrijf”) over te nemen van oprichter Ali Niknam. TransIP is de grootste onafhankelijke domeinnaam-, hosting- en VPS-leverancier in de Benelux met een focus op tech-savvy klanten. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Leiden en telt circa 70 medewerkers. Voor EQT Mid Market is dit de eerste investering in de Benelux.
Lees het volledige bericht

 6. Hosted.nl bestaat 10 jaar!

In 2006 opende Hosted.nl haar deuren op de webhostingmarkt. De afgelopen tien jaar heeft de organisatie een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen zien we dat terug aan de stijgende lijn van trouwe klanten, ook de uitbreiding qua werknemers is hier een zichtbaar kenmerk van. Hosted.nl is ambitieus en gemotiveerd om deze groei vast te houden en heeft de missie om de komende drie jaar een sterke marktpositie te bemachtigen binnen Nederland en België.
Lees het volledige bericht

 7. Reformatorisch Dagblad kiest hosting van Tuxis voor vernieuwde site

Maandag is de vernieuwde website van het Reformatorisch Dagblad, RD.nl, live gegaan! Maar niet alleen hun website is vernieuwd, alle onderliggende infrastructuur is nieuw. In de afgelopen maanden hebben Tuxis en de EMG (Erdee Media Groep) hard gewerkt aan een nieuwe hostingoplossing. Op basis van het Tuxis Cluster Concept hebben zij voor de EMG een cluster mogen bouwen. Verdeelt over drie locaties in Ede met hun eigen 10Gbit ring. En omdat voor de EMG  bereikbaarheid van de site natuurlijk enorm belangrijk is, is het mogelijk om zelfs bij uitval van twee van de drie locaties door te draaien.
Lees het volledige bericht

 8. Combell neemt sectorgenoot Openminds over

Combell, Belgisch marktleider in hosting, neemt het Gentse Openminds over. Openminds is vooral bekend voor server management op maat. Samen zullen ze de DevOps-aanpak van Combell verder uitbouwen. Met een sterke focus op server management, vaak volledig op maat van de klant, heeft Openminds zichzelf op de kaart gezet. Het team van 21 medewerkers werkt voornamelijk voor web agencies en grotere bedrijven met hoge eisen rond maatwerk, flexibiliteit en beschikbaarheid. Combell, Belgisch marktleider in hosting, neemt Openminds nu over.
Lees het volledige bericht

 9. Nieuwe Commercieel Directeur voor Uniserver

Na 16 jaar intensief aan de opbouw en uitbouw van Uniserver te hebben gewerkt, draagt medeoprichter Hugo van Diepen de commerciële verantwoordelijkheid over aan Daniëlle Vogelenzang. De strategie en focus van Uniserver als organisatie blijft hetzelfde. Uniserver zal zich, onder dagelijkse leiding van Ronald Bezuur (eigenaar en Algemeen Directeur), Chango Eersel (Operational Directeur) en Daniëlle Vogelenzang (Commercieel Directeur), op dezelfde manier blijven inzetten om haar klanten te voorzien van kwalitatieve clouddiensten.
Lees het volledige bericht

 10. De Cloud onder Controle

Donderdag 9 juni kwamen, op uitnodiging van Solvinity en partner Axians, 15 IT-managers bijeen in The Outlook, het hoofdkwartier van Microsoft op Schiphol, om zich te laten bijpraten over de weg naar de cloud. Waar begin je, hoe richt je deze in en waarmee moet je rekening houden? De aftrap werd verricht door Jan Depping, Technical Strategist Azure bij Microsoft. In zijn presentatie schetste hij de enorme veranderingen die de hele sector doormaakt onder invloed van cloud computing. Niet alleen verschuift het accent van hardware (‘ijzer’) naar software en van producten naar diensten, maar meer in zijn algemeenheid ook van bezit naar gebruik.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.