Hoe is het om te werken bij Mijndomein?

  • Door
  • Serge Gielkens (HYPR: Hosting Your PR)
  • (PR-bureau:
  • HYPR: Hosting Your PR)
  • geplaatst op
  • 31 augustus 2016 08:00 uur

ISPam helpt graag om de vacatures in de hostingsector op een goede manier te vullen. Daarom belichten we regelmatig een hostingbedrijf waar vacatures openstaan. Ditmaal belichten we voor de rubriek ‘Hoe is het om te werken bij’ het bedrijf Mijndomein.

Sinds 2003 biedt het diensten voor domeinnaamregistratie en webhosting. Het motto is “Iedereen een website” en die belofte heeft het inmiddels ruim waargemaakt. Bijna 600.000 domeinnamen voor meer dan 190.000 klanten beheert Mijndomein namelijk. Servaas Raedts is manager Klantbeleving bij Mijndomein en vertelt ons hoe het is om hier te werken.

Eenvoud, eerlijk en eigenwijs

In het kantoor van Mijndomein hangt het volgende citaat van oprichter en eigenaar Henri de Jong: “Als het niet kan, dan wordt het pas leuk!” Servaas vertelt dat de kracht van Mijndomein precies zit in die eigenwijsheid. “We zetten vraagtekens bij onmogelijkheden en betreden graag vastgeroeste markten om die op te schudden. Zo is Mijndomein ontstaan.”

Volgens Servaas begon Mijndomein in een tijd dat het ingewikkeld was om een domeinnaam te laten registreren. “Henri vond dat dit eenvoudiger moest kunnen. We waren de eerste speler die de toen heersende domeinnaammarkt openbrak. We verkopen een goed product waar behoefte aan is en waar klanten om vragen. Daarvoor hanteren we een eerlijke prijs zonder verborgen kosten. Bovendien is ons product compleet en zijn we betrokken bij de klant.“

Inmiddels begeeft Mijndomein zich ook op hele andere gebieden. “Dit heeft alles te maken met onze eigengereidheid”, zegt Servaas. “Ik werk ook één dag per week voor Mijndomeinauto. Dat is 6 jaar geleden ontstaan toen we reclameruimte op abri’s wilden huren. Gezien de vraagprijs besloot onze directeur dat we voor dat geld beter auto’s konden laten rijden. Klanten leasen nu een auto met onze reclame erop. Het voordeel voor de klant is dat het hem enkele tientjes per maand scheelt. Toentertijd bestond privé lease nog niet, maar inmiddels is ons idee massaal gekopieerd.”

Werkvloer

Bij Mijndomein werken ongeveer 35 mensen. Samenwerking en creativiteit zijn belangrijk. “We hebben geen top-down structuur, maar stralen uit dat we het samen klaren. Iedereen steekt de handen uit de mouwen. Ook het management is een meewerkend voorman. We dagen elkaar uit om ideeën te ‘pitchen’. Als je het management overtuigt, krijg je een startbudget.”

Servaas vertelt dat teams binnen Mijndomein altijd multidisciplinair zijn. “Niet alles wat technisch werkt, sluit namelijk aan bij de wens van onze klant. Bovendien hebben we verschillende soorten klanten. Dat varieert van websitebouwers en eenmanszaken tot het MKB. Daarom denken we vanuit alle niveaus mee. We betrekken er soms zelfs klanten bij.”

Juist als manager Klantbeleving weet Servaas hoe belangrijk een goede samenwerking tussen verschillende disciplines is. “Onze klanten zijn divers. Daarom hebben we in mijn team echte techneuten om de technische problemen op te lossen. Tevens werken er ook mensen die administratief sterk zijn om vragen over facturatie te beantwoorden.”

Verder is de sfeer informeel en vriendschappelijk. “We schakelen snel en zijn open naar elkaar. Er heerst een hele leuke sfeer en vieren succes. Dat is belangrijk omdat je het werk als prettig moet ervaren en niet alleen als uit te voeren taak. Ik durf te zeggen dat we misschien soms wel meer vrienden dan collega’s zijn.”

Kandidaten

Momenteel heeft Mijndomein een aantal vacatures, zowel technisch, communicatief als commercieel. Servaas zegt dat Mijndomein aan het uitbreiden is maar dat het sowieso altijd geïnteresseerd is in talent. Daarbij telt een juiste instelling. “Je moet onconventioneel kunnen denken en vooral eigen ideeën meenemen. Wij gaan niet precies zeggen wat je moet doen. Daardoor heb je veel vrijheid. We vragen daarvoor wel dat je ervoor gaat en je eigen verantwoordelijkheid toont.”

Verder vertelt hij je een teamplayer moet zijn. “Je moet weliswaar zelfstandig kunnen werken, maar wel samen in een team met goed onderling overleg. We werken namelijk multidisciplinair en stimuleren dat je als team doelstellingen formuleert en nastreeft.”

Tot slot

Aan het eind vertelt Servaas wat hij in het bijzonder bij Mijndomein waardeert. “Ik vind het heel mooi dat we onze werknemers in hun kracht zetten. Mensen groeien intern heel sterk door. We hebben een eigenaar die je stimuleert en uitdaagt om met creatieve ideeën te komen. Daardoor kom je als medewerker verder dan je in eerste misschien zou denken. In onze vacatures zie je daarom ook niet heel precies afgebakende functie-omschrijvingen. Als je hier binnenkomt, krijg je daadwerkelijk meer kansen om dingen op te pakken.”

Geschreven door Serge Gielkens (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Serge Gielkens van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.