Hoe is het om te werken bij Byte?

  • Door
  • Serge Gielkens (HYPR: Hosting Your PR)
  • (PR-bureau:
  • HYPR: Hosting Your PR)
  • geplaatst op
  • 24 augustus 2016 08:00 uur

ISPam helpt graag mee om de vacatures in de hostingsector goed op te vullen. Daarom belichten we regelmatig bedrijven die vacatures hebben openstaan. Voor deze aflevering van de rubriek “Hoe is het om te werken bij” hebben we een gesprek met Lilyan Wassink. Zij werkt bij Byte als HR manager. Byte is een hostingprovider voor websites op basis van o.a. WordPress, Joomla en Drupal. De laatste jaren focust de hostingprovider zich op het e-commerce softwarepakket Magento. Sinds juni dit jaar maakt Byte deel uit van de Intelligent groep, waardoor het nauw samenwerkt met andere grote hosters in Nederland en België.

Het bedrijf

We vragen Lilyan wat voor bedrijf Byte is. “Het leuke aan Byte is dat het heel actief de samenwerking met de developers community en webbureaus opzoekt. Hierdoor weten we precies wat er speelt in de markt en waar we developers blij mee kunnen maken.”

De hostingmarkt groeit in rap tempo en de concurrentie is stevig. Het is dus voor Byte belangrijk om zich te profileren. Lilyan vertelt hoe Byte dat aanpakt:

“We willen ons onderscheiden door de klant te ontzorgen. Daarmee bedoelen we dat de klant zoveel mogelijk tijd kan besteden aan waar hij goed in is: websites bouwen, producten verkopen, of wat dan ook. Wij vinden dat de klant zo weinig mogelijk bezig moet zijn met hostinggerelateerde taken. Dat moet allemaal zo efficiënt mogelijk gaan. Daarom bouwen we zelf een hoop tools waarmee klanten heel gemakkelijk hun website kunnen updaten, versnellen en tweaken. We ontwikkelen zelf ook speciale tools waarmee je bottlenecks kunt opsporen, analyses kunt doen en we zijn met nog veel meer toffe dingen bezig. Vanuit één centrale plaats, het Service Panel dat we ook zelf gebouwd hebben, kunnen klanten dus eigenlijk hun hele website beheren en verbeteren. Juist omdat we ons voornamelijk op webshops richten, is het belangrijk dat de website snel, goed te vinden en altijd online is. Anders loopt onze klant inkomsten mis.”

Lilyan vertelt verder dat Byte onlangs een nieuw platform heeft ontwikkeld, speciaal voor Magento webshops. “Voor Magento shops hebben we een nieuw product neergezet onder de naam Hypernode. Daarin hebben we onze kennis en ervaring van meer dan 12 jaar Magento hosting verwerkt. Het is echt op basis van een revolutionaire techniek, we zijn er enorm trots op en klanten zijn super enthousiast. De infrastructuur nemen we afhankelijk van het pakket bij DigitalOcean of Amazon af. Daardoor kunnen wij ons focussen op het bouwen van de softwarelaag op de hosting zodat Magento goed en snel kan draaien.”

De werkvloer

Momenteel heeft Byte 43 mensen in dienst. De groep is jong met een gemiddelde leeftijd tussen de 25 en 35 jaar en er is een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers. Lilyan: “Onze mensen zijn hoofdzakelijk HBO en WO geschoold.

Er heerst bij Byte een bijzondere cultuur. De sfeer is heel informeel en socializen vinden we belangrijk. ‘Work hard, play hard’ is ons motto. Zo hebben we de vrijdagmiddagborrel en ook de woensdagmiddagborrel mag niet ontbreken. Eens per jaar gaan we een weekend weg. Als je hier werkt, zo ervaar ik het althans, dan heb je er ook een stel vrienden bij.”

Ze gaat verder: “Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng en we werken echt als een team. Daar moet je natuurlijk wel mee om kunnen gaan. Als dat niet zo is, dan pas je helaas niet zo goed bij Byte. Dat merk je snel genoeg, we zijn hier heel open en eerlijk naar elkaar. Maar als je dat wel heel fijn vindt, dan heb je hier echt een fantastische werkomgeving.”

Gezocht

Lilyan vertelt dat Byte op zoek is naar met name mensen voor de techniek, maar ook voor sales, marketing en support. “Vacatures kunnen we in het algemeen goed invullen, maar voor techniek is het wat lastiger. Dat geldt helaas voor elke technische organisatie tegenwoordig. We hebben erg veel ambitie en daar kan ons 12-koppige Techteam nog best wat goede handen bij gebruiken. We zijn op zoek naar technische seniors die bij een heel leuk, niet al te groot, bedrijf willen werken waar je veel inbreng hebt, we mooie techniek bouwen, een fantastische sfeer hangt en je een mooi arbeidsvoorwaardenpakket krijgt.”

Tot slot

Als laatste vragen we Lilyan of ze nog tips heeft voor sollicitanten. “Stuur het liefst een motivatie mee, een CV alleen zegt niet altijd voldoende. We vinden het erg leuk om te weten waarom jij bij ons wilt werken. Wees verder vooral jezelf. Wij zijn zelf ook eerlijk. Mocht je bepaalde competenties missen, laat dan zien dat je hiervoor je eigen verantwoordelijkheid durft te nemen.”

Geschreven door Serge Gielkens (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Serge Gielkens van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.