Wat kun je op Hostingcon Europe 2016 verwachten?

  • Door
  • Arnout Veenman (HYPR: Hosting Your PR)
  • (PR-bureau:
  • HYPR: Hosting Your PR)
  • geplaatst op
  • 25 augustus 2016 10:00 uur

Het wordt een nog beter evenement op de voorgaande jaren. Op de derde editie van Hostingcon Europe is het programma en de opzet nog verder verbeterd, stelt marketing manager Andy Grider van organisator Penton. Daarnaast verwacht de organisatie dit jaar meer bezoekers en toch een hoog niveau doordat branchepartijen gratis naar binnen mogen, terwijl het kopen van een kaartje voor andere partijen als leveranciers en studenten een drempel blijft.

De keynote op de eerste dag van Hostingcon Europe zal dit jaar worden gegeven door ethische hacker Jamie Woodruff. En dat zal volgens Grider spectaculair worden. In de keynote van Woodruff zal het gaan over wat hosters moeten weten om hun klanten en business te beschermen tegen social engineering en andere vormen van de mens als beveiligingslek.

Daarnaast is het programma dit jaar volledig toegespitst op de business van hosters in twee verschillende tracks. De eerste over hoe je je business als hoster kan verbeteren en laten groeien en de tweede over de nieuwe technologische ontwikkelingen die relevant zijn voor hosters.

In de eerste track noemt Grider de “Digital Transformation: Implications for Business” waar hosters kunnen leren over hoe ze kunnen overleven met de moordende concurrentie in de branche. Daarnaast noemt Grider de sessie over de vraag of Docker een overhyped product is of de toekomst van hosting. Als hoster nu al een antwoord op die vraag formuleren en daar op tijd op reageren kan het verschil in de toekomst maken voor een hoster.

De belangrijkste reden voor hosters om Hostingcon Europe te bezoeken, is de mogelijkheid om maximaal te kunnen netwerken. Grider verwacht dit jaar weer meer bezoekers dan vorig jaar. Dat komt doordat hosters gratis naar binnen mogen. Vendors en andere niet-branchepartijen moeten wel betalen en hun aantal zal minder snel groeien. Daarmee wordt Hostingcon Europe nog meer een evenement waar hosters elkaar ontmoeten en kunnen netwerken.

De tweede verdieping van de PTA waar het evenement wordt gehouden, wordt ingericht als “Networking Lounge”. Daar is het voor bezoekers mogelijk om zich even samen met andere bezoekers terug te trekken en onderling te netwerken in een rustigere omgeving, weg van de beursvloer.

Net als vorig jaar wordt Hostingcon Europe 2016 afgesloten met een netwerkborrel van The WHIR in het Delerium café dat dichtbij de PTA is.

Geschreven door Arnout Veenman (HYPR: Hosting Your PR)

Dit ingezonden artikel is geschreven door Arnout Veenman van HYPR: Hosting Your PR.

Lees ook de onderstaande artikelen van HYPR: Hosting Your PR

Stuur ook uw blog, achtergrond artikel of andere bijdrage in!

Indien u zelf een interessante bijdrage, zoals een blog, how-to of achtergrond heeft, dan plaatsen wij die graag en dat kost u niks. Neem contact op met de ISPam.nl redactie via [email protected] of kijk op deze pagina voor meer informatie over het leveren van een bijdrage aan ISPam.nl.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.