Hoe is het om te werken bij Tilaa?

  • Door
  • Serge Gielkens (HYPR: Hosting Your PR)
  • (PR-bureau:
  • HYPR: Hosting Your PR)
  • geplaatst op
  • 17 augustus 2016 08:00 uur

Ditmaal belichten we voor de rubriek “Hoe is het om te werken bij” het bedrijf Tilaa. Hiervoor hebben we een gesprek met Gerben van de Ven, één van de drie oprichters en mede-eigenaar. Tilaa biedt VPS- en clouddiensten alsmede IaaS-oplossingen. Het richt zich met name op het MKB en mikt daarin op twee doelgroepen. Van de Ven: “Enerzijds bedienen we bedrijven die onze IT-diensten consumeren, zoals het draaien van een mailserver of het hosten van een webapplicatie. Daarnaast hebben we partijen die waarde toevoegen aan onze producten. Dat zijn bijvoorbeeld SaaS-bedrijven.” Hoewel niet primair een doelgroep vormen ZZP’ers en eenmanszaken ook een belangrijk deel van het klantenbestand.

Kwaliteit

Van de Ven maakt duidelijk dat Tilaa zich profileert als bedrijf dat gaat voor kwaliteit. “Wij hebben topklasse producten. Die zetten we scherp in de markt, maar zonder concessies te doen aan kwaliteit. We blinken uit in stabiliteit. Onze core infrastructuur draait al jarenlang zonder ook maar één seconde downtime. Dat vullen we aan met certificeringen. We zijn onder meer PCI-DSS gecertificeerd, waardoor we onze creditcard-afhandeling in de cloud mogen doen. Daarmee tonen we aan dat we een hoog veiligheidsniveau hebben voor alle data bij Tilaa.”

Hij vervolgt met te vertellen dat hij daarom ook bij kandidaten kwaliteit verwacht. “Wij leggen de lat hoog. We zoeken niet iemand die krap een voldoende scoort, maar willen mensen met een negen. We hebben immers geen middelmatige ambities of middelmatig service-niveau. De kwaliteit van een product begint bij de kwaliteit van onze mensen. Daarin doen wij bij werknemers dan ook net zo min concessies.”

Werkomgeving

Van de Ven legt uit dat de mentaliteit op de werkvloer direct verband houdt met de ontstaansgeschiedenis. “In 2008 zijn we als startup begonnen. Tot twee jaar geleden waren we nog maar met zijn drieën, maar we bedienden wel al duizenden klanten. Dat heeft te maken met onze instelling. We kennen geen afgebakende eilanden en pakken aan. Dat verwachten we ook van anderen. We zijn allemaal harde werkers zonder 9-tot-5-mentaliteit.”

Hij beseft dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. “Er moet balans zijn, zodat mensen met plezier naar hun werk gaan. Iedere dag hebben we gezamenlijk free lunch. Dan is er ook tijd voor grappen en grollen. Bovendien gaan we eens per jaar met zijn allen naar het buitenland voor enkele dagen lol en teambuilding.” Verder dragen volgens Van de Ven de werkomgeving en mooie locatie ook bij aan evenwicht. “We zitten in het oude gemeentehuis, een schitterend pand van omstreeks 1600 in hartje centrum Woerden. Winkels en terrasjes zijn om de hoek.”

Verder geeft Tilaa zijn werknemers de ruimte zelf verantwoordelijk om te gaan met het uitvoeren van de werkzaamheden. “We hebben flexibele werktijden. Je mag heel vroeg beginnen of juist pas om tien uur als je een hekel aan files hebt. Mensen mogen thuiswerken maar enkel op afstand werken kan niet. We willen met onze ambities in een bepaalde richting en daarom moeten de neuzen dezelfde kant op staan. Door geregeld op kantoor te verschijnen hebben we voldoende contactmomenten om ons gezamenlijke doel na te streven. Daarbij vind ik het belangrijk dat je elkaar in de ogen kunt kijken.”

Versterking

Het team van Tilaa bestaat nu uit tien man. Door groei is het op zoek naar versterking. Van de Ven: “We investeren in marketing en communicatie om de groei te versnellen. Om sneller producten te ontwikkelen en te automatiseren hebben we developers nodig.” De operatie echter blijft bij drie mensen belegd, aldus Van de Ven. “Doel is nog steeds om met zo min mogelijk mankracht operationeel te werken. We hebben dat van meet af aan heel goed geautomatiseerd.”

Net als bij veel andere bedrijven in de IT-sector heeft Tilaa meer mannen dan vrouwen in dienst. Eigenlijk is dat voor Van de Ven een doorn in het oog. “Op onze vacature voor directie-assistent(e) of marketing en communicatie reageren veel vrouwen. Maar dames met diepgaande Linux- of PHP-kennis kunnen we niet vinden. Daarom hebben we de heel technische functies ingevuld door mannen. Daar nemen we heel graag vrouwen in dienst om meer balans te krijgen.” Om zijn stelling kracht bij te zetten voegt hij eraan toe: “Bij deze nodig ik vrouwen met Linux- of PHP-kennis uit voor een open sollicitatie. Dan creëren we een plek.”

Tot slot

Ter afsluiting wil Van de Ven graag iets vertellen over de procedure. Die verloopt namelijk wat anders dan bij veel andere bedrijven:

“Allereerst doen we een telefonisch interview. Vervolgens nodigen we je uit voor een gesprek en, mits alle seinen op groen staan, voor een meeloopdag. Je draait dan vier uur mee en luncht met de collega’s. Zo leren we elkaar beter kennen. Als dat van beide kanten bevalt, doen we iets wat niet ieder bedrijf doet. Ongeacht je functie begin je op support. Daar beantwoord je telefoons en mails. Je kunt namelijk pas goed producten ontwikkelen of reclame maken als je weet wat de klant beweegt en waar hij tegenaan loopt. Je doet dat één à twee maanden en daarna pas ga je werken in je eigen functie.”

Geschreven door Serge Gielkens (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Serge Gielkens van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.