Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 best gelezen artikelen van juni

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 4 juli 2014 13:21 uur

Juni was een enerverende maand waarbij niet alleen de storingen van Cloudflare een belangrijke rol speelden, maar ook WideXS overgenomen werd door IS Group, 123Cloud failliet ging en Reasonnet een reorganisatie aankondigde.Verder trok CloudVPS de aandacht met een legertje dames tijdens Amazon AWS Summit, deed de redactie onderzoek naar de top 25 netwerken van de grootste hostingbedrijven en de top 25 bedrijven met de grootste AMS-IX capaciteit.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van juni:

1. Top 25 netwerken van de grootste hostingbedrijven

In dit artikel hebben we de netwerken ingedeeld naar het aantal medewerkers dat er bij de verschillende hostingbedrijven werken. Op basis hiervan heb ik twee lijsten met de 25 grootste netwerken gemaakt, één versie met alle hostingbedrijven én één met alleen hostingbedrijven met tenminste 3 medewerkers.

Lees het volledige bericht

2. IS Group neemt WideXS over

Verschillende bronnen melden aan ISPam.nl dat IS Group opnieuw een overname doet. Dit keer zou het om WideXS uit Amsterdam gaan dat door IS Group uit Purmerend wordt overgenomen.
Lees het volledige bericht

3. ReasonNet kondigt reorganisatie aan: 7 werknemers verliezen hun baan

ReasonNet heeft op 27 juni een reorganisatie aangekondigd. Om 12:00 uur was er een bijeenkomst bij ReasonNet waar al het personeel verplicht bij aanwezig moest zijn. In deze bijeenkomst werd aangekondigd dat het bedrijf gaat reorganiseren en dat verschillende werknemers van het bedrijf hun baan zullen verliezen.
Lees het volledige bericht

4. 123Cloud failliet verklaard

De Nederlandse cloudprovider 123Cloud is failliet verklaard. Op 5 juni werd het faillissement al door de rechtbank Rotterdam uitgesproken. In een reactie tegenover ISPam.nl laat 123Cloud directeur Marco van den Akker weten dat hij zelf al maanden vóór het faillissement had besloten de stekker eruit te trekken.
Lees het volledige bericht

5. Hostdeal-eigenaar ook plotseling gestopt met VPS Markt

Anderhalve maand nadat Hostdeal zijn activiteiten plotseling staakte én eigenaar Joey Vanschoor al bezig was met de oprichting van een nieuw hostingbedrijf, lijkt het er ook op dat zijn nieuwe hostingbedrijf VPS Markt de activiteiten ook plotseling heeft gestaakt.
Lees het volledige bericht

6. Top 25 bedrijven met de grootste AMS-IX capaciteit

De totale capaciteit van de AMS-IX bedraagt op dit moment maar liefst 11,65 Tbps. Totaal zijn er 650 verschillende bedrijven op de AMS-IX aangesloten, met totaal 668 verschillende netwerken (ASN’s). Wat opvalt is dat er grote verschillen zitten tussen de capaciteit waarmee elk netwerk en bedrijf op de internet exchange zijn aangesloten. In dit artikel daarom de top 25 van de bedrijven met de grootste AMS-IX capaciteit.
Lees het volledige bericht

7. CloudVPS trekt met legertje dames de aandacht tijdens Amazon AWS Summit

In Amsterdam werd gisteren de tweede editie van de Amazon AWS Summit gehouden. Een ideale gelegenheid om OpenStack te promoten, zo moet CloudVPS hebben gedacht. Daarom trok het bedrijf met een klein legertje dames richting Amsterdam om OpenStack en de eigen Europese cloud onder de aandacht te brengen.
Lees het volledige bericht

8.  Review: Cloud onder controle bij Tilaa?

In deze aflevering van cloud onder controle beoordeel ik het controlepaneel van Tilaa. Het bedrijf heeft zoveel vertrouwen in hun controlepaneel dat ze mij hadden gevraagd om het te reviewen. De hoogste tijd dus om te kijken of Tilaa de eigen verwachtingen weet waar te maken.
Lees het volledige bericht

9. Derde storing in vier dagen tijd bij Cloudflare in Amsterdam

Het gaat niet goed met Cloudflare. Vandaag is er voor de derde keer in vier dagen tijd een storing bij de Amsterdamse locatie van het bedrijf. Bezoekers van websites die gebruik maken van Cloudflare, krijgen door de storing zonder dat een aanleiding voor is, een controlepagina voorgeschoteld. Alvorens de gewenste website kan worden bezocht, moet er een captcha worden beantwoord door de bezoeker.
Lees het volledige bericht

10. Starten als IaaS-provider? Doe het niet!

123Cloud failliet. Hoe kan dat nou in een tijd waarin cloudservices aan een welhaast onstuitbare opmars bezig zijn? 123Cloud was zo’n vier jaar bezig en leverde vooral IaaS-diensten. In een verklaring stelde het bedrijf dat de tijd nog niet rijp was voor cloud. En: banken hebben het bedrijf geen mogelijkheden gegeven om verdere bedrijfsactiviteiten te financieren. Ondanks de groei van cloud zal dit meer IaaS-providers binnenkort overkomen. IaaS betekent namelijk nauwelijks toegevoegde waarde tegen marges die door de grote partijen inmiddels volledig zijn uitgeknepen.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

1. Stijn Koster: Vacatures moeilijk vervulbaar door saai imago IT-sector onder jongeren

Het imago van programmeurs en andere IT’ers moet veranderd worden om meer jongeren geïnteresseerd te krijgen in een ICT-opleiding. ‘Er hangt teveel het beeld van de extreme nerd en moeizame communicatie.’ Dat zegt Stijn Koster van i3D.net bij de aanvang van een nieuwe campagne getiteld Geef IT Door. De campagne is bedoeld om jongeren enthousiast te maken voor een toekomst in de ICT.
Lees het volledige bericht

2. Politie en Openbaar Ministerie pakken malafide hostingbedrijven aan

Politie én het Openbaar Ministerie zijn gestart met een project om cybercrime waarbij gebruik wordt gemaakt van de infrastructuur van Nederlandse hostingbedrijven aan te pakken. Marijn Schuurbiers, teamleider van het Team High Tech Crime en Lodewijk van Zwieten, landelijk officier van justitie cybercrime, lieten dat in een video interview met Tek Tok tijdens de One Conferentie van het NCSC weten.
Lees het volledige bericht

3. Liquiditeit en solvabiliteit DNS Belgium daalt tot dieptepunt

Enkele weken geleden heeft DNS Belgium haar jaarcijfers over 2013 openbaar gemaakt. In de inleiding stelt het Belgische registry: “We sluiten boekjaar 2013 af met een balanstotaal van €5.118.833 en een verlies van €369.993. Zowel onze kosten als onze inkomsten waren goed onder controle”. Nu er opnieuw verlies is gemaakt, heeft het registry nauwelijks eigen vermogen en is er ook sprake van een beperkte liquiditeit en solvabiliteit.
Lees het volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.