Hoe is het om te werken bij Networking4all


HYPR helpt graag om de vacatures in de hostingsector op een goede manier te vullen. Daarom belichten we regelmatig een hostingbedrijf waar vacatures openstaan. Deze keer vragen we ons af hoe het is om te werken bij Networking4all.

Networking4all is in de hostingsector vooral bekend vanwege de verkoop van SSL-certificaten. Het bedrijf is ooit opgericht door Frank Leest. Die nu nog steeds CEO is. En de verkoop van verschillende soorten SSL-certificaten behoort nog steeds tot de hoofdactiviteit van Networking4all. “We zijn een internetbeveiligingsbedrijf dat gespecialiseerd is in SSL en daarnaast ook domeinnamen en hosting aanbiedt”, legt Jenke van Gerven van Networking4all uit.

Networking4all is een relatief jong bedrijf met circa 30 medewerkers. Opvallend aan het bedrijf is de manier van werken. Bijna alle medewerkers werken doorgaans vanuit huis. Enkele keren per maand komen ze naar het kantoor in Utrecht. “Hoewel we vooral vanuit huis werken, werken we heel veel samen. We hebben meerdere keren per dag contact met collega’s en spreken af en toe op kantoor af.” Het werk zou daarom vergelijkbaar zijn met iemand die vanuit huis een eenmanszaak runt.

Sales Order Representative

Networking4all is op zoek naar verkopers. De nieuwe collega’s krijgen de titel Sales Order Representative op hun visitekaartje. Die baan houdt concreet in dat de persoon SSL-certificaten, domeinnamen en hosting aan klanten gaat verkopen. Maar de functie omhelst meer dan alleen het verkopen van hostingproducten. “Je bent letterlijk de spil in het klantbelevingsproces. Binnen de functie krijg je te maken met sales, techniek, klantbeleving, aftersales en aftercare waarbij de nadruk ligt op orderbegeleiding”, zo staat in de vacaturetekst. En dat in een prettige gemoedelijke sfeer zonder onderlinge competitie, volgens Van Gerven.

Dat wil niet zeggen dat Networking4all geen ambitieuze doelstelling heeft. Het bedrijf streeft ernaar de grootste te zijn in Nederland als het gaat om SSL-certificaten. Networking4all richt zich op zakelijke klanten van klein tot groot. Daarbij verkoopt het direct aan eindklanten maar ook veel indirect via resellers, vaak hostingpartijen.

Vooral vanwege de wet- en regelgeving zijn SSL-certificaten in trek, constateert Van Gerven. “Voor de verwerking van persoonsgegevens moeten webshops en andere bedrijven een beveiligde verbinding hebben. We hebben de vraag naar SSL-certificaten daarom ook flink zien stijgen de laatste tijd.”

Bijspijkeren

Voor de salesfuncties waarvoor mensen worden gezocht, is ICT-kennis uiteraard wel gewenst, maar niet verplicht want dat is ook aan te leren. “De nieuwe collega’s worden vanaf het begin opgeleiden en bijgespijkerd over de producten en ook over de hostingmarkt, omdat informatievoorziening voor Networking4all, zowel intern voor de (nieuwe) collega’s als extern voor onze klanten en partners, via onder andere het blog, zeer hoog in het vaandel staat.”

Verder is (enige) commerciële ervaring noodzakelijk. Kennis van de Engelse taal is een vereiste en kennis van het Frans is een pre omdat Networking4all (vanuit Nederland) ook zaken doet in Frankrijk. En belangrijk is ook dat de medewerker enthousiast is en een goede telefoonstem heeft, omdat hij of zij ook telefonisch ondersteuning aan de klanten zal geven.

Niet locatiegebonden

Bij Networking4all hebben de collega’s ondanks de fysieke afstand een goede onderlinge band, vertelt Van Gerven. “Ongeveer twee keer per jaar houden we teamuitjes, ook kunnen medewerkers intern opleidingen en trainingen volgen. En een voordeel van het vele werken vanuit huis, is dat de woonplaats van de nieuwe collega niet zo belangrijk is.”

Het personeelsbestand is erg verschillend omdat de medewerkers uit alle provincies komen. “Dat kan omdat we toch niet zoveel naar kantoor hoeven te komen”, zegt Van Gerven. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn wel zaken waarop gelet wordt bij nieuwe kandidaten. “Wie bij ons zeker niet moet solliciteren”, besluit Van Gerven, “zijn mensen die denken dat thuiswerken lekker achterover leunen is.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Dit artikel wordt u aangeboden door Networking4all

Networking4all is een deskundige en service gerichte leverancier van SSL certificaten, veiligheidsscans en overige internet security producten. Networking4all bedient a-merken die actief zijn in branches zoals de detailhandel, zakelijke dienstverlening, ICT, industrie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid.

Al sinds 2000 wordt Networking4all door haar klanten gewaardeerd voor de persoonlijke service, vakkennis en snelle levering. Networking4all is tevens preferred partner van de meest vertrouwde SSL merken, zoals Symantec, Thawte, GeoTrust, Certum en GlobalSign.

Bekijk direct ons aanbod, bescherm uw website of word reseller.

Geschreven door Edwin Feldmann (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Edwin Feldmann van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via redactie@ispam.nl of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...