Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 10 van mei: Hoe is het om te werken bij, eigenaar Hostdeal veroordeeld, juridische zaken, private cluster, overname en samenwerking

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 2 juni 2016 10:00 uur

De maand mei stond op ISPam.nl in het teken van: Hoe is het om te werken bij, eigenaar Hostdeal veroordeeld, juridische zaken, private cluster overname en samenwerking. Hieronder een overzicht van de top 10 van best gelezen artikelen, een top 3 van de redactie en ook een top 3 van het best gelezen bedrijfsnieuws.

Het belangrijkste nieuws gemist? Hierbij de best gelezen artikelen van mei:

 1. Joey V. (Hostdeal) veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf en 5 jaar beroepsverbod

Er lijkt voorlopig een einde te komen aan de praktijken van Joey V. die in 2014 plotseling de stekker uit zijn bedrijf Hostdeal trok. De klanten van Hostdeal liet hij aan hun lot over. Hierna startte V. meerdere keren een nieuw hostingbedrijf. Dat is echter niet het enige dat V. op zijn kerfstok heeft. Door de rechtbank is hij namelijk afgelopen maanden veroordeeld tot hoge straffen in verband met andere misdrijven die hij al in 2013 heeft gepleegd.
Lees het volledige bericht

2. Juridische zaken: Hoster bedreigt klant met smaadschrift om negatieve ervaring

Een klant van een hoster is te laat met het opzeggen van zijn contract en is van mening dat een opzegtermijn van twee maanden anno 2016 niet meer van deze tijd is. Op ISPGids.com vertelt de klant dat hij netjes is geholpen maar dat hij minder blij is hoe er met zijn opzegging is omgegaan en dat de tarieven aan de hoge kant zijn. De hoster is het niet eens met de ervaring van de klant en stuurt een gebruikelijk juridische dreigementen: “De reden is dat je te laat bent met het opzeggen en op deze manier probeert te pussen. Deze ten onrechte publicatie brengt ons schade toe, ik verzoek en voor zover noodzakelijk sommeer ik je dan ook deze per omgaande deze te verwijderen.”
Lees het volledige bericht

 3. Digital Realty neemt Amsterdamse datacenters Equinix over

Digital Realty Trust neemt acht datacenters van Equinix over in Europa. Het gaat om vijf datacenters in Londen, twee in Amsterdam en één in Frankfurt. Deels gaat om datacenters die Equinix vorig jaar overnam van Telecity, daar vallen de twee datacenters in Amsterdam ook onder. Digital Realty betaalt 847 million dollar voor de acht centers.
Lees het volledige bericht

 4. Monitoring, onmisbaar bij managed hosting

Binnen managed hosting is monitoring een zeer belangrijk middel om de beschikbaarheid en de performance van omgevingen continue te kunnen waarborgen en verbeteren. Monitoring houdt in dat de beschikbaarheid van omgevingen structureel wordt gecontroleerd, maar ook dat verschillende performance indicatoren zoals CPU, I/O en geheugenverbruik worden gemeten en beschikbare resources zoals opslagruimte worden gecontroleerd.
Lees het volledige bericht

 5. Een private cluster bouwen: Dat kan eenvoudiger én goedkoper

Het aanschaffen en hebben van een cluster brengt altijd een hoog prijskaartje met zich mee. Althans, dat is de beleving. In dit artikel laten we zien waardoor dat komt en dat het ook heel anders kan. En voordat u denkt dat wij focussen op prijs en daarbij kwaliteit uit het oog verliezen, het is meer een kwestie van goed kijken naar de wensen en naar wat er beschikbaar is in de markt gecombineerd met kennis en kunde.
Lees het volledige bericht

 6. Groningen loopt Facebook datacenter mis door ruzie energiereuzen

De provincie Groningen wil heel graag dat grote datacenters zich in de Eemshaven komen vestigen. Maar het wil ook de grote energiecentrales in die regio niet kwijt. Daarmee heeft de provincie zichzelf in de voet geschoten, aldus het Dagblad van het Noorden. Facebook koos uiteindelijk voor Ierland vanwege een conflict tussen Nuon en RWE, zo stelt de krant in de opening van zaterdag
Lees het volledige bericht

 7. Vraag het de ISP: wat is jullie routing policy?

Of domme vragen wel of niet bestaan, daar valt nog over te discussiëren. Wat ik wel weet, is dat voor sommige vragen de juiste achtergrondinformatie of kennis ontbreekt. Zo kreeg onze servicedesk eens de vraag wat onze latency naar de internet-backbone is. Het internet heeft echter geen backbone. Er is niet één kabel naar het internet, maar honderden verbindingen naar allerlei verschillende netwerken. Een vraag waar u als klant wél het antwoord op zou moeten weten is: wat is de routing policy van de ISP?
Lees het volledige bericht

