Interview HostingCon Europe: de Bar Crawl!

  • Door
  • Serge Gielkens (HYPR: Hosting Your PR)
  • (PR-bureau:
  • HYPR: Hosting Your PR)
  • geplaatst op
  • 3 oktober 2016 10:00 uur

Aansluitend op de eerste dag van HostingCon Europe organiseren phoenixNap en EvoSwitch ook dit jaar weer samen de Bar Crawl. Zoals voorgaande jaren belooft het weer een geweldige avond te worden met veel lol, gezelligheid en natuurlijk gratis drankjes met hapjes. Voor dit artikel hebben we een gesprek met de personen achter de Bar Crawl: Martin Wielomski van phoenixNAP en Sander Deutekom van EvoSwitch.

Martin vertelt dat de Bar Crawl eigenlijk teruggaat op HostingCon US. “Daar hebben we de Bar Crawl al acht jaar achter elkaar georganiseerd en inmiddels is het daar een echte traditie. Toen HostingCon drie jaar geleden de stap naar Europa maakte, hebben we meteen gedacht: ‘waarom zouden we niet hetzelfde in Europa doen?’ In Nederland is EvoSwitch een hele goede businesspartner van ons. Naast een zakelijke samenwerking organiseren we met elkaar al meerdere van dit soort happenings. Daardoor was het idee snel geboren om samen met EvoSwitch de Bar Crawl ook hier in Nederland tot een nieuwe traditie te gaan maken.”

Hij vertelt dat de achterliggende gedachte is om de mensen uit de hosting-, datacenter- en cloudindustrie samen te brengen in een volledig informele omgeving. “Dit geeft je de mogelijkheid om meer persoonlijke relaties aan te gaan. Het maakt niet uit of dat nu je business partners zijn, collega’s, klanten of zelfs concurrenten. Je laat de zakelijke drukte even achter je en hoeft alleen maar een goed humeur mee te nemen om op de Bar Crawl een leuke, gezellige avond te beleven.”

Beiden merken duidelijk dat de Bar Crawl aan populariteit wint. Sander constateert dat onder meer door het aantal aanmeldingen dat ze al hebben. “Het gaat alweer harder dan vorig jaar. Nog voordat we de eerste aankondiging de deur uit hadden gedaan, kregen we al de eerste inschrijvingen binnen. Inmiddels zitten we al voor 2/3 vol. We zien de toenemende populariteit ook in de berichtgeving, bijvoorbeeld in jullie eigen artikel waarin jullie hopen op wederom een Bar Crawl rondom HostingCon Europe. We hebben zelfs vragen over de Bar Crawl bij onze salesmensen gekregen. Dan is het voor ons glashelder dat de Bar Crawl een begrip is geworden.”

“Ander dan bij reguliere borrels blijf je niet op één plek,” zegt Martin. “Wij trekken door Amsterdam heen. Meestal gaan we naar twee of drie locaties waar je drankjes en hapjes kunt nemen.” Sander ziet dat het door de stad gaan aanstekelijk werkt. “Vorig jaar hadden we twee locaties gereserveerd om de groep mee naar toe te nemen. Toen is na afloop van de Bar Crawl op de tweede locatie nog een grote groep zelf met elkaar verder getrokken naar een derde plek. Dat geeft aan hoe gezellig het is en hoe goed de onderlinge band is.”

Dit jaar is niet anders dan de voorgaande edities. Het is een succesformule, aldus Sander. “De Bar Crawl slaat al twee jaar achter elkaar heel goed aan. Steeds meer mensen beginnen erover te praten. Never change a winning team en dus houden we de Bar Crawl in dezelfde vorm.”

Geschreven door Serge Gielkens (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Serge Gielkens van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.