 8. De jaarcijfers bekeken: Technotop

Dit keer bekijken we de jaarcijfers van Technotop. Een Zoetermeers bedrijf dat niet alleen webhosting aanbiedt, maar onder andere ook clouddiensten en plaatsen in haar datacenters voor concullega’s.
Lees het volledige bericht

 9. Hoe is het om te werken bij xYnta??

De nieuwe rubriek op ISPam.nl ‘Hoe is het om te werken bij…’ trappen we af met een enigszins bijzondere partij. Webhostingbedrijf xYnta dat al sinds 2004 vanuit Zwijndrecht hosting aanbiedt, heeft namelijk geen vast personeel dienst, vertelt eigenaar Axel Polfliet. “Ik werk uitsluitend met freelancers. Zolang het niet nodig is voor de business, moet je ook geen personeel aantrekken. Vooral tijdens de crisis was het heel belangrijk om heel flexibel te zijn.” xYnta werkt met een aantal vaste freelancers die service verlenen aan klanten, zodat Polfliet zich op andere zaken kan richten zoals het verbeteren van bestaande diensten en zoeken naar nieuwe producten.
Lees het volledige bericht

 10. De techniek achter de nameserver infrastructuur van Treestle

Voor dit interview hebben we een gesprek met Bob Bennink. Hij is CEO van Treestle dat hij samen met Tim Armstrong in 2013 heeft opgericht. Met haar producten DNS by Treestle en LiquiD AutoScaler beoogt Treestle de gebruikerservaring van webgebruikers te verhogen. DNS by Treestle is een globaal anycast DNS-netwerk met als doel om DNS-requests zo snel mogelijk af te handelen. Met LiquiD AutoScaler worden webservers dynamisch en automatisch bijgeschakeld en weer uitgeschakeld om fluctuaties in de belasting van een website op te vangen.
Lees het volledige bericht

Benieuwd naar wat de redactie de meeste interessante artikelen vond? Hierbij onze top 3:

 1. Juridische zaken: Mag een klant de bestelling van zijn dedicated server annuleren als het geheugen niet goed werkt?

Een klant bestelt een dedicated server bij een hoster met een contract van één maand. Op verzoek van de klant wordt drie dagen na oplevering het geheugen van de server van 4GB naar 16GB geupgrade. De klant is echter niet tevreden want het geheugen in de server werkt niet goed. Na ruim twee weken is het geheugen nog steeds niet vervangen en is de klant het zat. Hij zegt de server op en vraagt zijn geld terug aan de hoster. Wat nu vraagt de hoster zich af?
Lees het volledige bericht

 2. Evenementen in de branche: mei, juni en juli 2016

De komende maanden staan er een aantal evenementen in en rondom de cloud-, datacenter- en hostingbranche op de agenda. ISPam.nl heeft de belangrijkste evenementen voor mei, juni en juli 2016 op een rijtje gezet.
Lees het volledige bericht

 3. Hoe werkt recruitment bij MK Digital?

In de tweede editie van de nieuwe rubriek op ISPam.nl ‘Hoe is het om te werken bij…’ laten we een recruiter aan het woord. Mark Karsch van MK Digital helpt medewerkers verder in hun carrière in de datacenter- en hostingmarkt. Waarom is hij MK Digital begonnen en hoe gaat hij te werk?
Lees het volledige bericht

Hierbij onze top 3 van best gelezen bedrijfsnieuws van afgelopen maand:

1. Interxion maakt kwartaalcijfers bekend

Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutraledatacenterdiensten, heeft vandaag zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt. Het Engelstalige bericht kunt u hieronder lezen.
Lees het volledige bericht

 2. Equinix AM3 verkrijgt prestigieuze LEED Gold certificering

Equinix, wereldwijd leverancier van interconnectie- en datacenter-oplossingen, heeft een LEED Goud certificering verkregen voor haar datacenter AM3 op het Science Park in Amsterdam. Goud is de eennahoogste onderscheiding (er is normaal, zilver, goud en platinum) voor een gebouw op het gebied van duurzaamheid. AM3 is daarmee het eerste Equinix datacenter in Europa, Midden-Oosten en Azië met een LEED Gold certificering. Equinix streeft ernaar haar datacenters met LEED te certificeren en daarmee te onderstrepen dat Equinix duurzaam ondernemen serieus neemt.
Lees het volledige bericht

 3. The Datacenter Group en Custom Connect bekrachtigen samenwerking

The Datacenter Group (TDCG) gaat een strategische samenwerking aan met Custom Connect (CC). Deze overeenkomst op het gebied van connectiviteit omvat een samenwerking op kennis- en klantniveau.
Lees het volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.